23.04.2020

Oulun Musiikkijuhlien perutuille konserteille uusia konserttipäiviä

Oulun Musiikkijuhlien kevään peruttujen konserttien tilalle pyritään järjestämään korvaavia konsertteja joko syksyllä 2020 tai keväällä 2021. Aiemman tiedotuksen mukaisesti vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi sekä Oulun Musiikkijuhlat -festivaalin että Jazz & Etno -sarjan konsertit jouduttiin perumaan kevään osalta 13.3. eteenpäin.

Kevään peruttuihin konsertteihin ostetut liput voi joko siirtää korvaavaan konserttiin, vaihtaa lahjakortiksi Oulu10-palvelupisteissä tai lunastaa takaisin 31.8.2020 mennessä. Jo ostettu lippu käy uuteen konserttiin sellaisenaan. Tarkemmat ohjeet lippujen siirrosta tai palautuksesta löytyvät festivaalin verkkosivulta www.omj.fi.

Muutamille esityksille uusi päivämäärä on jo varmistunut. Tuhkimo-lastenooppera järjestetään kulttuuritalo Valveen Valvesalissa maanantaina 21.9. klo 18.00 sekä tiistaina 22.9. klo 10.00 ja 12.30. Yhdysvaltalaisen Emerson String Quartetin konsertti uudella ohjelmalla järjestetään Oulun Musiikkikeskuksen Madetojan salissa sunnuntaina 14.3.2021 klo 15. Konsertti avaa vuoden 2021 Oulun Musiikkijuhlat, jotka järjestetään 14.–28.3.2021. Molempien konserttien lipunmyynti avautuu uudelleen torstaina 24.4.

Oulun Musiikkijuhlat tiedottaa lopuista korvaavista konserteista heti, kun niistä on saatu varmistus. Korvaavaa konserttia ei kuitenkaan voida järjestää muun muassa Harmajan sävyt, Forelli ja Kevätuhri -konserteista tai Melodic Objects -esityksestä, joten näiden osalta asiakkailla on mahdollisuus lunastaa lippunsa takaisin tai vaihtaa se lahjakorttiin.

Yhdeksän Grammy-palkinnon Emerson String Quartet avaa Oulun Musiikkijuhlat 2021

Maailman arvostetuimpiin jousikvartetteihin kuuluva Emerson String Quartet on toiminut kamarimusiikin kansainvälisellä huipulla jo yli neljäkymmentä vuotta. Kvartetti joutui perumaan koronavirustilanteen johdosta koko Euroopan kiertueensa maaliskuussa 2020. Kokoonpano on julkaissut yli 30 levyä ja heille on myönnetty yhdeksän Grammy-palkintoa, joista kaksi parhaan klassisen musiikin albumin kategoriassa. Kvartetti on tehnyt yhteistyötä monien tähtisolistien kanssa, kuten Renée Fleming, Barbara Hannigan, Jevgeni Kissin, Emanuel Ax ja Yefim Bronfman. Oulun Musiikkijuhlien vuoden 2021 avajaiskonsertissa kuullaan Aleksandr Borodinin, Pjotr Tšaikovskin ja Dmitri Šostakovitšin jousikvartettoja.

Tuhkimo-lastenooppera – eriarvoisuuden ja kiusaamisen käsittelyä oopperan keinoin

Gioachino Rossinin Tuhkimosta lyhennetty tunnin mittainen koko perheen versio sai ensi-iltansa Helsingin Taiteiden yönä vuonna 2018. Anselmi Hirvosen ohjaama ja sovittama uudenlainen ja raikas toteutus tarjoaa teoksesta hauskan ja elämänmyönteisen nuoren tytön kasvutarinan. Esityksen näkökulmana on ajankohtaisia ja tärkeitä asioita, kuten erilaisuus, kiusaaminen, syrjintä ja ulkonäkövaatimukset.

 

TUHKIMO-LASTENOOPPERA
Maanantai 21.9. klo 18
Tiistai 22.9. klo 10 ja 12.30
Kulttuuritalo Valve, Valvesali

OULUN MUSIIKKIJUHLAT 2021 AVAJAISKONSERTTI:
EMERSON STRING QUARTET (USA)
Sunnuntai 14.3.2021 klo 15
Oulun Musiikkikeskus, Madetojan sali

Eugene Drucker | viulu
Philip Setzer | viulu
Lawrence Dutton | alttoviulu
Paul Watkins | sello

Ohjelma
Aleksandr Borodin: Jousikvartetto nro 2 D-duuri
Pjotr Tšaikovski: Jousikvartetto nro 1 D-duuri

Dmitri Šostakovitš: Jousikvartetto nro 9 Es-duuri

 

Vuoden 2021 festivaali järjestetään 14.–28.3.2021

Lipunmyynti: Ticketmaster Suomi kautta maan, lipunhintaan lisätään toimituskulut. Ilman toimituskuluja Oulu10-palvelupisteet.
www.omj.fi