20.03.2015

Oulun Musiikkijuhlien päätösviikonlopussa Nils Landgren & Oulu All Star Big Band sekä Screaming Jay & The Bones Superpark Areenalla

Oulun Musiikkijuhlat juhlii tänä keväänä 25-vuotista taivaltaan.

Ohjelmiston on suunnittelut festivaalin taiteellinen johtaja Jaakko Kuusisto.

Festivaalin päätösviikonloppuna Oulu All Star Big Band saa solistikseen SuperPark Areenalla yhden Euroopan menestyneimmistä rytmimuusikoista, ruotsalaisen pasunisti ja laulaja  Nils Landgrenin. Landgren on soittanut tasapuolisesti jazzia ja rockia, soulia ja hip hopia sekä big band –musiikkia. Hän on ollut mukana ainakin 500 albumilla ja levyttänyt useiden kansainvälisten tähtien kanssa, kuten Abba, The Crusaders, Eddie Harris, Bernard “Pretty” Purdie, Wyclef Jean ja Herbie Hancock.

Erityisesti Landgren tunnetaan ”Funk-Unit” –yhtyeestä, joka on julkaissut useita äänitteitä ja kiertänyt esiintymässä festivaaleilla ympäri maailman. Lisäksi Landgren on osoittanut taitojaan balladilaulajana. Hänen tenoriääntään kuultiin ensimmäistä kertaa vuonna

1993 julkaistulla albumilla ”Ballads”. Landgren on myös toiminut Berliinin Jazz festivaalin taiteellisena johtajana vuonna 2001 sekä 2008-2011.

Illan aloittaa Screaming Jay & The Bones, joka soittaa 1950-luvun riehakasta ja svengaavaa Jump & Jive -musiikkia. Ohjelmisto koostuu rhythm and blues -klassikoista sekä jazzin helmistä, jonka lisäksi kuullaan taidokkaita scat-sooloja. Konsertit lauantaina 21.3. klo 21 alkaen SuperPark Areenalla.

 

MARZI NYBAN TUBA-KLUBILLA

Kitaristi Marzi Nyman on paraatiesimerkki monenlaisesta ja raja-aitoja kumartamattomasta muusikkoudesta, joka on tuonut suomalaiseen rytmimusiikkiin uudenlaista elinvoimaa. Oulun Musiikkijuhlilla Marzi on nähty vuosien varrella mitä moninaisimmissa rooleissa, viimeisimpänä Jesus Christ Superstarin Herodeksena ja kamarimusiikkisäveltäjänä.

Vuosien varrella Nyman on tehnyt paljon töitä televisioon ja elokuviin.

Laajamuotoisempia sävellyksiä hän on tehnyt esimerkiksi Vaasan kaupunginorkesterille ja Kaartin soittokunnalle. Lisäksi Nyman on säveltänyt mm. Sähkökitarakonserton Tapiola Sinfonietalle sekä konserton uruille, sähkökitaralle, jousikvartetille, alppitorvelle ja Harley-Davidson -moottoripyörälle. Kitaran ohella pianoa sujuvasti soittava Nyman on ehtinyt soittaa jo lähemmäs neljälläkymmenellä levyllä. Vuodesta 2012 lähtien hän on ollut Espoo Big Bandin johdossa.

Perjantaisen 20.3. klo 21 alkavan Marzi Nymanin konsertin jälkeen illan päättää Nils Landgrenin sekä Marzi Nymanin mestarikurssilla tällä viikolla opiskelleiden oppilaiden klubi, johon yleisöllä on vapaa pääsy.

 

Oulun Musiikkijuhlat järjestetään 7.-22.3.2015.

www.omj.fi