27.11.2015

Oulun Musiikkijuhlien mestarikurssien haku alkaa tänään 27.11.

Oulun Musiikkijuhlat järjestää jälleen suosittuja mestarikursseja maaliskuussa 2016. Haku viulun, sellon, kamarimusiikin, lauluyhtyeiden ja rytmimusiikin mestarikursseille käynnistyy tänään 27.11.

Maaliskuussa 26. kerran järjestettävä Oulun Musiikkijuhlat järjestää viikolla 11 viulun, sellon kamarimusiikin, lauluyhtyeiden sekä rytmimusiikin mestarikurssit. Kursseille voi hakea aktiivi- tai passiiviopiskelijaksi. Aktiiviopiskelijoiden kurssimaksuun sisältyy festivaalipassi, jolla on pääsy kaikkiin festivaalin konsertteihin. Passiiviopiskelijoille tarjotaan vapaavalintaisesti kolme lippua festivaalin konsertteihin. Mestarikursseille haku alkaa 27.11. ja päättyy perjantaina 15.1.2016. Valinnat tehdään tammi-helmikuun vaihteessa ja jokaiselle valitulle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Sähköinen hakulomake löytyy Oulun Musiikkijuhlien nettisivuilta kyseisen mestarikurssin kohdalta.

Kamarimusiikin sekä sellon mestarikurssin opettajana toimii tänä vuonna sellisti Marko Ylönen ja viulun mestarikurssin opettajana viulisti Miriam Fried. Vuonna 1968 Genovan kansainvälisen Paganini-viulukilpailun voittanut yhdysvaltalainen Miriam Fried on yksi aikamme valovoimaisimmista viulisteista, joka on esiintynyt sooloviulistina, konserttisolistina kuin kamarimuusikkona lähestulkoon jokaisen suuren orkesterin kanssa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Marko Ylönen taas on yksi Suomen tämän hetken tunnetuimpia sellistejä ja kansainvälisesti kiinnostavimpia kiintotähtiä kamarimusiikin saralla. Solistina ja kamarimuusikkona laajasti sekä Suomessa että ympäri maailmaa esiintynyt Ylönen on myös toiminut Tapiola Sinfoniettan äänenjohtajana, Radion Sinfoniaorkesterin I soolosellistinä ja Uusi Helsinki -kvartetin jäsenenä.

Pääasiassa yhtyetyöskentelynä toteutettavien rytmimusiikin mestarikurssien opettajina toimivat suomalaisen jazzmusiikin kaksi kovaa nimeä, rumpali Teppo Mäkynen sekä kitaristi-säveltäjä Valtteri Laurell Pöyhönen. Suomen ykkösrumpaliksi jazzin saralla usein nostettu Teppo Mäkynen on useaan otteeseen palkittu rumpali-säveltäjä-tuottaja, joka on tuttu vetävästä ride-taiteilustaan sekä vahvasta svengistään useissa tyylitietoisissa kotimaisen jazzin kärkiyhtyessä, mm. Five Corners Quintetin, Timo Lassy Bandin, Teddy’s West Coastersin ja Jo Stancen riveissä. Säveltäjä, sovittaja, muusikko ja tuottaja Valtteri Laurell Pöyhönen puolestaan on tuttu elokuvallisista tunnelmistaan ja vahvoista rytmeistään tunnistettavan Dalindèo-sekstetin nokkamiehenä. Viime vuosina Pöyhönen on tullut tunnetuksi myös big band -musiikkia ja räppiä yhdistelevän Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana -superkokoonpanon säveltäjänä ja kapellimestarina.

Kamarimusiikin, sellon, viulun ja rytmimusiikin mestarikurssien lisäksi Oulun Musiikkijuhlat järjestää tänä vuonna myös lauluyhtyeiden mestarikurssin, joka on suunnattu jo valmiiksi muodostetuille lauluyhtyeille. Lauluyhtyeiden mestarikurssia vetää kuusihenkinen a cappella -lauluyhtye Rajaton, joka on esiintynyt ympäri maailmaa niin konserttisaleissa, jazzfestivaaleilla kuin kirkoissakin ja laulanut kaikkea hengellisestä musiikista jazziin ja poppiin. Vuonna 1997 perustettu Rajaton on julkaissut yhteensä kolmetoista albumia, jotka ovat yhtyeen tyylin mukaisesti keskenään hyvin erilaisia. Levyjen materiaali on suurimmalta osin ryhmälle sävellettyä ja sovitettua uutta tuotantoa, joka esitetään ilman instrumenttisäestystä. Poikkeuksen tästä muodostavat Sinfonia Lahden kanssa tehdyt ABBA- ja Queen-teemalevyt sekä uusin, elokuussa julkaistu The Beatlesin teoksiin pohjautuva Rajaton Sings the Beatles -albumi.

Oulun Musiikkijuhlat julkaisee mestarikurssien myötä myös uudet nettisivunsa sekä ilmeensä. Uudet nettisivut löytyvät tutusta osoitteesta www.omj.fi. Mestarikurssien hakulomakkeet löytyvät “mestarikurssit”-sivulehdeltä.

Oulun Musiikkijuhlat järjestetään Oulussa 11.-24.3.2016. Tapahtuman koko ohjelma julkaistaan ja liput tulevat myyntiin tammikuussa 2016.

www.omj.fi/

www.omj.fi/www.facebook.com/oulunmusiikkijuhlat