08.12.2021

Oulun Musiikkijuhlien kevään 2022 Jazz & Etno -konserttisarjan liput myynnissä 

Oulun Musiikkijuhlien ympärivuotisen Jazz & Etno -konserttisarjan kevätkaudella saadaan nauttia kotimaisen jazzin ja kansanmusiikin huippukokoonpanoista. Kauden kruunaa ranskalaisen Sarāb-yhtyeen vierailu Suomeen. Sarjan taiteellisena johtajana on saksofonisti Jukka Perko.

Jazz & Etno -konserttisarjan kevätkausi aloitetaan Haukiputaan Teatterikuopalta lauantaina 22.1., kun kansanmusiikkikiertueella oleva haapoja & illmari kollektiivi saapuu Ouluun. Yhtyeen musiikissa monimaailmaiset äänimaisemat ja niistä sämplätyt biitit kohtaavat nykyajan prekaaria kaupunkielämää ja luontosuhdetta perkaavan räp-riimittelyn ja urbaanin kansanmusiikin. Mikko H. Haapojan sävellyksissä kaikuvat vaikutteet niin kansanmusiikista kuin indie popistakin. Vanhat kansansoittimet, harmooni ja jouhikot hengittävät uutta elämää nykypäivän runolaulun imussa. Konsertti toteutetaan yhteistyössä Oulun kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa.

Mika ja Niko Saatsin muodostaman kansanmusiikkiduo Loimolan Voiman konserteissa musiikki soljuu eteenpäin yhdessä karjalan- ja suomenkielisen tarinoinnin kanssa ainutlaatuisella tavalla. Akustista yleisilmettä tanakoittaa välistä syntetisaattoreiden pulputus ja vanhan rumpukoneen naputtama komppi. Loopperilla on myös oma roolinsa duon livesovituksissa. Toisaalta myös kokonaan akustiset hetket kuuluvat Loimolan Voiman konserttikokemukseen. Duo esiintyy Teatteri Riossa lauantaina 19.2.

Kansainvälisestikin menestynyt Joona Toivanen Trio koostuu pianisti Joona Toivasesta, basisti Tapani Toivasesta ja rumpali Olavi Louhivuoresta. We Jazz -levy-yhtiö julkaisee keväällä 2022 yhtyeen uuden ja odotetun levyn Both Only ja trio saapuu Oulun Teatteri Rioon keskiviikkona 23.2. osana levynjulkaisukiertuettaan. Sekä levyllä että livenä yhtye liikkuu hypnoottisesti jazzin, elokuvallisen musiikin ja ambientin maailmassa. Joona Toivanen Trion edellinen levy XX voitti Teosto-palkinnon ja uudella levyllä kolmikko vie ilmaisuaan rohkeasti uuteen suuntaan.

Uunituoreen levyn julkaissut ALDA houkuttelee juurevalla pohjoismaisella energialla, kiehtovilla harmonioilla ja leikkisillä melodioilla. Pitkään valmisteltu pohjoismaista kansanmusiikkia, jazzia ja improvisaatiota sisältävä albumi on kokoelma tanssittavaa, energistä ja rönsyilevää uutta instrumentaalimusiikkia, joka samanaikaisesti sulattaa kyynelkanavat, herättää kohmeesta ja pistää tanssimaan. Veera Kuisman, Elias Frigårdin ja Timo Alakotilan trio esiintyy Hiukkavaaran Kulttuurikasarmilla lauantaina 9.4.

Kotimaisista eturivin jazzmuusikoista koostuva Pope Puolitaival Nordic4 soittaa melodista jazzmusiikkia, joka puhuttelee muutakin kuin perinteistä jazzyleisöä, tinkimättä kuitenkaan jazzin syvimmästä olemuksesta. Kappaleissa improvisaatio yhdistyy vahvasti sävellyksen melodiaan, joka on kuultavissa koko kappaleen ajan. Kvartettia, jonka muodostavat Pope Puolitaival, Jussi Fredriksson, Jori Huhtala ja Jonatan Sarikoski, päästään kuulemaan Teatteri Riossa keskiviikkona 20.4.

Ranskalainen Sarāb tekee huhtikuussa kolmen konsertin kiertueen Suomessa ja tiistaina 26.4. he esiintyvät Teatteri Riossa. Ranskalaissyyrialaisen laulajan Climène Zarkanin ja kitaristi Baptiste Ferrandisin kohtaamisesta syntynyt Sarāb – arabiaksi kangastus – on musiikillinen rakennelma, joka yhdistää rockin, nykyjazzin ja arabialaisen perinnemusiikin. Robinson Khouryn pasuuna kytkeytyy Zarkanin lauluääneen ja navigoi itämaisen ja länsimaalaisen asteikon välillä. Pasuunan ja laulun arabimusiikin sekoittaa Ferrandsin kitaran ja Thibault Gomezin pianon rikkaat harmoniat. Yhtyeessä soittaa lisäksi basisti Timothee Robert ja rumpali Paul Berne. Sarāb on yksi Pariisin jazz-skenen suosituimmista bändeistä. Suomen konsertit järjestetään yhteistyössä April Jazz Festivalin ja G Livelab Tampereen kanssa.

Keskiviikkona 4.5. Susanna Aleksandra Quartet päättää Jazz & Etno -sarjan kevätkauden Teatteri Riossa. Ylistetty lauluntekijä ja karismaattinen laulaja Susanna Aleksandra aloitti yhteistyön pianisti Joonas Haaviston kanssa vuonna 2018. Jaettu näkemys musiikin kerroksisuudesta, vahvasta tunnelatauksesta ja tarinallisuudesta nykyjazzin muodossa synnytti viime keväänä Japanissa ensin julkaistun Souls Of The Night -albumin. Levy julkaistiin Suomessa nimellä The Siren, ja se on kirvoittanut hyviä arvioita kansainvälisissä jazzmedioissa. Kvartetissa soittaa lisäksi basisti Joonas Tuuri sekä rumpali Ville Pynssi.

Teatteri Riossa järjestettävät Loimolan Voiman, Joona Toivanen Trion, Pope Puolitaival Nordic4:n, Sarābin sekä Susanna Aleksandra Quartetin konsertit toteutetaan yhteistyössä oululaisen Jazz-20 ry:n kanssa.

Oulun Musiikkijuhlien kevään 2022 Jazz & Etno -konsertteihin on myös uutuutena saatavilla rajoitettu erä kaikki seitsemän konserttia sisältävä sarjalippu. Sarjalippu ja yksittäiset konserttiliput ovat myynnissä Ticketmasterin toimipisteissä keskiviikosta 8.12.2021 alkaen.

Kansanmusiikkiliiton kiertue
HAAPOJA & ILLMARI KOLLEKTIIVI
La 22.1. klo 19
Teatterikuoppa (Revontie 45, Haukipudas)
Mikko H. Haapoja | laulu, jouhikko, koneet, illmari | rap, spoken word, Amanda Kauranne | laulu, Lukas Kristo | harmooni, piano
Lisätietoa: https://omj.fi/konsertit/haapoja-illmari-kollektiivi/
Liput: https://www.ticketmaster.fi/event/305061

Kansanmusiikkiliiton kiertue
LOIMOLAN VOIMA
La 19.2. klo 20
Teatteri Rio (Hallituskatu 11)
Mika Saatsi | laulu, ukulele, kitara, melodica, syntetisaattorit, looper, lyömäsoittimet, Niko Saatsi | taustalaulu, ukubasso, lyömäsoittimet, melodica
Lisätietoa: https://omj.fi/konsertit/loimolan-voima/
Liput: https://www.ticketmaster.fi/event/304993

JOONA TOIVANEN TRIO
Ke 23.2. klo 19
Teatteri Rio (Hallituskatu 11)
Joona Toivanen | piano, Tapani Toivanen | basso, Olavi Louhivuori | rummut
Lisätietoa: https://omj.fi/konsertit/joona-toivanen-trio/
Liput: https://www.ticketmaster.fi/event/305001

Kansanmusiikkiliiton kiertue
ALDA
La 9.4. klo 19
Kulttuurikasarmi Hiukkavaara (Hiukanpiha 9)
Veera Kuisma | viisikielinen viulu, Elias Frigård | sopraanosaksofoni, Timo Alakotila | piano
Lisätietoa: https://omj.fi/konsertit/alda/
Liput: https://www.ticketmaster.fi/event/305085

Jazzliiton yhteistuotantokiertue
POPE PUOLITAIVAL NORDIC4
Ke 20.4. klo 19
Teatteri Rio (Hallituskatu 11)
Pope Puolitaival | saksofoni, Jussi Fredriksson | piano, Jori Huhtala | basso, Jonatan Sarikoski | rummut
Lisätietoa: https://omj.fi/konsertit/pope-puolitaival-nordic4/
Liput: https://www.ticketmaster.fi/event/305005

SARĀB (FRA)
Ti 26.4. klo 19
Teatteri Rio (Hallituskatu 11)
Climène Zarkan | laulu , Baptiste Ferrandis | kitara, Robinson Khoury | pasuuna, Thibault Gomez | koskettimet, Timothée Robert | basso, Paul Berne | rummut
Lisätietoa: https://omj.fi/konsertit/sarab/
Liput: https://www.ticketmaster.fi/event/305017

Jazzliiton kiertue
SUSANNA ALEKSANDRA QUARTET
Ke 4.5. klo 19
Teatteri Rio (Hallituskatu 11)
Susanna Aleksandra | laulu, Joonas Haavisto | piano, Joonas Tuuri | basso, Ville Pynssi | rummut
Lisätietoa: https://omj.fi/konsertit/susanna-aleksandra-quartet/
Liput: https://www.ticketmaster.fi/event/305009

Liput: 20/11/8 €
Kevään 2022 Jazz & Etno –sarjan konsertteihin on saatavilla seitsemän konsertin sarjalippu hintaan 100/55/40 €. Sarjalippu myynnissä 19.2.2022 saakka, rajoitettu määrä.
Ticketmaster Suomi kautta maan.
Sarjalippu: https://www.ticketmaster.fi/event/305045

Lisätietoja Oulun Musiikkijuhlien uudistetuilta nettisivuilta:

www.omj.fi

Oulun Musiikkijuhlat järjestetään 12.-27.3.2022.

Festivaalin sivuille