28.11.2018

Oulun Musiikkijuhlien kansainvälisten mestarikurssien haku auki

Oulun Musiikkijuhlat järjestetään 29. kerran 10.-24.3.2019. Monialaisella kaupunkifestivaalilla on tarjolla orkesterikonsertteja, kamari- ja rytmimusiikkia, nykysirkusta sekä tanssia, lisäksi ohjelmistossa on ruoka- ja kotikonserttien sarja Kokkeja & Koteja. Tapahtuman taiteellisena johtajana toimii viulisti, kapellimestari ja säveltäjä Jaakko Kuusisto.

Festivaalin yhteydessä järjestään seitsemännen kerran kansainväliset klassisen ja rytmimusiikin mestarikurssit.

Rytmimusiikin mestarikurssin opettajina 11.-15.3. toimivat pianisti ja säveltäjä Iiro Rantala sekä tanskalainen rumpali Morten Lund. Rantala lukeutuu paitsi Suomen, kenties myös koko kansainvälisen jazzkentän valovoimaisimpiin tähtiin. Suomen kansainvälisesti menestyneimmän jazzyhtyeen Trio Töykeiden perustajan yhtyeitä ja yhteistyökumppaneita on lukuisia, Marzi Nymanin ja beatbox-taiteilija Felix Zengerin kanssa

2006-10 toiminut Iiro Rantala New Trio sekä viulisti Pekka Kuusiston kanssa perustettu duo Subterraneon, duona hän on esiintynyt myös mm. Jukka Perkon, Marius Nesetin ja Ulf Wakeniuksen kanssa. Iiro Rantala on säveltäjänä tunnettu myös musikaaleistaan ja Risto Räppääjä -elokuvien musiikista. Hänen uusin teos on Pikaparantola -ooppera, joka sai kantaesityksensä Suomen kansallisoopperassa syyskuussa 2018. Morten Lund on yksi Skandinavian ja Euroopan kokeneimmista ja kysytyimmistä jazz- ja sessiorumpaleista, hän soittaa rumpuja yli 250 levyllä. Tanskalainen Lund on kiertänyt ja levyttänyt Cæcilie Norbyn, Lars Danielssonin, Lars Janssonin, Klüvers Big Bandin ja monen muun kanssa. Lisäksi rytmimusiikin mestarikurssin workshopeissa vierailee libanonilaissyntyinen lyömäsoittaja Rony Barrak, joka on vuodesta 2005 lähtien tehnyt yhteistyötä sinfoniaorkestereiden kanssa toimien darbukasolistina pelimusiikkikonserteissa ympäri maailmaa. Hän on soittanut solistina viidellä pelimusiikkilevyllä ja tehnyt yhteistyötä konserttikiertueilla muun muassa Sarah Brightmanin, Arturo Sandovalin sekä Takenobu Mitsuyoshin kanssa.

Klassisen musiikin mestarikursseilla opettaa 18.-22.3. pianisti Heini Kärkkäinen sekä sopraano Anu Komsi. Heini Kärkkäinen on monien suomalaisorkestereiden solistivieras, joka on useasti esiintynyt mm.

Radion Sinfoniaorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin, Tapiola Sinfoniettan, Sinfonia Lahden ja Avanti!n kanssa. Kärkkäinen on kotimaan lisäksi esiintynyt laajasti eri puolilla Eurooppaa ja Yhdysvalloissa.

Arvostettuna kamarimuusikkona ja myös uuteen musiikkiin ennakkoluulottomasti suhtautuvana muusikkona Kärkkäinen on kutsuttu monesti kantaesittämään kamarimusiikki- ja orkesteriteoksia. Anu Komsi on yksi maamme kansainvälisimpiä koloratuurisopraanotähtiä, joka on saavuttanut mainetta maailman oopperataloissa ja merkittävillä konserttilavoilla. Solistina ja kamarimuusikkona hänen ohjelmistonsa ulottuu renessanssin kautta tuoreimpaan nykymusiikkiin. Oopperaurallaan Anu on laulanut Euroopan ja Amerikan merkittävillä oopperalavoilla ja festivaaleilla, sekä esiintynyt solistina lukuisten johtavien orkestereiden kanssa.

Haku mestarikursseille alkaa tänään keskiviikkona 28.11.2018 ja päättyy perjantaina 18.1.2019. Valinnat tehdään tammikuun 2019 loppuun mennessä.

Mestarikurssien aktiiviopiskelijoiden hintaan sisältyy festivaalipassi.

Mestarikurssit järjestetään Oulun ammattikorkeakoulun tiloissa.

www.omj.fi