02.12.2019

Oulun Musiikkijuhlien kansainvälisten mestarikurssien haku auki

Oulun Musiikkijuhlat järjestetään 30. kerran 8.–22.3.2020. Monialaisella kaupunkifestivaalilla on tarjolla orkesterikonsertteja, kamari- ja rytmimusiikkia sekä nykysirkusta. Tapahtuman taiteellisena johtajana toimii viulisti, kapellimestari ja säveltäjä Jaakko Kuusisto.

Festivaalin yhteydessä järjestään kahdeksannen kerran kansainväliset klassisen ja rytmimusiikin mestarikurssit.

Klassisen musiikin mestarikursseilla 9.–13.3. opettavat sellisti Samuli Peltonen sekä ruotsalaispianisti Bengt Forsberg. Suomen kansallisoopperan soolosellisti Samuli Peltonen on esiintynyt usean suomalaisen orkesterin solistina sekä myös kamarimuusikkona eri kokoonpanoissa ympäri maailmaa ja on tuttu näky kesän kamarimusiikkifestivaaleilla. Tällä hetkellä Peltonen toimii Suomen Kansallisoopperan lisäksi Sibelius Piano Triossa, Total Cello Ensemblessä sekä sellonsoiton ja kamarimusiikin tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa.

Bengt Forsberg on yksi Ruotsin johtavista pianisteista ja erittäin arvostettu kamarimuusikko, konserttipianisti ja säestäjä. Forsberg on tunnettu erityisesti kamarimuusikkona niin Ruotsissa kuin kansainvälisesti. Forsberg on toiminut myös useiden orkesterien solistina niin Ruotsissa kuin ulkomailla ja tekee säännöllisesti yhteistyötä merkittävien muusikoiden, kuten mezzosopraano Anne Sofie von Otterin kanssa. Forsberg on ollut Royal Swedish Academy of Musicin jäsen vuodesta 1997 ja toimii Lontoon Royal Academy of Music -korkeakoulun vierailevana professorina.

Rytmimusiikin mestarikurssin opettajina 16.–20.3. toimivat pianisti Lenni-Kalle Taipale sekä rumpali Kalle Torniainen. Lenni-Kalle Taipale nousi 1990-luvun puolivälissä huikealla vauhdilla maamme musiikkielämän valokeilaan nuorena jazzpianistitähtenä. Oman Lenni-Kalle Taipale Trionsa lisäksi Taipale on soittanut Espoo Big Bandin komppiryhmässä vuodesta 1998 asti sekä studiomuusikkona lukuisilla iskelmälevyillä.

Taipale on toiminut vuodesta 2012 lähtien The Voice of Finlandin musiikkituottajana ja bändin johtajana sekä soittanut lukuisten tv-ohjelmien housebandissa.

Rumpali Kalle Torniainen on monipuolinen musiikin ammattilainen, joka on toiminut niin muusikkona, sovittajana, säveltäjänä ja tuottajana kuin tv-kapellimestarinakin. Torniainen on esiintynyt käytännössä kaikkien suomalaisten tunnettujen artistien kanssa ja toiminut tv-kapellimestarina useissa ohjelmissa. Näiden lisäksi Torniainen on kuulunut lukuisten TV-ohjelmien housebandiin ja toimii vakituisena rumpalina Juha Tapion yhtyeessä. Torniainen on ollut mukana useiden artistien, kuten Vesa-Matti Loirin, Samuli Edelmannin ja Anna Erikssonin levytuotannoissa. Lisäksi hän on säveltänyt musiikkia useisiin tv-ohjelmiin.

Haku mestarikursseille alkaa Oulun Musiikkijuhlien nettisivuilla maanantaina 2.12. ja päättyy perjantaina 31.1.2020. Valinnat tehdään helmikuun 2020 alussa. Mestarikurssien aktiiviopiskelijoiden hintaan sisältyy festivaalipassi. Mestarikurssit järjestetään Oulun ammattikorkeakoulun tiloissa. Lisätietoja: www.omj.fi