17.11.2023

Oulun Musiikkijuhlien 2024 Avajaiskonsertissa kuullaan klassisen musiikin ja jazzin parhaat palat

Oulun Musiikkijuhlia vietetään 34. kerran 12.-27.3.2024. Musiikkielämyksiä tarjoavalla festivaalilla kuullaan niin kamarikonsertteja, jazzklubeja että isoja orkesterikonsertteja. Festivaalin koko ohjelmisto julkaistaan joulukuussa 2023.

Oulun Musiikkijuhlien Avajaiskonsertissa 12.3.2024 yhdistyvät klassinen musiikki ja jazz. Ensimmäisellä puoliajalla kuullaan Vivaldin rakastettu klassikkoteos Neljä vuodenaikaa hollantilaisen nokkahuiluvirtuoosi Erik Bosgraafin ja Oulun barokkimuusikoiden ensemblen esittämänä. Teokseen on yhdistetty hollantilaisten Paul ja Menno de Nooijerin sekä äänitaiteilija Jorrit Tammingan luoma multimediataideteos.

Klassikkoteokseen yhdistetty projisointi on täynnä visuaalista runoutta. Välillä kuvat noudattavat Vivaldin ohjelmamuistiinpanojen takana olevaa tarinaa, toisinaan ne ovat vapaiden assosiaatioiden innoittamia. Välillä De Nooijerit käyttävät live-projektiota esimerkiksi Bosgraafin keholla. Konserttojen välillä kuullaan nokkahuilusolistin improvisointia sekä jännittäviä elektronisia äänimaisemia, jotka täydentävät musiikkielämystä häiritsemättä Vivaldin nerokasta sävellystä.

Avajaiskonsertin toisella puoliajalla siirrytään jazzin maailmaan, kun vuorossa on Lassy – Eskola: Nordic Stew LIVE -levynjulkaisukonsertti. Sukupolvensa merkittävimpiin muusikoihin lukeutuvat saksofonisti Timo Lassy ja trumpetisti Jukka Eskola ovat yhdistäneet voimansa uudella Nordic Stew –albumilla ja liveprojektilla.

Lassy ja Eskola ovat tehneet yhteistyötä 1990-luvulta asti. Vuonna 2022 ystävykset matkustivat New Orleansiin äänittämään albumillisen omaa musiikkiaan paikallisten huippumuusikoiden kanssa. Syntyi Nordic Stew, sekoitus Lassyn ja Eskolan musiikillisia kokemuksia yhdistettynä suureen rakkauteen jazzin synnyinkaupunkia kohtaan.

Levynjulkaisukiertueelle Lassy ja Eskola tuovat pitkän linjan huippumuusikoita New Orleansin monipuolisesta jazzskenestä. Konsertissa kuullaan Lassyn ja Eskolan lisäksi pianossa David Torkanowsky (USA), bassossa Roland Guerin (USA), rummuissa Jason Marsalis (USA) ja tuubassa Miika Jämsä.

Oulun Musiikkijuhlat ovat aina tarjonneet ohjelmistossaan klassista musiikkia niin orkesterikonserttien että kamarikonserttien muodossa, ja vuosien myötä myös jazz vakiinnutti asemansa festivaalin ohjelmistossa. Vuoden 2024 Avajaiskonsertissa yhdistyvät siis Oulun Musiikkijuhlien molemmat kivijalat – konsertti onkin loistava tilaisuus kokeilla molempia genrejä.

Festivaaliohjelmiston ovat suunnitelleet Oulun Musiikkijuhlien taiteelliset johtajat sopraano Mari Palo sekä pianisti ja säveltäjä Kari Ikonen.

Oulun Musiikkijuhlat: Avajaiskonsertti

Tiistaina 12.3.2024 kello 19.00

Madetojan sali, Oulun Musiikkikeskus

Leevi Madetojan katu 1-3

Konsertin kesto noin 2 tuntia 15 minuuttia (sisältää väliajan)

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

28.05.2024

Oulun Musiikkijuhlat: Jazzpatiolla soi kesätiistaisin jazz – kesän ohjelma julkaistu!

Oulun Musiikkijuhlien ja Jumpru Pubin yhteistyössä järjestämä kesäinen Jazzpatio jatkaa perinnettä myös tänä kesänä. Kesätiistaisin 11.6.-6.8. sekä torstaina Taiteiden Yönä 15.8. Jumpru Pubin patiolla kuullaan yhteensä kymmenen jazzyhtyettä ja -artistia. Jazzpatiolle on vapaa pääsy. Jazzpatiolle…