24.11.2022

Oulun Musiikkijuhlien 2023 ensimmäiset konsertit julkaistu: Samuli Edelmann ja Sväng

Oulun Musiikkijuhlat -festivaali järjestetään 33. kerran 12.–26.3.2023. Festivaalin ohjelmistoon kuuluu laaja kirjo klassisen ja rytmimusiikin konsertteja, upeita vierailuja ja yhteistuontantoja.

Festivaalin ensimmäiset konsertit on julkaistu: sekä Samuli Edelmann että huuliharppukvartetti Sväng tulevat tekemään yhteiskonsertin Oulu Sinfonian kanssa. Liput molempiin konsertteihin ovat nyt myynnissä.

Oulun Musiikkijuhlien taiteellisina johtajina toimivat sopraano Mari Palo ja saksofonisti Jukka Perko toivottavat kaikki tervetulleeksi tulevalle festivaalille. ”Pidämme tärkeänä, että oululaiset kokevat Musiikkijuhlat omakseen. Toivomme korkealuokkaisen ja monipuolisen ohjelman tavoittavan myös uusia kuulijoita.”

Vuoden 2023 festivaalin teema kulkee nimellä Näkyjä – Visions. ”Yhdessä kuulemme teokset, yhdessä näemme ne; yhdessä voimme nähdä ja kokea tutun teoksen uudessa valossa”, Palo ja Perko kuvailevat tulevan festivaalin teemaa. ”Striimeinä toteutettavat konsertit ovat onneksi jääneet taakse, ja saamme jälleen kokea yleisön ja muusikoiden läsnäolon ja olla aidossa vuorovaikutuksessa konserteissa.”

Vuoden 2023 festivaalin ohjelmisto julkaistaan kokonaisuudessaan joulukuussa 2022.

Samuli Edelmann & Oulu Sinfonia

Vaiheet
23.3.2023 kello 19
Madetojan sali

Oulun Musiikkijuhlat 2023 festivaalilla kuullaan ainutlaatuinen Samuli Edelmannin ja Oulu Sinfonian yhteiskonsertti torstaina 23.3.2023.

Samuli Edelmann julkaisi vuonna 1997 kulttimaineeseen nousseen Vaiheet-albumin, joka sisälsi hänen isänsä Toni Edelmannin sävellyksiä muun muassa Goethen, Hessen ja Shakespearen teksteihin. Albumi äänitettiin suurena tuotantona Pariisi sinfoniaorkesterin kanssa.

Albumin kappaleet jäivät vahvasti elämään Edelmannin ohjelmistoon. Toni Edelmannin kuoleman jälkeen Edelmann julkaisi lisää isänsä sävellyksiä sisältävän jatko-osan Vaiheet 2, joka toteutettiin pienemmällä yhtyeellä vuonna 2019.

Nyt oululainen yleisö pääsee vihdoin kuulemaan sekä Edelmannin että Vaiheet-albumin rakastetuimpia sävellyksiä esitettynä ison orkesterin kanssa.

Oulu Sinfonia

Samuli Edelmann, laulu
Jukka Perko, saksofoni
Leri Leskinen, koskettimet ja elektroniikka
Matti Paatelma, piano

Svängfonia

Sväng & Oulu Sinfonia
16.3.2023 kello 19
Madetojan sali

Huuliharppukvartetti Sväng on ihastuttanut jo lähes kahden vuosikymmenen ajan niin yleisönsä kuin huuliharpun ammattilaisetkin ympäri maailman. Svängin erilaiset huuliharput luovat täyteläisen sointimaailman, jossa kuuluu kansanmusiikki kotimaasta ja muualta maailmasta, mutta yhtä lailla vaikutteita on klassisesta musiikista ja tangosta. Yhtyeen musiikissa kytkeytyy saumattomasti yhteen taiteellisesti kunnianhimoinen musiikki ja äkkiväärä perikaurismäkeläinen huumori.

Oulun Musiikkijuhlilla kuultava Svängfonia yhdistää Svängin yhteissoiton, saundin ja musiikilliset teokset Oulu Sinfonian orkesterin sointiin. Konsertin johtoteemana on tango, mutta musiikillinen matka ylittää tyylirajat; tangojen lisäksi kuullaan niin svängiläisten äkkiväärää omaa sävelkieltä, balkan-rytmejä, polskaa kuin Sibeliusta ja Chopiniakin.

Svängin sävellyksien sovituksista orkesterille vastaavat oman alansa huiput Pessi Levanto, Marzi Nyman, Esko Grundstörm, Aili Järvelä ja Roope Mäenpää.

Huuliharppukvartetti Sväng
Eero (Geero) Grundström, diatoniset ja kromaattiset huuliharput
Jouko Kyhälä, sointuhuuliharppu Harmonetta, diatoniset ja kromaattiset huuliharput
Pasi Leino, bassohuuliharppu
Eero Turkka, diatoniset ja kromaattiset huuliharput

Oulu Sinfonia
Janne Nisonen, kapellimestari

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

24.05.2023

Oulun Musiikkijuhlat: Ohjelmisto julki: OMJ Jazz & Etno -konserttisarjan syksyssä kuullaan 12 kansanmusiikki- ja jazzkonserttia

OMJ Jazz & Etno -konserttisarjan syksyn ohjelmistossa perinteet yhdistyvät moderniin. Ympärivuotisen Oulun musiikkijuhlasäätiön konserttisarjan syyskaudella on luvassa jazzin ja kansanmusiikin helmiä niin Suomesta kuin ulkomailta. Oulun musiikkijuhlasäätiön tuottama ympärivuotinen konserttisarja, OMJ Jazz & Etno, täyttää…

11.05.2023

Oulun Musiikkijuhlat: Jazzpatiolla nautitaan taas Oulun kesästä: Jumpru x OMJ Jazzpation kesän 2023 ohjelma julkaistu!

Oulun Musiikkijuhlien ja Jumpru Pubin yhteystyössä järjestämä Jazzpatio valloittaa taas oululaisten kesätiistait 13.6.-17.8.2023. Vuodesta 2016 saakka yhteistyössä järjestetyn Jazzpation kesiin on mahtunut monia huikeita jazzesityksiä niin paikallisilta kuin vieraileviltakin yhtyeiltä. Kesällä 2023 luvassa on yhteensä 10 erisävyistä…

27.04.2023

Oululainen oopperalaulaja Maria Mannermaa valittu Oulun Muusiikkijuhlien toimitusjohtajan sijaiseksi

Oulun musiikkijuhlasäätiön hallitus on valinnut toimitusjohtajan vanhempainvapaan sijaiseksi oopperalaulaja Maria Mannermaan. Mannermaa on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri sekä musiikkipedagogi AMK. Lisäksi Mannermaa on opiskellut mm. taloustieteitä ja oikeustieteitä. Mannermaa aloittaa toimitusjohtajan tehtävät kevään perehdytysjakson jälkeen toimitusjohtaja…