24.11.2022

Oulun Musiikkijuhlien 2023 ensimmäiset konsertit julkaistu: Samuli Edelmann ja Sväng

Oulun Musiikkijuhlat -festivaali järjestetään 33. kerran 12.–26.3.2023. Festivaalin ohjelmistoon kuuluu laaja kirjo klassisen ja rytmimusiikin konsertteja, upeita vierailuja ja yhteistuontantoja.

Festivaalin ensimmäiset konsertit on julkaistu: sekä Samuli Edelmann että huuliharppukvartetti Sväng tulevat tekemään yhteiskonsertin Oulu Sinfonian kanssa. Liput molempiin konsertteihin ovat nyt myynnissä.

Oulun Musiikkijuhlien taiteellisina johtajina toimivat sopraano Mari Palo ja saksofonisti Jukka Perko toivottavat kaikki tervetulleeksi tulevalle festivaalille. ”Pidämme tärkeänä, että oululaiset kokevat Musiikkijuhlat omakseen. Toivomme korkealuokkaisen ja monipuolisen ohjelman tavoittavan myös uusia kuulijoita.”

Vuoden 2023 festivaalin teema kulkee nimellä Näkyjä – Visions. ”Yhdessä kuulemme teokset, yhdessä näemme ne; yhdessä voimme nähdä ja kokea tutun teoksen uudessa valossa”, Palo ja Perko kuvailevat tulevan festivaalin teemaa. ”Striimeinä toteutettavat konsertit ovat onneksi jääneet taakse, ja saamme jälleen kokea yleisön ja muusikoiden läsnäolon ja olla aidossa vuorovaikutuksessa konserteissa.”

Vuoden 2023 festivaalin ohjelmisto julkaistaan kokonaisuudessaan joulukuussa 2022.

Samuli Edelmann & Oulu Sinfonia

Vaiheet
23.3.2023 kello 19
Madetojan sali

Oulun Musiikkijuhlat 2023 festivaalilla kuullaan ainutlaatuinen Samuli Edelmannin ja Oulu Sinfonian yhteiskonsertti torstaina 23.3.2023.

Samuli Edelmann julkaisi vuonna 1997 kulttimaineeseen nousseen Vaiheet-albumin, joka sisälsi hänen isänsä Toni Edelmannin sävellyksiä muun muassa Goethen, Hessen ja Shakespearen teksteihin. Albumi äänitettiin suurena tuotantona Pariisi sinfoniaorkesterin kanssa.

Albumin kappaleet jäivät vahvasti elämään Edelmannin ohjelmistoon. Toni Edelmannin kuoleman jälkeen Edelmann julkaisi lisää isänsä sävellyksiä sisältävän jatko-osan Vaiheet 2, joka toteutettiin pienemmällä yhtyeellä vuonna 2019.

Nyt oululainen yleisö pääsee vihdoin kuulemaan sekä Edelmannin että Vaiheet-albumin rakastetuimpia sävellyksiä esitettynä ison orkesterin kanssa.

Oulu Sinfonia

Samuli Edelmann, laulu
Jukka Perko, saksofoni
Leri Leskinen, koskettimet ja elektroniikka
Matti Paatelma, piano

Svängfonia

Sväng & Oulu Sinfonia
16.3.2023 kello 19
Madetojan sali

Huuliharppukvartetti Sväng on ihastuttanut jo lähes kahden vuosikymmenen ajan niin yleisönsä kuin huuliharpun ammattilaisetkin ympäri maailman. Svängin erilaiset huuliharput luovat täyteläisen sointimaailman, jossa kuuluu kansanmusiikki kotimaasta ja muualta maailmasta, mutta yhtä lailla vaikutteita on klassisesta musiikista ja tangosta. Yhtyeen musiikissa kytkeytyy saumattomasti yhteen taiteellisesti kunnianhimoinen musiikki ja äkkiväärä perikaurismäkeläinen huumori.

Oulun Musiikkijuhlilla kuultava Svängfonia yhdistää Svängin yhteissoiton, saundin ja musiikilliset teokset Oulu Sinfonian orkesterin sointiin. Konsertin johtoteemana on tango, mutta musiikillinen matka ylittää tyylirajat; tangojen lisäksi kuullaan niin svängiläisten äkkiväärää omaa sävelkieltä, balkan-rytmejä, polskaa kuin Sibeliusta ja Chopiniakin.

Svängin sävellyksien sovituksista orkesterille vastaavat oman alansa huiput Pessi Levanto, Marzi Nyman, Esko Grundstörm, Aili Järvelä ja Roope Mäenpää.

Huuliharppukvartetti Sväng
Eero (Geero) Grundström, diatoniset ja kromaattiset huuliharput
Jouko Kyhälä, sointuhuuliharppu Harmonetta, diatoniset ja kromaattiset huuliharput
Pasi Leino, bassohuuliharppu
Eero Turkka, diatoniset ja kromaattiset huuliharput

Oulu Sinfonia
Janne Nisonen, kapellimestari

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

24.01.2023

Oulun Musiikkijuhlat täyttää Madetojan salin upeilla orkesterikonserteilla maaliskuussa

Oulun Musiikkijuhlien maaliskuisen festivaalin monipuoliseen ohjelmaan kuuluu tuttuun tapaan useampia suuressa Madetojan salissa järjestettäviä orkesterikonsertteja. Festivaalin avajaiskonsertissa 12.3.2023 ruotsalainen Norrlandsoperanin sinfoniaorkesteri saapuu Ouluun osana Perämeren kiertuettaan. Kahta muuta festivaalin isoa orkesterikonserttia puolestaan tähdittävät tänä vuonna Samuli Edelmann sekä huuliharppukvartetti Sväng…

Lue lisää

11.01.2023

Kevään Jazz & Etno -konserttisarja täydentyy ukrainalaisen pianistin ja virolaisen jazzduon konserteilla

Kevään OMJ Jazz & Etno -konserttisarja täydentyy kahdella kansainvälisellä konsertilla OMJ Jazz & Etno -sarjassa kuullaan kevätkaudella 2023 kahdeksan upeaa konserttia. Konserttisarjan uusimpina lisäyksinä on 26. huhtikuuta kuultava jazzduo Kadri Voorand & Mihkel Mälgand, sekä toukokuun…

Lue lisää

21.12.2022

Oulun Musiikkijuhlat: OMJ Jazz & Etno -konserttisarjan kevään ohjelmistossa oululaista kansanmusiikkia ja raskaansävyistä jazzia

Oulun Musiikkijuhlien ympärivuotisen Jazz & Etno -konserttisarjan kevätkaudella 25.1.–24.5.2023 on luvassa taas monipuolinen kattaus jazzin ja kansanmusiikin tähtiä Suomesta ja ulkomailta. Ensimmäinen konsertti kuullaan jo tammikuussa, jolloin lavalle astelee Olli Hirvonen Trio. Kevään Jazz &…

Lue lisää