26.04.2023

Oulun Musiikkijuhlat: Ukrainalaisen Kateryna Ziabliukin konsertissa 3.5. yhdistyy moderni jazzpiano ja ukrainalaisen perinnemusiikin elementit

OMJ Jazz & Etno -konserttisarjassa kuullaan ukrainalaisen pianistin ja ”kulttuurilähettilään” Kateryna Ziabliukin konsertti keskiviikkona 3.5.2023 kello 19 RioLivessä.

Ukrainalainen pianisti, laulaja, säveltäjä ja toimittaja Kateryna Ziabliuk on kotoisin Kiovasta, mutta asuu nykyään Puolassa ja Italiassa. Taiteilijaperheessä ja eri taidesuuntien ympäröimänä kasvanut muusikko aloitti pianonsoiton ja laulamisen jo kuusivuotiaana, ja Ziubliukista on vuosien varrella kasvanut yksi Ukrainan musiikkimaailman lupaavimmista hahmoista. Musiikissaan hän käyttää modernin jazzin kieltä, mutta samalla ei epäröi käyttää perinteisen ukrainalaisen musiikin elementtejä ja tutkia kotimaansa kulttuuriperintöä.

Ziabliuk teki yhteistyötä balkanilaisen folk-yhtyeen Kriva Drinan kanssa, jossa hän soitti harmonikkaa, lauloi ja oli mukana luomassa sovituksia. Hän on esiintynyt myös muun muassa O.N.E-kvartetin jäsenten Kamila Drabekin ja Patrycja Wybranczykin kanssa, sekä konsertoinut lukuisia kertoja ympäri Eurooppaa. Venäjän hyökkäyksen edetessä Ukrainassa hän on tehostanut esiintymistään ja halunnut toimia Ukrainan “kulttuurilähettiläänä” länsimaissa.

Ziabliuk on Meloportin perustaja ja toimittaja, jossa hän julkaisee improvisoidulle musiikille omistettuja tekstejään, ja entinen Contra Jazz Clubin taiteellinen johtaja. Contra Jazz Club oli lyhyestä olemassaolostaan huolimatta nuorten ukrainalaisten muusikoiden koulutuksellinen open stage, jossa he pystyivät kokeilemaan uusia projekteja, sekä jakamaan tietoa ja verkostoja.

Oulun Musiikkijuhlien Jazz & Etno -konserttisarjassa kuullaan vuosittain monipuolinen kattaus jazzin ja kansanmusiikin tähtiä Suomesta ja ulkomailta. Vuoden 2023 Jazz & Etno -sarjan taiteellisena johtajana toimii keväällä 2023 saksofonisti Jukka Perko. Tutustu koko Jazz & Etno -konserttisarjan ohjelmistoon Oulun Musiikkijuhlien verkkosivuilla osoitteessa omj.fi.

OMJ Jazz & Etno 2023: Kateryna Ziabliuk (UKR)

Keskiviikkona  3.5.2023, kello 19.00
RioLive (Hallituskatu 11)
20/11/8 €

Kateryna Ziabliuk | piano

Festivaalin sivuille