19.09.2016

Oulun Musiikkijuhlat: Torniolaislähtöinen jazzlaulajatar Nina Mya tunnelmoi Teatteriravintolassa

Uuden ja vanhan vokaalijazzin sillanrakentajaksi kuvattu torniolaislähtöinen Nina Mya konsertoi jazzkentän ykkösnimistä koostuvan kokoonpanonsa kanssa Teatteriravintolassa Oulussa. Ohjelmisto pohjautuu heinäkuussa julkaistun ja uudella kokoonpanolla tehdyn kolmannen albumin “Closure” materiaaliin. Myan sävellyksissä kaikuvat vahvasti 50- ja 60-lukujen amerikkalaiset jazztyylit sekä afroamerikkalainen gospel.

Teknisesti taitava laulajatar tunnetaan erityisesti improvisaatiosta sekä määrätietoisesta yhtyeen johtamisesta. Hänen tulkinnassaan on nähty viittauksia aina Aretha Franklinin ja Mahalia Jacksonin kaltaisiin vahvoihin naisjazzlaulajiin. Kokoonpanossa esiintyvät Myan lisäksi Petri Puolitaival (saksofonit), Jukka Eskola (trumpetti), Henri Mäntylä (piano), Jori Huhtala (basso) ja Tuomas Timonen (rummut.)

Nuoresta iästään huolimatta Mya (s. 1989) on ehtinyt rakentaa itselleen vankan aseman Suomen jazzpiireissä. Hänet on palkittu muun muassa Young Nordic Jazz Comets -yhtyekilpailun solistipalkinnolla sekä Pori Jazzin Vuoden Taiteilija 2012 -tittelillä. Mya on julkaissut kolme levyä:

Flying Solo (2012), Our Time (2014) sekä heinäkuussa uudella kokoonpanollaan albumin Closure (2016).

”Levy on kumarrus paitsi Aretha Franklinille ja John Coltranelle, myös yleisemmin amerikkalaiselle jazzlaulajille, joiden laulamisessa on kuulunut gospel.” Lyriikat ovat Myan omaa käsialaa kertoen laulajattaren henkilökohtaisia tarinoita. Sävellykset puolestaan Mya on tehnyt yhdessä Petri Puolitaipaleen kanssa.

 

NINA MYA

Torstai 22.9. klo 20

Teatteriravintola Vänmanni (Kaarlenväylä 2, Oulu) Liput 15/10 € Ticketmaster Suomi kautta maan.

Ilman toimituskuluja Oulu10-palvelupisteet ja Valveen lippumyymälä

 

Nina Mya laulu, yhtyeenjohto

Petri Puolitaival saksofonit

Jukka Eskola trumpetti

Henri Mäntylä piano

Jori Huhtala basso

Tuomas Timonen rummut

 

Konsertin toteuttavat yhteistyössä Oulun Musiikkijuhlat ja Jazz-20 ry Konsertti on osa Suomen Jazzliiton kiertuetta.