24.01.2023

Oulun Musiikkijuhlat täyttää Madetojan salin upeilla orkesterikonserteilla maaliskuussa

Oulun Musiikkijuhlien maaliskuisen festivaalin monipuoliseen ohjelmaan kuuluu tuttuun tapaan useampia suuressa Madetojan salissa järjestettäviä orkesterikonsertteja.

Festivaalin avajaiskonsertissa 12.3.2023 ruotsalainen Norrlandsoperanin sinfoniaorkesteri saapuu Ouluun osana Perämeren kiertuettaan. Kahta muuta festivaalin isoa orkesterikonserttia puolestaan tähdittävät tänä vuonna Samuli Edelmann sekä huuliharppukvartetti Sväng yhdessä Oulu sinfonian kanssa.

Suuria sävelmiä ja taiturimaista viulunsoittoa festivaalin avajaiskonsertissa

Ruotsalainen Norrlandsoperanin sinfoniaorkesteri saapuu Oulun Musiikkijuhlille osana Perämeren kiertuettaan. Festivaalin avajaiskonsertissa on luvassa kattava ohjelma, jossa kuullaan teoksia säveltäjiltä Karin Rehnqvist, Kaija Saariaho, Jean Sibelius, Karol Szymanowski ja Richard Wagner.

Avajaiskonsertissa kuullaan muun muassa Szymanowskin viulukonsertto, jonka solistina on ruotsalainen viulisti Cecilia Zilliacus.

Zilliacus on viulunsoiton professori Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa ja Ruotsin kuninkaallisen musiikkiakatemian jäsen, sekä Ahvenanmaan Katrina-kamarimusiikin sekä Vaasan Korsholman musiikkijuhlien taiteellinen johtaja. Luvassa on siis mestarillista viulunsoittoa.

Vuosien varrella yleisö on omaksunut Cecilia Zilliacuksen houkuttelevat ja lämpimät tulkinnat suurista klassisista ja romanttisista teoksista nykyaikaiseen kamarimusiikkiin ja yhteistyöhön eri tyylilajien välillä. Hänellä on ollut merkittävä rooli pohjoismaisten ja eurooppalaisten säveltäjien ja taiteilijoiden virrassa Tukholmaan ja Suomeen.

Norrlandsoperanin sinfoniaorkesteria johtaa kapellimestari Ville Matvejeff. Vuonna 1986 Suomessa syntynyt Ville Einar Matvejeff on vakiinnuttanut asemansa poikkeuksellisen laaja-alaisena muusikkona, joka menestyy kapellimestarina, säveltäjänä ja pianistina. Hän opiskeli Sibelius-Akatemiassa ja Espoon musiikkiopistossa. Matvejeff on luonut vankan kansainvälisen kapellimestarin uran sekä oopperassa että sinfonisessa ohjelmistossa. Hänen kautensa Norrlandsoperanin sinfoniaorkesterin päävierailijakapellimestarina alkoi syyskuussa 2022.

OHJELMA

Karin Rehnqvist: Arktis Arktis, Breaking the Ice
Kaija Saariaho: Semafore
Karol Szymanowski: Viulukonsertto nro 2, op. 61

Richard Wagner: “Tristan ja Isolde”, Prelude
Jean Sibelius: Sinfonia nro 7, op. 105

Huumorintäytteistä huuliharppusvengiä

Svängfonia yhdistää huuliharppukvartetti Svängin yhteissoiton, saundin ja musiikilliset teokset Oulu Sinfonian orkesterin sointiin. Konsertin johtoteemana on tango, mutta musiikillinen matka ylittää tyylirajat; Svängin musiikissa kytkeytyy saumattomasti yhteen taiteellisesti kunnianhimoinen musiikki ja äkkiväärä perikaurismäkeläinen huumori.

Rakastettu laulaja Oulu Sinfonian vieraana

Samuli Edelmann julkaisi vuonna 1997 kulttimaineeseen nousseen Vaiheet-albumin. Nyt oululainen yleisö pääsee vihdoin kuulemaan sekä Edelmannin että Vaiheet-albumin rakastetuimpia sävellyksiä ainutlaatuisessa Samuli Edelmannin ja Oulu Sinfonian yhteiskonsertissa.

Kevään OMJ Jazz & Etno -sarjan avaa Olli Hirvonen Trio

Olli Hirvonen on yksi sukupolvensa ansioituineimmista muusikoista, jonka uniikki ilmaisu ammentaa vaikutteita laajasti niin jazzista, kokeellisesta kuin raskaammastakin musiikista. Kiertueella Suomessa 2023 Hirvosen kanssa soittaa irlantilainen basisti Simon Jermyn, joka tunnetaan yhtyeistyöstään muun muassa Jim Blackin ja John Zornin kanssa, sekä 2022 julkaistulla Kielo-levylläkin kuultava Nathan Ellman-Bell.

Oulun Musiikkijuhlat 2023 lipunmyynti

Ticketmaster Lipunmyynti

Ticketmaster Suomi kautta maan. Hinnat sisältävät käsittelykulut. Hintoihin lisätään Ticketmasterin tilausmaksu 2 €/tilaus Ticketmasterin lippukaupasta tai 1,50 €/tilaus Ticketmasterin verkkokaupasta ostettaessa. Ilman käsittelykuluja Valveen lippumyymälästä.

Oulun Musiikkijuhlat -festivaalille 12.-26.3.2023 on saatavilla myös festivaalipassi, jolla pääsee osallistumaan kahteenkymmeneen festivaalin konserttiin. OMJ 2023 Festival Pass on myynnissä 1.3.2023 saakka. Festivaalipasseja on rajoitettu määrä.

Ryhmälippujen tiedustelu osoitteeseen myynti@omj.fi

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

24.05.2023

Oulun Musiikkijuhlat: Ohjelmisto julki: OMJ Jazz & Etno -konserttisarjan syksyssä kuullaan 12 kansanmusiikki- ja jazzkonserttia

OMJ Jazz & Etno -konserttisarjan syksyn ohjelmistossa perinteet yhdistyvät moderniin. Ympärivuotisen Oulun musiikkijuhlasäätiön konserttisarjan syyskaudella on luvassa jazzin ja kansanmusiikin helmiä niin Suomesta kuin ulkomailta. Oulun musiikkijuhlasäätiön tuottama ympärivuotinen konserttisarja, OMJ Jazz & Etno, täyttää…

11.05.2023

Oulun Musiikkijuhlat: Jazzpatiolla nautitaan taas Oulun kesästä: Jumpru x OMJ Jazzpation kesän 2023 ohjelma julkaistu!

Oulun Musiikkijuhlien ja Jumpru Pubin yhteystyössä järjestämä Jazzpatio valloittaa taas oululaisten kesätiistait 13.6.-17.8.2023. Vuodesta 2016 saakka yhteistyössä järjestetyn Jazzpation kesiin on mahtunut monia huikeita jazzesityksiä niin paikallisilta kuin vieraileviltakin yhtyeiltä. Kesällä 2023 luvassa on yhteensä 10 erisävyistä…

27.04.2023

Oululainen oopperalaulaja Maria Mannermaa valittu Oulun Muusiikkijuhlien toimitusjohtajan sijaiseksi

Oulun musiikkijuhlasäätiön hallitus on valinnut toimitusjohtajan vanhempainvapaan sijaiseksi oopperalaulaja Maria Mannermaan. Mannermaa on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri sekä musiikkipedagogi AMK. Lisäksi Mannermaa on opiskellut mm. taloustieteitä ja oikeustieteitä. Mannermaa aloittaa toimitusjohtajan tehtävät kevään perehdytysjakson jälkeen toimitusjohtaja…