05.04.2013

Oulun Musiikkijuhlat saavutti kävijätavoitteensa

Oulun Musiikkijuhlat järjestettiin 23. kerran 10.-28.3.2013. Tapahtuma saavutti kävijätavoitteensa ja tavoitti 10 000 kuulijan rajapyykin.

Festivaalin yhteydessä järjestettiin ensimmäistä kertaa mestarikurssit, joissa oli opiskelijoita viidestä eri maasta. Viikolla 11 oli viulun, alttoviulun sekä sellon mestarikurssit ja viikolla 12 rytmimusiikin mestarikurssi yhteistyössä Oulun seudun ammattikorkeakoulun kanssa.

Mestarikursseja jatketaan myös ensi vuonna.

Tapahtumia oli yhteensä 47, joista kolme näyttämökantaesityksiä.

Ohjelmistossa kuultiin näyttämö- ja tanssiteoksia, kamari- ja klubikonsertteja, etno- ja kansanmusiikkia, ilmais- ja laitoskonsertteja, sinfoninen elokuva ja monipuolista jazzosaamista pohjoisilta alueilta. Suurimmiksi tapahtumiksi nousivat Jesus Christ Superstar -näytökset sekä afrikkalaisen musiikin tähden Angelique Kidjon ja Norrbotten Big Bandin sekä Jo Stancen konsertti Club Teatrialla.

Music On Top -hankkeen Producers Network -tuottajaseminaari keräsi festivaalille 49 musiikkialan tuottajaa ja toimijaa pohjoisesta kolmen päivän ajaksi.

”Olemme tyytyväisiä siihen, että festivaali saavutti laadulliset ja määrälliset tavoitteensa. Tämä antaa hyvän pohjan tulevien vuosien suunnittelulle”, Oulun Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Jaakko Kuusisto toteaa.

Oulun Musiikkijuhlat järjestetään ensi vuonna 7.-22.3.2014.

Etusivu