28.09.2016

Oulun Musiikkijuhlat: Oulu All Star Big Bandin syksyssä jazzlegendoja

Oulu All Star Big Bandin lokakuun konsertissa uppoudutaan kahden jazzhistorian mielenkiintoisimman hahmon tuotantoon, kun valokeilassa ovat edesmenneet jazzpianistit Thelonius Monk sekä Gil Evans. Monk muistetaan erityisesti bebop-tyylin luojana Charlie Parkerin ja Dizzy Gillespien ohella. Monk nosti parrasvaloihin monia jazzhistorian keskeisimpiä muusikoita aina John Coltranesta Miles Davisiin.

Myös Evans teki uransa aikana tiivistä yhteistyötä Miles Davisin useiden levytysten myötä. Valvesalissa pidettävän konsertin ohjelmisto sisältääkin kappaleita Milesin albumilta Miles Ahead (1957) alkuperäissovituksina. Viimeaikoina Davis on ollut laajasti esillä, kun jazzmusiikin jättiläisestä valmistui Don Cheadlen ohjaama elämänkertaelokuva niin ikään nimeltään Miles Ahead (2015), joka saapui tämän vuoden huhtikuussa maailman elokuvateattereihin.

Big bandin solistina konsertissa nähdään useissa yhteyksissä palkittu saksofonisti Jussi Kannaste. Hän on tullut tutuksi muun muassa Jaska Lukkarinen Trion, Tonight At Noonin ja Kannaste-Viinikainen-Riippa-trion säveltäjänä ja perustajajäsenenä. Lisäksi Kannaste toimii ainejohtajana Sibelius-Akatemian jazzosastolla. Konsertin johtaa Ville Vannemaa, joka on tällä hetkellä yksi Suomen kysytyimpiä jazzpuhaltajia sekä säveltäjä-sovittajia.

 

SUOMILOVESTA TUTUT ARTISTIT ESITTÄVÄT BIG BANDIN SOLISTEINA YLEISÖN TOIVEKAPPALEITA

Valovoimainen Johanna Iivanainen ja multimuusikko Osmo Ikonen taituroivat marraskuussa Oulu All Star Big Bandin solisteina. Iivanaisen sävykäs tulkinta ja musiikillinen monipuolisuus ovat suorastaan hätkähdyttäviä. Ikonen on soolouransa lisäksi puolestaan tuttu lukuisista yhtyeistä. Hän ei pelkästään laula, vaan soittaa useita instrumentteja monissa yhtyeissä, kuten koskettimia Sunrise Avenuessa.

Big bandin kapellimestarina Pohjankartanon konsertissa toimii Antti Rissanen.

Konserttia varten yleisöltä kerätään etukäteen kappaleita, joita kuulijat haluaisivat kuulla tai haluaisivat esitettävän tärkeälle henkilölle. Osa ehdotuksista toteutetaan marraskuun konsertissa. Oman kappaleen voi ehdottaa tarinan kera konserttiin perjantaihin 14.10.

mennessä osoitteessa: www.oasbb.fi.

 

OULU ALL STAR BIG BAND

IN THE SPOTLIGHT: GIL EVANS & THELONIUS MONK

Lauantai 1.10. klo 16 Valvesali (Hallituskatu 7, Oulu)

Liput 19/15 € Kesto noin 2 h (sis. väliaika)

Jussi Kannaste, saksofoni

Oulu All Star Big Band

Ville Vannemaa, kapellimestari

 

OULU ALL STAR BIG BAND FEAT. JOHANNA IIVANAINEN & OSMO IKONEN

Perjantai 18.11. klo 19 Pohjankartanon juhlasali (Suvantokatu 1, Oulu)

Liput: 27/22 €

Kesto noin 2 h (sis. väliaika)

Johanna Iivanainen

Osmo Ikonen

Oulu All Star Big Band

Antti Rissanen, kapellimestari

 

Lipunmyynti konsertteihin:

Ticketmaster Suomi kautta maan. www.ticketmaster.fi Lipun hintaan lisätään toimituskulut.

Liput ilman toimituskuluja Valveen Lippumyymälä ja Oulu10 -palvelupisteet.