31.08.2023

Oulun Musiikkijuhlat: Meksikolaista kansanperinnettä ja jazzia luvassa Héctor Lepe Quartetin levynjulkaisukonsertissa 13.9.

Héctor Lepe Quartetin levynjulkaisukonsertti 13.9. yhdistelee latinalaisamerikkalaisia musiikkielementtejä moderniin jazziin

OMJ Jazz & Etno -konserttisarjan syksyn ohjelmistossa perinteet yhdistyvät moderniin. Niin on myös syyskuun 13. päivä kuultavassa Héctor Lepe Quartet -konsertissa, jossa Lepen meksikolaiset juuret ja jazzmusiikki kohtaavat.

Héctor Lepe on meksikolainen Helsingissä asuva jazz-kitaristi. Hänen ensimmäinen julkaisunsa, Pedro’s Dream, on Lepen debyytti sekä bändijohtajana että säveltäjänä. Albumi vie kuulijan syvälliselle matkalle Meksikon mystisiin taruihin ja maisemiin.

“Konsertti on levynjulkaisukonsertti, jonka albumin sävellykset ovat saaneet inspiraationsa meksikolaisesta kansanperinteestä ja kirjallisuudesta. Sekoitan hienovaraisesti latinalaisamerikkalaisia musiikkielementtejä modernin jazzin sävelkieleen. Tuloksena on raikas yhdistelmä tuoretta musiikkia, joka antaa tilaa jokaisen soittajan omalle persoonallisuudelle”, Lepe kuvailee tulevaa konserttia.

Yleensä enemmän Etelä-Suomessa soittava Lepe kertoo odottavansa konsertilta eniten sitä, että pääsee tekemään musiikkia yhtyeensä kanssa Oulun yleisölle. Yhtyeessä, jota Lepe itse kuvailee “lempimuusikoista koostuvaksi huippunelikoksi”, kuullaan trumpetissa Raga Postel, kontrabassossa Juuso Rinta, rummuissa Teemu Mustonen ja kitarassa tietenkin itse Héctor Lepe.

“Toivottavasti voimme tarjota elämyksiä Oulun kuulijoille.”

Oulun Musiikkijuhlien ympärivuotinen konserttisarja, OMJ Jazz & Etno, täyttää syksyn kansanmusiikilla ja jazzilla. Syksyllä 2023 konserttisarjassa on luvassa 12 konserttia, jotka vievät aina pelimannitanssimusiikista jazziin ja jopa konebiittien äärelle.

Kaikki OMJ Jazz & Etno -sarjan konsertit järjestetään RioLivessä (Hallituskatu 11) kello 19. Lisätietoa konserteista ja Oulun Musiikkijuhlien toiminnasta löytyy Oulun Musiikkijuhlien verkkosivuilta: omj.fi.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

19.09.2023

Oulun Musiikkijuhlat: Ranskalainen jazzpioneeri Louis Sclavis saapuu 70-vuotisjuhlavuotenaan konsertoimaan Ouluun 4.10.

Ranskalainen klarinetisti Louis Sclavis on 1980-luvulta asti raivannut tietään eurooppalaisen jazzin kärkeen. Hän kuuluu niihin pioneereihin, jotka näyttivät uuden raiteen eurooppalaiselle jazzille ja improvisoidulle musiikille kehittämällä oman persoonallisen akateemisuudesta vapaan ilmaisutavan. Suomessa Sclavis muistetaan muun muassa…

14.09.2023

Oulun Musiikkijuhlat: Haapavesi Folkin taiteellisena johtajanakin tuttu haitaristi Teija Niku soittaa pianisti Juha Kujanpään kanssa uutta kansanmusiikkia 27.9.

Oulun Musiikkijuhlien Jazz & Etno: Teija Niku & Juha Kujanpää -konsertissa 27.9. on luvassa pianon ja haitarin saumatonta yhteistyötä, sekä ajatuksella sovitettuja uusia sävellyksiä, joissa kuullaan paikoin hurjaksikin yltyviä improvisoituja sooloja. Ohjelmistossa on valssia, polskaa ja…

24.05.2023

Oulun Musiikkijuhlat: Ohjelmisto julki: OMJ Jazz & Etno -konserttisarjan syksyssä kuullaan 12 kansanmusiikki- ja jazzkonserttia

OMJ Jazz & Etno -konserttisarjan syksyn ohjelmistossa perinteet yhdistyvät moderniin. Ympärivuotisen Oulun musiikkijuhlasäätiön konserttisarjan syyskaudella on luvassa jazzin ja kansanmusiikin helmiä niin Suomesta kuin ulkomailta. Oulun musiikkijuhlasäätiön tuottama ympärivuotinen konserttisarja, OMJ Jazz & Etno, täyttää…