04.10.2022

Oulun Musiikkijuhlat: Max Zenger Globus saapuu OMJ Jazz & Etno -sarjaan Jazzliiton kiertueella keskiviikkona 12.10.

”Max Zenger Globus tuo uutta etsivää ja ajatuksia herättävää musiikkia maailmaan. Globuksen musiikkia kuvaa vapaus, rohkeus ja vastakohdat, jotka nivoutuvat yhteen luoden yhden ison musiikillisen kokonaisuuden.” Näin Jazz Finland kuvailee OMJ Jazz & Etno -sarjassa seuraavaksi esiintyvää yhtyettä.

Saksofonisti Max Zengerin luotsaama kvintetti koostuu Zengerin lisäksi pasunisti Kasperi Sarikoskesta, kosketinsoittaja Mikael Myrskogista, basisti Kaisa Mäensivusta ja rumpali Anssi Tirkkosesta. Kvintetin tavaramerkkeinä pidetään futuristisia ja runsaita äänimaisemia ja luonnon inspiroimia sävellyksiä.

Globus voitti kesällä 2018 järjestetyn Euroopan Yleisradioiden jazzyhtyekilpailun Ranskassa. Yhtye sai ylistystä etenkin yhteisestä soundistaan ja kauniista omaperäisestä musiikistaan. Tällöin yhtye oli juuri julkaissut debyyttilevynsä, ja kakkosalbumi Flores ilmestyy lokakuussa 2022 sopivasti Jazzliiton kiertueelle.

Luvassa on saksofonin ja pasuunan yhteisiä ja ristiin juoksevia melodioita, sekä monipuolinen rytminen paketti. Linkin lipunmyyntiin ja lehdistökuviin löydät alta.

Kokoonpano

Max Zenger – saksofoni
Kasperi Sarikoski – pasuuna
Mikael Myrskog – kosketinsoittimet
Kaisa Mäensivu – basso
Anssi Tirkkonen – rummut

Max Zenger Globus

Keskiviikkona 12.10.2022 kello 19
RioLive (Hallituskatu 11)
Liput 20/11/8 €
Ikäraj: K18
RioLiven eteispalvelumaksu 3 €
Konsertin kesto noin 2 tuntia (sisältää väliajan)

Lipunmyynti

Ticketmaster Suomi kautta maan sekä RioLiven lippumyymälä. Hinnat sisältävät käsittelykulut. Hintoihin lisätään Ticketmasterin tilausmaksu 2 €/tilaus Ticketmasterin lippukaupasta tai 1,50 €/tilaus Ticketmasterin verkkokaupasta ostettaessa. Ilman käsittelykuluja Valveen lippumyymälästä.

Ryhmälippujen tiedustelu osoitteeseen myynti@omj.fi

 

Oulun Musiikkijuhlien Jazz & Etno -konserttisarjan syyskausi tuo Ouluun jazzin ja kansanmusiikin tähtiä sekä Suomesta että ulkomailta! 

Oulun Musiikkijuhlien ympärivuotisen Jazz & Etno -konserttisarjan syyskaudella on luvassa monipuolinen kattaus jazzin ja kansanmusiikin tähtiä Suomesta ja ulkomailta. Sarjan taiteellisena johtajana toimii saksofonisti Jukka Perko.

OMJ Jazz & Etno -sarjan syyskaudella kuullaan yksitoista konserttia, jotka ovat avajaiskonserttia lukuun ottamatta keskiviikkoisin RioLivessä klo. 19.00. Syksyn aikana tullaan kuulemaan upeita kotimaisia ja kansainvälisiä jazzin sekä kansanmusiikin taitajia. Alta voit nähdä syyskauden ohjelman.

OMJ Jazz & Etno syksy 2022

Max Zenger Globus

Keskiviikkona 12.10. kello 19 RioLive (Hallituskatu 11)

Oh Yeah: 100 Years of Charles Mingus

Keskiviikkona 19.10. kello 19 RioLive (Hallituskatu 11)

Varre Vartiainen Almost Standards Live!

Keskiviikkona 2.11. kello 19 RioLive (Hallituskatu 11)

Katu Kaiku

Keskiviikkona 9.11. kello 19 RioLive (Hallituskatu 11)

Mirja Mäkelä Trio

Keskiviikkona 16.11. kello 19 RioLive (Hallituskatu 11)

Pohjola Tikkanen Darrifourcq + Darrifourcq Hermia Ceccaldi

Keskiviikkona 23.11. kello 19 RioLive (Hallituskatu 11)

Loimolan Voima

Keskiviikkona 7.12. kello 19 RioLive (Hallituskatu 11)

Festivaalin sivuille