20.02.2018

Oulun Musiikkijuhlat: Kotimaisen jazzin kärkimuusikoista koostuva Jussi Lehtonen Band Vanhalla Paloasemalla

Perjantaina 23. helmikuuta Oulun Musiikkijuhlien jazzklubilla Vanhalla Paloasemalla esiintyy Jussi Lehtonen Band, joka on parhaillaan Suomen Jazzliiton kiertueella.

Suomen eturivin rumpaleihin lukeutuva Jussi Lehtonen on tunnettu moniulotteisena muusikkona, jolla syvällinen perinnetietous yhdistyy suvereeniin instrumentin hallintaan. Energisellä ja svengaavalla Lehtosella on runsaasti kokemusta erilaisten yhtyeiden kanssa työskentelystä, hän on esiintynyt lukuisten kansainvälisten ja kotimaisten huippumuusikoiden kanssa. Hän on tehnyt yhteistyöstä mm. arvostetun amerikkalaissaksofonisti Dave Liebmanin kanssa sekä soittanut Eero Koivistoisen, Jukkis Uotilan ja Severi Pyysalon yhtyeissä. Lehtonen on julkaissut tähän mennessä kolme soololevyä, joista tuorein, Move On, ilmestyi vuoden 2017 lopulla. Albumilla Lehtonen palaa saman kokoonpanon pariin kuin ensilevyllään, ja materiaali onkin kirjoitettu juuri nämä neljä kotimaisen jazzin ykkösliigan muusikkoa mielessä. Musiikissa kuullaan voimakkaita sävyjä ja intensiteettiä, jossa jokaisen soittajan vahvuudet pääsevät kauniisti esille. Kotimaisen jazzin kärkimuusikoista koostuvassa kokoonpanossa pianoa soittaa Aki Rissanen, jonka oman yhtyeen Aki Rissanen Trion levy Another North oli Emma-ehdokkaana vuoden 2017 jazzalbumi kategoriassa. Yhtyeen basisti Jori Huhtala julkaisi juuri oman levyn Jori Huhtala 3 yhtyeen kanssa. Saksofonisti Joonatan Rautio ja kitaristi Teemu Viinikainen ovat molemmat saaneet Suomen jazzliiton Yrjö-palkinnot sekä julkaisseet useampia levyjä omien yhtyeittensä kanssa.

Oulun Musiikkijuhlat sai maaliskuun festivaalille avustusta Taiteen Edistämiskeskukselta (Taike) Kuuloesteetön festivaali –hankkeen toteuttamiseen ja kuuloesteettömiä ratkaisut ovat käytössä Jussi Lehtonen Bandin konsertin yhteydessä. Tilaan on rakennettu väliaikainen silmukka ja huonokuuloisille on tarjolla luureja, joilla he voivat testata kuuntelukokemustaan.

JUSSI LEHTONEN BAND
Pe 23.2. klo 20
Vanha Paloasema Bar (Kauppurienkatu 24, Oulu)
Liput 15/10 €
Ticketmaster Suomi kautta maan. Lipun hintaan lisätään toimituskulut. Ilman toimituskuluja Oulu 10 -palvelupisteet ja Valveen lippumyymälä. Lipunmyynti myös konserttipaikkojen ovelta tuntia ennen konserttia.

Jussi Lehtonen rummut ja sävellykset
Joonatan Rautio tenorisaksofoni
Teemu Viinikainen kitara
Aki Rissanen piano
Jori Huhtala kontrabasso

www.omj.fi