05.10.2021

Oulun Musiikkijuhlat: Kansanmusiikkiyhtye Freija saapuu kiertueellaan Haukiputaan Teatterikuopalle

Kansanmusiikkiliiton kiertueella oleva Freija saapuu Haukiputaan Teatterikuopalle torstaina 14.10. Freija on akustista laulumusiikkia esittävä yhtye. Heidän musiikkinsa perustuu ajattomiin tarinoihin ja säveliin, jotka uusien tulkintojen myötä heräävät uuteen eloon. Yhtye on tullut tunnetuksi omasta soundistaan, joka perustuu ilmavaan instrumentaatioon, hivelevään laulusoundiin ja tarttuvaan svengiin.

Freijan neljä jäsentä ovat pitkän linjan kansanmuusikoita, jotka ovat toimineet yhdessä vuodesta 2005 lähtien. Kaikki jäsenet laulavat ja soittavat useita soittimia, ja yhtyeen keikalla kuullaankin tutumpien basson ja viulun lisäksi myös muun muassa jouhikon, nyckelharpan ja mandoliinin soittoa.

Yhtye on julkaissut useita levyjä. Lempilauluja (2006), SydänJuurilla (2011) ja Liki (2015) pohjautuvat kansanlauluihin ja muutamiin iskelmiin, jotka Freija on sovittanut oman näköisikseen. Uusin albumi Kaivo (2019) taas on nykyballadeja sisältävä teemalevy.

Freija tunnetaan myös kansanmusiikkilähtöisestä lastenmusiikistaan. Yhtyeen oman lasten kansanlaululevyn Kiekkumaralla (2007) lisäksi Freija on ollut mukana myös neljällä muulla lastenmusiikkilevyllä. Näistä viimeisin – Tämän kylän lapsii (2013) – tehtiin yhteistyössä lahtelaisen Lotilan koulun kuorojen kanssa. Yhtye onkin esiintynyt festivaalien ja klubikeikkojen lisäksi niin kouluissa, päiväkodeissa kuin TV 2:n lastenohjelmissakin.

Oulun Musiikkijuhlien Jazz & Etno -sarjan konsertti järjestetään Haukiputaan Teatterikuopalla torstaina 14.10. klo 19 yhteistyössä Oulun kaupungin alueellisten kulttuuripalveluiden kanssa.

Tapahtumassa noudatetaan viranomaissuosituksia ja pyydämme ystävällisesti yleisöä huolehtimaan käsihygieniasta, turvaväleistä, ja saapumaan konserttiin vain oireettomana.

— —

Kansanmusiikkiliiton kiertue
FREIJA
To 14.10. klo 19
Teatterikuoppa (Revontie 45, Haukipudas)
Liput 20/11/8 €
Ticketmaster Suomi kautta maan. Hinnat sisältävät käsittelykulut. Ilman käsittelykuluja Valveen lippumyymälä. Konserttiin käy Kaikukortti, paikkoja on rajoitettu määrä.

Arto Anttila | basso, sopraanosaksofoni, laulu
Maija Karhinen-Ilo | laulu, haitarit, nokkahuilut, kantele
Matti Laitinen | kitarat, mandoliinit, laulu
Lassi Logrén | viulu, nyckelharpa, jouhikko, laulu

Yhteistyössä:
Oulun kaupungin alueelliset kulttuuripalvelut
Suomen Kansanmusiikkiliitto

Liput: https://www.ticketmaster.fi/event/298697

www.omj.fi