08.08.2023

Oulun Musiikkijuhlat: Josén Pimeä Puoli raottaa musiikillaan elämän nurjaa puolta Taiteiden yön Jazzpatiolla 17.8.

”Ilman pimeää ei ole valoa. Josén Pimeä Puoli raottaa elämän nurjaa puolta välillä nauraen, välillä itkien, välillä ironisesti. Taustalla jyskyttää vinha rullaava rytmi.” Näin kuvailee musiikkiaan Oulun Musiikkijuhlien ja Jumpru Pubin yhteisellä Jazzpatiolla nähtävä Josén Pimeä Puoli, joka kuullaan Jumpru x OMJ Jazzpatiolla Taiteiden Yönä 17.8. klo 21. Patiolla on kuultu kesän aikana upeita jazzkeikkoja perinteisesti joka tiistai.

Yhtyeen debyyttialbumin Ihanasti kyyninen (2018) jälkeen bändi on julkaissut monia sinkkuja, joista viimeisin on viime syyskuussa ilmestynyt Mitä tapahtui?, ja myös kolmas albumi on jo tekeillä. Yhtyeessä kuullaan trumpetisti Jose Mäenpää, basisti Arto Nurmi ja rumpali Jussi Miettola.

Pimeä Puoli tunnetaan vinhana livebändinä spontaaniuden, läsnäolon ja tunteikkuuden sekä kiihkeän menonsa ansiosta. Vaikka biisit kertovatkin tummemmista jutuista, musiikin kautta niistä jää kuulijalle hyvä fiilis. Jumpru x OMJ Jazzpatio: Josén Pimeä Puoli Jumpru Pubin patiolla 17.8.2023 klo 21 alkaen. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

28.05.2024

Oulun Musiikkijuhlat: Jazzpatiolla soi kesätiistaisin jazz – kesän ohjelma julkaistu!

Oulun Musiikkijuhlien ja Jumpru Pubin yhteistyössä järjestämä kesäinen Jazzpatio jatkaa perinnettä myös tänä kesänä. Kesätiistaisin 11.6.-6.8. sekä torstaina Taiteiden Yönä 15.8. Jumpru Pubin patiolla kuullaan yhteensä kymmenen jazzyhtyettä ja -artistia. Jazzpatiolle on vapaa pääsy. Jazzpatiolle…