11.05.2023

Oulun Musiikkijuhlat: Jazzpatiolla nautitaan taas Oulun kesästä: Jumpru x OMJ Jazzpation kesän 2023 ohjelma julkaistu!

Oulun Musiikkijuhlien ja Jumpru Pubin yhteystyössä järjestämä Jazzpatio valloittaa taas oululaisten kesätiistait 13.6.-17.8.2023. Vuodesta 2016 saakka yhteistyössä järjestetyn Jazzpation kesiin on mahtunut monia huikeita jazzesityksiä niin paikallisilta kuin vieraileviltakin yhtyeiltä.

Kesällä 2023 luvassa on yhteensä 10 erisävyistä ja valloittavaa yhtyettä. Tapahtumat järjestetään tiistaisin klo 21 Jumpru Pubin patiolla ja niihin on vapaa pääsy. Lisätietoja tapahtumasta Oulun Musiikkijuhlien verkkosivuilta www.omj.fi.

Jazzpatio toteutetaan yhteistyössä Oulun Musiikkijuhlien, Jumpru Pubin sekä Musiikin edistämissäätiön kanssa.

Jumpru x OMJ Jazzpation kesän avaa paikallinen jazztrio LOSKA

Oululainen instrumentaalisen musiikin trio LOSKA tuo Jazzpatiolle kattauksen omaa tuotantoaan tiistaina 13. kesäkuuta. Trion musiikissa on kuultavissa vaikutteita pohjoismaisesta jazzista, kansanmusiikista, progesta sekä elokuvamaisista tunnelmista.

Musiikin keskiössä ovat kauniit melodiat ja harmoniat. Välillä äänimaisemaa viedään myös raskaampaan ja kaoottisempaan suuntaan, jolloin musiikissa muodostuu kuulijalle miellyttävä kontrasti. LOSKA on energinen live-yhtye, jonka yhteissoitanta vääntää saletisti hymyn korviin.

Yhtyeessä kuullaan Jami Alaverronen pianossa, Ilkka Pokkinen bassossa sekä Joonas Alaräihä rummuissa.

Jazz taipuu moneen: kesäkuu jatkuu tango nuevolla, r’n’b:lla ja neo soulilla

LOSKAn jälkeen tiistaina 20.6. hypätään hieman eri tunnelmiin, kun paikallinen 2022 perustettu oululaisista ammattimuusikoista koostuva tango nuevo -kvintetti TangOulu nousee pation lavalle. Yhtyeen ohjelmisto koostuu Astor Piazzollan keskeisestä tuotannosta ja suurimmista hiteistä.

Tiistaina 27.6. Jumprun jazzpatiolla nähdään r’n’b:ta, jazzia ja neo soulia yhdistelevä SEVENLA, Oulussa musiikkia opiskellut ja nykyään Tampereella vaikuttava laulaja-lauluntekijä. Mukaan lavalle hyppäävät oululaiset muusikot Olli Estola, Sami Juntunen, Mika Juola ja Pekka Sirola sekä yllätysesiintyjä!

Heinäkuussa luvassa jazzstandardeja, improvisointia ja suosikkikappaleita

Heinäkuisen Jazzpation avaa tiistaina 4.7. jazztrio Three Jazz Friends. Yhtye on tuore kolmen hyvän ystävän perustama trio, jonka tarkoituksena on pitää hauskaa ja soittaa jazz-musiikkia omana itsenään. Yhtyeen ohjelmisto koostuu jazz-standardeista ja yhtyeen jäsenten suosikkikappaleista.

Heinäkuun 11. päivä tarjoillaan patiolla unohtumaton jazz-elämys 1940–1950-lukujen Bebop-soittosessioiden tyylisellä energialla, kun The Bop Session nousee Jazzpation lavalle! Yhtye koostuu Helsinkiläisistä ja Oululaislähtöisistä jazz-muusikoista, joita yhdistää rakkaus entisajan Bop-musiikkia kohtaan.

Tämän jälkeen 18.7. Iso-Britanniasta kotoisin oleva, maineikkailla jazz clubeilla huomiota herättänyt laulaja Deborah Jones bändeineen toivottaa kuulijat tervetulleiksi jazzpatiolle. Illan aikana kuullaan laulajan omaa musiikkia, tarttuvia jazz standardeja sekä pop hittejä uudelleen sovitettuna.

Heinäkuun 25. päivä oululaislähtöinen jazz-rumpali ja säveltäjä Ilari Kinnunen soittaa taitavista jazzmuusikoista koostuvan yhtyeensä Kinnusen säveltämää musiikkia. Ohjelmistoon kuuluu niin bändillä esitettäviä kappaleita, kuin sävelrunoja ja sooloteoksia rummuille.

Tunnelmointia, runoja ja tarinointia: TAITE ja Linko

Jazzpation elokuu lähtee käyntiin tiistaina 1.8., kun patiolla nähdän TAITE. TAITE on oululainen viisihenkinen bändi, joka soittaa orgaanista poppia jazz-twistillä. Bändin tyyli on energinen ja omaperäinen. Musiikki polveilee ajoittain herkissä tunnelmissa ja tarinoissa, välillä taas mennään lattarirytmien tahtiin.

Tämän jälkeen jazz yhdistyy runoihin, kun kansainvälisesti arvostettu, sekä sadoilla albumeilla esiintynyt pianisti taiteilijaprofessori Timo Alakotila, saksofonisti Elias Frigård ja basisti Heikki Saarenkunnas esittävät sävellyksiä mm. Ilpo Tiihosen, Katja Törmäsen ja Niina Jortikan runoihin. Yhtye tarttui Maarit Saarenkunnaan säveltämiin tiekarttoihin ja improvisoivat loput. Linko tarjoaa uusia sävellyksiä, muunnelmia kansan melodioista ja taiturillista improvisaatiota Jumpru x OMJ Jazzpatiolla 8. elokuuta.

Ilman pimeää ei ole valoa: Taiteiden yössä Jósen Pimeä Puoli!

Taiteiden yötä vietetään tänä kesänä torstaina 17.8. ja tuolloin Jumpru x OMJ Jazzpatiolla kuullaan upea Jósen Pimeä Puoli. Josén Pimeä Puoli raottaa elämän nurjaa puolta välillä nauraen, välillä itkien, välillä ironisesti. Taustalla jyskyttää vinha rullaava rytmi.

Ihanasti kyyninen debyyttialbumin (2018) jälkeen bändi on julkaissut monia sinkkuja, joista viimeisin on syyskuussa ilmestynyt Mitä tapahtui?. Bändiltä on tulossa ulos hyvin pian yhtäjaksoinen spesiaalinumero, ja kolmas albumi on myös jo tekeillä.

Pimeä Puoli tunnetaan vinhana livebändinä spontaaniuden, läsnäolon ja tunteikkuuden sekä kiihkeän menonsa ansiosta. Vaikka biisit kertookin tummemmista jutuista, musan kautta niistä jää kuulijalle hyvä fiilis!

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

28.05.2024

Oulun Musiikkijuhlat: Jazzpatiolla soi kesätiistaisin jazz – kesän ohjelma julkaistu!

Oulun Musiikkijuhlien ja Jumpru Pubin yhteistyössä järjestämä kesäinen Jazzpatio jatkaa perinnettä myös tänä kesänä. Kesätiistaisin 11.6.-6.8. sekä torstaina Taiteiden Yönä 15.8. Jumpru Pubin patiolla kuullaan yhteensä kymmenen jazzyhtyettä ja -artistia. Jazzpatiolle on vapaa pääsy. Jazzpatiolle…