04.12.2019

Oulun Musiikkijuhlat – Jazz & Etno 2020: Johanna Juhola Trio avaa kevään Jazz & Etno -konserttisarjan

Oulun Musiikkijuhlien ympärivuotisen Jazz & Etno -konserttisarjan kevätkauden aloittaa Johanna Juhola Trio Haukiputaan Teatterikuopan kevään avauksessa lauantaina 11.1. klo 18.

Johanna Juholan, Roope Aarnion ja Teemu Korpipään muodostama Johanna Juhola Trio esittää Juholan säveltämää fantasiatangoa, jonka keskeisiä elementtejä ovat tango nuevo sekä elektronisen ja akustisen musiikkimaailman yhdistäminen. Monet yhtyeen kappaleista on aikanaan kirjoitettu näyttämöteoksiin ja ne ovatkin kuin pieniä tarinoita – ontuvasta miehestä, joka kehitti täysin uniikin tangotanssityylin, nykyviestinnän väsyttävyydestä, rakastuneesta navigaattorista ja pienestä täydellisestä hetkestä. Teemu maustaa Johannan ja Roopen akustisten instrumenttien sointia sampleilla ja efekteillä. Tyypillistä triolle on välitön ja hienovarainen musiikillinen kommunikointi, kotoisuuden ja hieman epätodellisten tunnelmien vaihtelu sekä heittäytyvä improvisaatio ja leikkisyys.

Juhola on puhaltanut pölyjä pois vanhoista käsityksistä harmonikasta instrumenttina ja häntä on kutsuttu kurittomaksi tangoinnovaattoriksi, maailmanmusiikkihelmeksi ja yhdeksi maamme kiinnostavimmista haitarinsoiton uudistajista. Roope Aarnio on suomalaisen kansanmusiikkikentän käytetyimpiä kitaristeja. Hänen tämänhetkisiä yhtyeitään ovat mm. Suo, Erinin ja Hilja Grönforsin yhtyeet ja Orkestar Bordurka. Hän on yksi Siba Folk Big Bandin johtajista ja opettaa ammattiopiskelijoita Sibelius-Akatemiassa. Teemu Korpipää on monien projektien äänittäjä, äänisuunnittelija, miksaaja, rakentelija, audiokonsultti, säveltäjä, muusikko ja improvisoija yhteistyökumppaneinaan mm. Susanna Leinonen, Pekka Kuusisto, Olavi Louhivuori, RinneRadio, Kansallisteatteri ja Avanto-festivaali.

Konsertti toteutetaan yhteistyössä Valveen alueellisten kulttuuripalvelujen kanssa.

Oulun Musiikkijuhlien kevään Jazz & Etno -konserttisarja julkaistaan kokonaisuudessaan tammikuun alussa.

Johanna Juhola Trio

Johanna Juhola | haitarit, accordina

Roope Aarnio | kitara, laulu

Teemu Korpipää | äänisuunnittelu, samplet

Konserttien lipunmyynti: Ticketmaster Suomi kautta maan. Lipun hintaan lisätään käsittelykulut. Ilman käsittelykuluja Oulu10-palvelupisteet ja Valveen lippumyymälä.

Ovelta tuntia ennen konserttia.

Liput: 15/10 €

Jazz-20 ry:n jäsenet 10 €

Oulun Musiikkijuhlat järjestetään 8.-22.3.2020.

www.omj.fi