23.09.2019

Oulun Musiikkijuhlat – Jazz & Etno 2019: Taiteenlajit ja kulttuurit törmäyttävä BATTLE saapuu Vanhalle Paloasemalle perjantaina 27.9.

BATTLE on yhtä aikaa klubi-ilta ja balettinäytös, konsertti ja rap-keikka.

Saamelais-suomalaisen työryhmän näyttämöteos törmäyttää kulttuurit ja taiteenlajit ja haastaa esiintyjät loistamaan ja ylittämään omat raja-aitansa. Teos kiertää Utsjoella ja Vuotsossa koululaisnäytöksinä, sekä Inarissa, Rovaniemellä ja Helsingissä. Oulussa BATTLE nähdään Vanhalla Paloasemalla perjantaina 27.9. klo 20.

BATTLESSA taistelee kaksi joukkuetta: rap-muusikko Ailu Valle ja ballerina Auri Ahola vastaan viulisti Terhi Paldanius ja b-boy Jimi Kettunen. Heidän mittelöään luotsaa seremoniamestari, muusikko Kevin Francett. Tanssija Auri Ahola on ehdolla Vuoden tanssintekijä -palkinnon saajaksi Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskuksen järjestämässä Etnogaalassa, joka järjestetään Tavastialla torstaina 9.1.2020.

”Saamelaiskulttuuri mielletään usein nimenomaan perinteiseksi kulttuuriksi. Kuitenkin kulttuuri elää ajassa, ja paiskaa tänä päivänä kättä niin katutaiteen, korkeakulttuurin kuin nykytaiteen kanssa. Uskon vahvasti siihen, että saamenkielillä ja saamelaiskulttuurista ammentaen voi tehdä oikeastaan kaikenlaista taidetta kaikille yleisöille”, kertoo projektia koordinoiva läänintaiteilija Auri Ahola.

Kiertueen tavoitteena on paitsi kulttuurien, myös taiteenlajien kohtaaminen. ”Poikkitaiteellisuus on tänä päivänä jo valtavirtaa, ja eri taiteenlajeja yhdistellään ennakkoluulottomasti. Poikkikulttuuriset yhteistyöt tuntuvat sen sijaan useimmin tapahtuvan yhden taiteenlajin sisällä”, Ahola sanoo.

BATTLE on osa Taiteen edistämiskeskuksen kulttuurisen moninaisuuden ja liikkuvuuden kehittämisohjelmaa, joka edistää kulttuurien ja taiteenlajien rajat ylittävää yhteistyötä. Kiertue toteutetaan yhteistyössä Saamelaiskäräjien, Saamelaisen lastenkulttuurikeskus Mánnun, Utsjoen kulttuuritoimen, Inarin kulttuuritoimen, Tanssiteatteri Rimpparemmin, Oulun Musiikkijuhlien ja Helsingin keskustakirjasto Oodin kanssa.

Lipunmyynti: Ticketmaster Suomi kautta maan. Lipun hintaan lisätään käsittelykulut. Ilman käsittelykuluja Oulu10 -palvelupisteet.

Ovelta tuntia ennen konserttia.

Liput: 15/10 €

Jazz 20 ry:n jäsenet 10 €

www.omj.fi