13.11.2019

Oulun Musiikkijuhlat – Jazz & Etno 2019: Olli Hirvonen New Helsinki tuo Ouluun jazzia New Yorkista

Torstaina 21.11. newyorkilaisista muusikoista koostuva Olli Hirvonen New Helsinki -yhtye konsertoi Vanhalla Paloasemalla klo 20. Vuodesta 2011 New Yorkissa asunut Olli Hirvonen on yksi menestyneimpiä suomalaisia jazzkitaristeja maailmalla. Lappeenrannasta kotoisin oleva Hirvonen on voittanut Montreux’n kansainvälisen jazzkitarakilpailun ja hänet on huomioitu isoissa musiikkimedioissa kuten Stereogum, Village Voice, ja Downbeat Magazine. Hirvonen valmistui musiikin maisteriksi Manhattan School of Musicista vuonna 2013, jonka jälkeen hän on luonut uraa New Yorkissa freelance-kitaristina ja yhtyeenjohtajana.

Hirvonen on julkaissut kolme albumia omalla nimellään, joista uusimman Displace-levyn julkaisi elokuussa 2019 amerikkalainen Ropeadope Records.

Uusimmalla levyllään Hirvonen demonstroi persoonallista ja hyvinkin uniikkia lähestymistapaansa jazzmusiikkin ja kitarismiin. Yhdistellen elementtejä jazzista, progressiivisesta rockista, noise-rockista, sekä nykyklassisesta musiikista, Hirvosen kitaransoitosta voi tunnistaa laajan joukon vaikutteita Pat Methenystä ja Ralph Townerista aina Tim Berneen, Sonic Youthiin ja My Bloody Valentineen asti.

Olli Hirvonen New Helsinki -yhtyeen muut jäsenet ovat kukin oman instrumenttinsa huippuja ja kysyttyjä muusikoita New Yorkin jazzskenessä.

Uutistoimisto NPR on nimennyt yhtyeen pianisti Luke Marantzin ”Among the best young American jazz pianists” -tittelillä. Basisti Marty Kenney on soittanut uransa aikana mm. David Berkmanin ja Rich Perryn kanssa, ja rumpali Nathan Ellman-Bell tunnetaan tätä nykyä etenkin somehitti Brass Against -yhtyeen riveistä, sekä mm. kitaristi Rotem Sivanin triosta.

 

OLLI HIRVONEN NEW HELSINKI

Olli Hirvonen | kitara

Luke Marantz (USA) | piano

Marty Kenney (USA) | basso

Nathan Ellman-Bell (USA) | rummut

 

Konserttien lipunmyynti: Ticketmaster Suomi kautta maan. Lipun hintaan lisätään käsittelykulut. Ilman käsittelykuluja Oulu10-palvelupisteet.

Ovelta tuntia ennen konserttia.

Liput: 15/10 €

Jazz-20 ry:n jäsenet 10 €

www.omj.fi