06.09.2016

Oulun Musiikkijuhlat: Hurmaava Emma Salokoski vierailee Oulussa Stina Koistisen ja Tuomo Prättälän kanssa

Laulaja Emma Salokoski vierailee syyskuussa sekä Kulttuuritalo Valveella että Haukiputaan Teatterikuopan syyskauden avauksessa yhdessä Color Dolor yhtyeestä tutun Stina Koistisen ja monista yhteyksistä tunnetun pianisti ja laulaja Tuomo Prättälän kanssa. Konserteissa kuullaan monipuolisesti Salokosken omaa materiaalia eri yhteyksistä. Koistinen ja Prättälä puolestaan tarttuvat Björkin musiikkiin ja tulkitsevat ainutkertaisia sovituksia Color Dolorin kappaleista.

Emma-palkittua Salokoskea on kuultu erityisesti jazzin, bossa novan sekä musikaalien tulkitsijana. Viime vuosina hän on laajentanut ilmaisuaan myös laulelmallisen, elegantin popmusiikin suuntaan. Syksyllä 2015 Salokoski julkaisi ensimmäisen sooloalbumin Kiellettyjä asioita, joka sisältää vahvoja ja eteerisiä kappaleita, joista suurin osa on laulajan omia sävellyksiä.

Koistisen taidepoppia soittavaa Color Dolor -yhtyettä on kehuttu ylistävin sanakääntein monissa musiikkialan lehdissä. Koistinen tunnetaankin erityisesti persoonallisesta äänestä, jota on verrattu muun muassa Björkiin, Kate Bushiin ja Molokon Róisín Murphyyn. Yhtyeen musiikissa popmelodiat yhdistyvät epätavallisiin rakenteisiin ja eri musiikkityylien luovaan sekamelskaan.

Pianisti-lauluja Prättälä on tullut tutuksi niin soolotuotannoista kuin monista kokonpanoista, kuten Ilmiliekki Quartetista ja Quintessencesta.

Prättälä aloitti yhteistyön Salokosken kanssa jo lähes 15 vuotta sitten vieraillessaan Emma Salokoski Trion levyllä sekä myöhemmin soittaessaan Emma Salokoski Ensemblessa.

 

EMMA SALOKOSKEN KANSSA:

Stina Koistinen & Tuomo Prättälä

Perjantai 9.9. klo 19 Valvesali (Hallituskatu 7, Oulu) Lauantai 10.9. klo 16 Teatterikuoppa (Revontie 45, Haukipudas)

Liput 22/15 €

Ticketmaster Suomi kautta maan.

Ilman toimituskuluja Oulu10-palvelupisteet, Valveen lippumyymälä ja Teatterikuopan ovilipunmyynti.

Emma Salokoski, laulu

Stina Koistinen, laulu

Tuomo Prättälä, koskettimet

Konsertin toteuttavat yhteistyössä Oulun Musiikkijuhlat ja Kulttuuritalo Valve.