04.11.2020

Oulun musiikkijuhlasäätiön uudeksi toimitusjohtajaksi valittu Elena Mîndru-Turunen

Oulun musiikkijuhlasäätiön uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Elena Mîndru-Turunen. Hän aloittaa tehtävässään 1.1.2021. Oulun Musiikkijuhlat järjestetään seuraavan kerran 14.-28.3.2021 ja säätiö tuottaa Jazz & Etno –konsertteja  ja yksittäisiä musiikkitapahtumia ympäri vuoden.

Elena Mîndru-Turunen toimii tällä hetkellä kulttuurituottajana Savoy-teatterissa Helsingissä. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Tanskan, Ruotsin ja Suomen välisestä Nordic Master of Jazz –ohjelmasta.

Hän valmistelee tohtorin tutkintoa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzosastolle. Mîndru-Turunen on palkittu jazzlaulaja (mm. Montreux Jazz Voice Competition 2012) ja hän on tehnyt useita levytyksiä.

Hän on työskennellyt yli 10 vuotta musiikkialalla laajasti erilaisissa työtehtävissä, kuten projektipäällikkönä Symphonic Jazz -hankkeissa ja sinfoniaorkesterikonserttien tuottajana Euroopassa. Hän on toiminut on toteuttanut nuorisosinfoniaorkesterin sekä Jyväskylä Big Bandin Romanian kiertueita.

Lisäksi hän on toiminut aiemmin mm. musiikinopettajana Lahden Steinerkoulussa, ja pop/jazzlaulun opettajana Kainuun Musiikkiopistossa, sekä toimistosihteerinä Kulttuuritalo Martinuksessa Vantaalla.  Hän on ollut myös  tv-juontajana (TVR Cluj, Romanian Television Corporation) ja International Jazz Voice Conference -jazzlaulukonferenssin järjestäjänä Sibelius-Akatemiassa. Hän on edelleen osa-aikaisena toiminnanjohtajana perustamassaan levy-yhtiö EM Recordsilla.

Toimitusjohtajan tehtävää haki kaikkiaan 13 hakijaa.

“Oululla on ollut erityinen paikka sydämessäni siitä lähtien kun olin täällä esiintymässä ensimmäistä kertaa vuonna 2015. On suuri kunnia, että Oulun musiikkijuhlasäätiön hallitus on osoittanut minulle luottamustaan ja valinnut minut tähän vastuulliseen ja tärkeään tehtävään. Haluan jatkaa Maija Kuusiston viitoittamalla tiellä ja vaalia festivaalimme asemaa suomalaisella musiikkikentällä yhtenä vuoden kohokohdista yhdessä taiteellisten johtajiemme Jaakko Kuusiston, Jukka Perkon ja Elina Vähälän kanssa.”