10.04.2019

Oulun Musiikkijuhlat: Jazz & Etno 2019 kevään konserttisarja jatkuu Vanhalla Paloasemalla

Viikonloppuna jatkuu Oulun Musiikkijuhlien Jazz & Etno – konserttisarja kahdella konsertilla Vanhalla Paloasemalla. Katu Kaiku on alkujaan jazzmusiikista ponnahtava yhtye, joka keväällä 2019 julkaistavalla toisella levyllään vie saundiaan askeleen progempaan ja popimpaan suuntaan. Yhtye kiertää levynsä tiimoilta huhtikuussa pohjoismaiden suurimpia kaupunkeja lähes kahdenkymmenen konsertin verran ja vierailee Oulussa nyt ensimmäistä kertaa perjantaina 12.4. klo 21 alkaen ravintolassa näytettävän Kärppäpelin jälkeen. Vuonna 2013 katusoittoporukan pohjalta perustettu Katu Kaiku on edustanut Suomea Young Nordic Jazz Comets showcasessa. Nuorta jazzsukupolvea edustavan yhtyeen vuonna 2016 julkaistu Tokyo/Kuopio -debyytti resonoi kiitettävästi suomalaisissa musiikkipiireissä ja mediassa, myyden ensimmäisen painoksen loppuun ja tuoden yhtyeelle paljon hyviä esiintymismahdollisuuksia niin Suomen merkittävillä jazzfestivaaleilla kuin ulkomaillakin.

Lauantaina 13.4. klo 20 alkaen esiintyvä yhtye kantaa nimeä Free Swing.

Karl-Martin Almqvist (Swe), Axel Schlosser  (Ger), Mattias Welin (Swe) ja Jaska Lukkarinen (Fin) ovat tehneet sen mitä jazzmuusikot ovat jo 100 vuotta tehneet! He ovat perustaneet bändin ja julkaisevat ensimmäisen levynsä tänä keväänä JASKAA-levymerkillä.  Ystävykset ovat soittaneet eri yhtyeissä ja yhteyksissä keskenään ja edustavat alansa huippua omassa maassaan. Schlosser tunnetaan paitsi omista projekteistaan myös FR Big Bandin soolotrumpetistina. Almqvist on Ruotsin ykköstenorifonisti, joka tunnetaan Suomessa mm. yhteistyöstään Jukkis Uotilan kanssa. Mattias Welin edustaa ruotsalaista perinnetietoista huippubasismia ja Lukkarinen puolestaan tunnetaan mm. superyhtye Ricky-Tick Big Bandin rumpujakkaralta.

Free swing on juuri sitä mitä nimikin lupaa, svengin vapauttavaa voimaa.

Basisti Welinin ja rumpali Lukkarisen dynaamisesti ja sävykkäästi svengaava komppipari luo saksofonisti Almqvistille ja trumpetisti Schlosserille pelikentän, jossa kaikki on mahdollista ja mikään ei ole kiellettyä. Ornette Coleman kaikuinen vapauttava energia ja ilmaisuvoima yhdistyvät Free Swing -bändin musiikissa sävykkääseen soittoon  tuoden teemoihin ja sävellyksiin raikkautta ja aitoa jazzillista ennalta-arvaamattomuutta.

Liput: 15/10 €

Jazz 20 ry:n jäsenet 10 €

Konserttien lipunmyynti: Ticketmaster Suomi kautta maan. Lipun hintaan lisätään käsittelykulut. Ilman käsittelykuluja Oulu 10 -palvelupisteet ja Valveen lippumyymälä.

Ovelta tuntia ennen konserttia (käteinen ja pankkikortti).

 

KATU KAIKU

Pe 12.4. klo 21

(Konsertin aloitusaika on muuttunut alkuperäisestä) Vanha Paloasema Bar (Kauppurienkatu 24) Adele Sauros | tenorisaksofoni, huilu, laulu, Mikael Saastamoinen | sähköbasso, efektit, Erik Fräki | rummut, perkussiot, kaoss pad, laulu

 

FREE SWING

La 13.4. klo 20

Vanha Paloasema Bar (Kauppurienkatu 24)

Karl-Martin Almqvist (SWE) | tenorisaksofoni Axel Schlosser (GER) | trumpetti Mattias Welin (SWE) | basso Jaska Lukkarinen (FIN) | rummut