26.07.2019

Oulun juhlaviikot: Voita tonni maailmanpelastavassa ideakisassa

Maailman pelastavaan ideakisaan ehtii ilmoittautua mukaan 13. elokuuta asti. Ilmakitaransoiton MM-kisat ja Oulun juhlaviikot järjestävät 23. elokuuta 2019 Oulussa toista kertaa Ilmastonmuutos ja maailmanrauha -symposiumin, jossa ratkeaa Maailman pelastavan ideakilpailun voittaja. Voittaja saa 1000 euroa kehitysrahaa ja asiantuntijatukea idean jatkokehitykseen.

Maailman pelastavassa ideakilpailussa kisataan parhaasta ideasta, joka pelastaa maailman ja pysäyttää ilmastonmuutoksen. Kilpailuun voi osallistua ideoilla, jotka liittyvät esimerkiksi kiertotalouteen, ideoissa on uusi oivallus, ne ovat toteuttamiskelpoisia ja niillä on vaikutusta.

Osallistuja voi olla yhteisö, yhdistys tai vaikka koululuokka, yksittäinen ideavelho, kaveriporukka tai mikä ettei yrityskin. Uudenlainen ideakilpailu etsii käytännön ratkaisuja ja ruohonjuuritason toimintaa.

Ilmoittautuminen kilpailuun 13.8.2019 mennessä: bit.ly/maailmanpelastava2019. Kahdeksan parasta ideaa pääsee symposiumiin Rotuaarin lavalle esittelemään ratkaisunsa. Finalisteilla on kolme minuuttia aikaa vakuuttaa tuomaristo idean toimivuudesta. Raadissa ovat yhteisön ja liiketoiminnan kehittäjä Niina Karvinen Business Kitcheniltä, ruoka-asiantuntija Kaisa Myllykangas ProAgrialta sekä Oulun kaupungin ilmastoasiantuntija Maarit Talvitie. Maailman pelastavan ideakilpailun juontaa Simo Kekäläinen.

Kilpailun palkinnot:

1. 1 000 €
2. 300 €
3. 100 €

Palkinnot tarjoaa Osuuskauppa Arina

Karsinnasta 23.8. finaaliin päässeille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Ilmastonmuutos ja maailmanrauha -symposiumi yhdistää tietoon tunteita koskettavaa kulttuuria ja karnevaalia. Kaiken kansan tapahtumassa etsitään käytännön ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi sekä tieteen ja taiteen näkökulmista että uusien ideoiden etsimisessä.

Tapahtumassa puhujina mm. eurooppaministeri Tytti Tuppurainen, näyttelijä Terhi Suorlahti, tohtori Nønne Prisle (puheenvuoro englanniksi), ilmastoasiantuntija Oras Tynkkynen, Kalle Kääriäinen Oulun nuorisovaltuustosta. Paneelikeskustelujen näkökulmina ovat nuoret ja kiertotalous. Mukana myös kulttuuria, Pirjo Yli-Maunulan La Mer -tanssiteos ja musiikki Ylva Harulta. Tapahtuman aikana Rotuaarin aukiolla on kansalaistori. Yhteistyökumppaneita ovat Oulun Energia, Metsähallitus, Osuuskauppa Arina ja Oulun Innovaatioallianssi. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

www.oulunjuhlaviikot.fi

Oulun juhlaviikot on putiikkifestivaalien ja lisäohjelmiston elokuinen kokonaisuus, josta nauttii vuosittain 55 000–60 000 kävijää. Oulun juhlaviikkoihin kuuluvat Elojazz, Oulunsalo Soi, Muusajuhlat, Taiteiden Yö, Koiteli Elää, Oulun Musiikkivideofestivaalit ja Ilmakitaransoiton MM-kisat. Vaihtuvassa ohjelmistossa nähdään eri vuosina makrokonsertteja, paikallisia kykyjä Oulun juhlaviikot esittää -sarjassa sekä muun muassa nykysirkusta ja kuoropäivä. Yhdeksännet Oulun juhlaviikot järjestetään 1.–31.8.2019. Oulun juhlaviikkoja koordinoi Oulun kulttuuritapahtumayhdistys ry.