17.06.2024

Oulun juhlaviikot: Uusi ääninovellien sarja alkaa – Sanan ja runon malja kuplii kohti vuotta 2026

Oulun kirjailijaseuran Sanan ja runon malja herää eloon Pohjoinen kulttuurivirta -kanavalla. Alueen kirjailijat ovat luoneet tunnelmia vesireittien varrelta ja nyt ne on luettu myös ääninovelleiksi. Kirjailijat ovat lukeneet tekstejä enimmäkseen itse. Osan lukee oululainen näyttelijä Joose Mikkonen. Lopputuloksesta voi nauttia videoina tai podcasteina. Mukana on eri genrejä, kuten proosaa, satuja, runoutta ja sarjakuvaa.

Tekstit ovat pohjana Delta Life – Kaupunki syntyy suistoon -kokonaisuuden esityksille sekä tuotannoille. Oulun juhlaviikkojen Delta Life -kokonaisuudesta on tulossa vuonna 2026 elokuun ja koko kulttuuripääkaupunkivuoden kesän huipentuma Oulujoen suistossa. Delta Life rakentuu yhteistyöllä Oulun juhlaviikkojen laajojen verkostojen kanssa.

Tekstit on tarkoitettu inspiroimaan myös muiden alojen taiteilijoita tarinoiden uudelleentulkintoihin. Ne voivat olla pohjana, materiaalina, virikkeenä tai käsikirjoituksena myös muiden taiteenlajien teoksille, esimerkiksi tanssiteoksiin, näytelmiin, musiikkiesityksiin, lyhytelokuviin tai vaikkapa valokuva- tai taideteoksiin. Tarkoitus on, että esimerkiksi teatterit, erilaiset ryhmät tai freelancetaiteilijat voivat käyttää hankkeessa kirjoitettuja tekstejä esitystensä tai tuotantojensa pohjana.

Kesällä julkaistaan keskiviikkoisin ja perjantaisin yhteensä 13 ääninovellia. Syksyllä julkaistaan lisää tekstejä Sanan ja runon malja -sarjaan. Oulu on vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki. Kyseessä on usean vuoden matka, joka huipentuu vuoteen 2026. Oulun kirjailijaseura ry:n Kirjallisuushanke, joka pitää sisällään Sanan ja runon maljan, on osa Oulu2026-kulttuuriohjelmaa ja kulttuuri-ilmastonmuutosta. Hanketta on rahoittanut myös Suomen Kulttuurirahasto.

Sarja julkaistaan osoitteessa: https://www.pohjoinenkulttuurivirta.fi/kategoria/sarjat/sanan-ja-runon-malja

Ääninovellien julkaisuaikataulu

14.6.2024 kello 12 Tuomo Heikkinen: Matka. Genre: runous.

19.6.2024 Lauri Hirvonen: Jättiläinen ja joki. Genre: satu / kertomus.

21.6.2024 Jenny Kangasvuo: Värikaiku. Genre: esihistoriallinen fantasia.

26.6.2024 Anu Kolmonen: Sururuuhen soutaja. Genre: novelli (maaginen lyyrinen proosa).

28.6.2024 Ilpo Koskela: Ikoni. Genre: Kuvakertomus, historiallinen draama.

3.7.2024 Päivi Tuulikki Koskela: Unelma merestä eli taru Oulujoen synnystä. Genre: sadut ja lorut.

5.7.2024 Liisa Louhela: Kuuta tervaamaan. Genre: historiallinen proosa.

10.7.2024 Tuomo Pirttimaa: Malja. Genre: Historiallinen novelli.

12.7.2024 Jonna Pulkkinen: Balladi Taneli Saastamoisesta. Genre: novelli.

17.7.2024 Katri Rauanjoki: Leira. Genre: proosa.

19.7.2024 Heli Slunga: Iku-Turso: loiskiehuntaa Oulujoessa. Genre: draama.

24.7.2024 Veli-Matti Ural: Toppilan satamasta. Genre: Historiallinen draama.

26.7.2024 Katariina Vuori: Hahtiperän haaksi. Genre: Fiktio, maaginen realismi, spekulatiivinen realismi, non-fiktio.

Pohjoinen kulttuurivirta -kanava tekee näkyväksi pohjoisen näkökulman kulttuuriin. Kanava kokoaa mm. Delta Life -projektin etenemistä Oulun Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoteen 2026 Pohjoista kulttuurivirtaa tuottaa Oulun kulttuuritapahtumayhdistys ry.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

11.07.2024

Oulun juhlaviikot: Oulun Muusajuhlilla lähes 40 tapahtumaa sanataiteen ystäville

Sanataidefestivaali Oulun Muusajuhlien ohjelmistossa 13.–18.8. on yhteensä lähes 40 tapahtumaa. Muusajuhlien ohjelmatarjontaa on runolounasajasta iltamyöhään. Kymmenien esiintyjien joukossa on kiinnostavia puhujia ja esiintyjiä kaikenlaisilta kirjallisuuden aloilta. Tietokirjailijoista vieraana ovat mm. Jessikka Aro, joka on tullut…

14.06.2024

Oulun juhlaviikot: Oulun Taiteiden Yön tekijäksi mahtuu vielä

Oulun Taiteiden Yö tapahtuu taas torstaina 15.8.2024 elävänä Oulun keskustassa ja sen ympärillä, osana Oulun juhlaviikkoja. Ohjelmailmoituslomake on avoinna Oulun juhlaviikkojen verkkosivuilla, ja tilaisuuksien järjestäjät ja kaikenlaiset taiteilijat voivat ilmoittaa halukkuutensa suoraan Oulun taiteiden yö…

18.04.2024

Oulun juhlaviikot seuraa kuuden nuoren taiteilijan matkaa kohti kulttuuripääkaupunkivuotta

Oulun juhlaviikkojen Taiteilija syntyy suistoon -dokumenttisarjaan vuosille 2024–2026 on valittu kuusi nuorta taiteilijaa. Delta Life -projektiin kuuluvassa sarjassa seurataan taiteilijoiden matkaa kohti Oulun kulttuuripääkaupunkivuotta 2026. Dokumenttisarjassa ovat mukana Ida Remsu, Marianne Kauppila sekä Duo Emilia ja Joonatan Oulusta, Helsingissä…