10.06.2021

Oulun juhlaviikot tulee taas elokuussa 2021!

Elämysten elokuu tarjoaa pitkän odotuksen jälkeen mielettömän määrän tapahtumia ja kulttuuria Oulun alueella! Tarjontaa löytyy monipuolisesta kaiken ikäisille ja jokaiseen makuun. Oulun juhlaviikkojen tapahtumat järjestetään turvallisesti viranomaisten ohjeita noudattaen.

Ohjelmisto 2021

Elojazz 5.–8.8.

Elojazz avaa elämysten elokuun. Tänä vuonna Elojazzeja vietetään ensimmäistä kertaa Hupisaarten kesäteatterilla. Ohjelmisto julkaistaan kokonaisuudessaan lähipäivinä ja lipunmyynti festivaalille alkaa tiistaina 15.6.

Oulun Taiteiden Yö 12.8.

Yhden striimatun erityisvuoden jälkeen Oulun Taiteiden Yö tapahtuu taas torstaina 12.8. elävänä Oulun keskustassa ja sen ympärillä, osana Oulun juhlaviikkoja. Ohjelmailmoituslomake on avoinna Oulun juhlaviikkojen verkkosivuilla, ja tilaisuuksien järjestäjät ja kaikenlaiset taiteilijat voivat ilmoittaa halukkuutensa suoraan Oulun taiteiden yö ry:n toimistollekin (ouluntaiteidenyo@gmail.com).

Sanataidefestivaali Muusajuhlat 10.–15.8.

18. Muusajuhlat järjestetään 10.–15.8.2021. Tapahtumat keskittyvät Oulun kaupunginkirjastoon ja Oulun kirjallisuuden talolle sekä ravintola Tubaan, mutta tapahtumia on myös muissa ravintoloissa, kirjastoissa ja Oulun lähikunnissa. Suurin osa tapahtumista on pääsymaksuttomia.

Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaali 11.–15.8.

Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaali tuo 11.–15. elokuuta 2021 Oulun seudulle suuria teoksia, ensiesityksiä ja musiikillista ilottelua. Viiden päivän konserttielämyksiä yleisölle tarjoilevat niin kamarimusiikin tähdet kuin tulevaisuuden lupauksetkin. Liput myynnissä Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaaliin!

Oulun Musiikkivideofestivaalit 26.–29.8.

Ilmoittautuminen Oulun Musiikkivideofestivaalien 28. kotimaiseen kilpailuun on avattu ja musiikkivideoiden viimeinen jättöpäivä on perjantaina 11. kesäkuuta. Oulun Musiikkivideofestivaalit ry:n järjestämään kilpailuun voivat osallistua suomalaisten ohjaajien musiikkivideot, joita ei ole aiemmin esitetty festivaaleilla. Tekijöiden on myös mahdollista osallistua ulkomaisille artisteille tekemillään videoilla. Kilpailun ilmoittautuminen ja lisätiedot.

Ilmakitaransoiton MM-kisat

Ilmakitaransoiton MM-kisojen finaali siirtyy ensi vuoteen. Ilmakitara näkyy kuitenkin Oulun juhlaviikoilla mm. Oulun Musiikkivideofestivaalien yhteydessä ja ilmakitarasta on kehitteillä viihdepaketti kotiin.

Flow Productions


Follow Me by Be Flat 12.-15.8

Follow Me -teoksessa belgialaiset urbaanit akrobaatit Ward Mortier ja Thomas Decaesstecker kutsuvat matkalle kaupunkitilaan ja kokemaan sen aivan uudella tavalla parkourhenkisessä teoksessa, jossa kadusta tulee näyttämö. Kokoontuminen kierrokselle Kulttuuritalo Valveella. Ilmoittautuminen tapahtuu kotiseutupäivien ilmoittautumissivulla.

Varjakka revisited 14.8

Flow Productionsin vuonna 2014 tuottama ja tanssitaiteilija Pirjo Yli-Maunulan ohjaama immersiivinen Varjakka oli unohtumaton esitys, josta päästään nyt kokemaan valikoituja osia Varjakka Revisited –retkellä. Kotiseutupäivillä on la 14.8. kaksi Varjajakka Revisited -kierrosta. Lähtö ja paluu Oulun teatterilta. Ilmoittautuminen tapahtuu kotiseutupäivien ilmoittautumissivulla.

Perto 20.-22.8 Valvesali

Sirkusteos Perto saa kantaesityksensä 20.8

Ekstrat

Keltainen Talo 20.-28.8, Pikisaarentie 15 

Ääni-, esine- ja videoinstallaatio; monitaiteellinen muotokuva Pikisaaressa tyhjillään seisovasta talosta. Toteutus: Mika Kiviniemi.

Laulu Suomaan kurjista 13.8 klo 19, Valvesali

Laulu Suomaan kurjista on luontokuvaajalegenda Hannu Hautalan kurkikuvien innoittama näyttämöteos. Tanssija Heli-Maria Latola ja lauluntekijä-artisti, musiikkivideo-ohjaaja Jukka Takalo ovat käsikirjoittaneet tarinan jonka myös itse esittävät.

Kansanmusiikkikonsertti 29.8 klo 14, Villa Salmenranta

Paikalliset yhtyeet Rällä, Oulunsalo Ensemble ja Duo Anne-Mari Kanniainen & Heikki Ruokangas esittelevät näkemyksiään suomalaisesta ja pohjoismaisesta kansanmusiikista.

Pride 2021

Oulu Pride on Oulun juhlaviikkojen kaveritapahtuma. Tänä vuonna Pride järjestetään Oulussa elokuun ensimmäisellä viikolla.

 

www.oulunjuhlaviikot.fi