31.07.2013

Oulun juhlaviikot täyttää koko elokuun musiikilla ja taiteella – uutuuksina makrokonsertit ja kuoropäivä

Kaupunkifestivaali Oulun juhlaviikot käynnistyy torstaina. Festivaali esittelee oululaisyleisöille kaksi uutta tapahtumakonseptia: Makrokonsertit sekä Nuotin vieressä on tilaa -kuoropäivän.

Oulun juhlaviikoilla toteutetaan ainutlaatuinen Makrokonserttien sarja. Konserteissa artistit esiintyvät pienille, 4-13 hengen yleisöille yllättävissä paikoissa Oulun seudulla. Paikoissa, jotka jatkavat artistin ja hänen taiteensa tarinaa, ja myös matka makrokonserttiin on osa eksklusiivista elämystä.

Makrokonserttisarjan avaa Isojen poikien laulut Oulujoella 7. elokuuta. Konsertissa Pentti Amore ja Katz laulavat vanhan kansan isojen poikain lauluja kirkkoveneessä Oulujoella. Yleisö soutaa ja perätuhdon pahat pojat laukovat satavuotiaita ruokottomuuksia. Musiikin lisäksi luvassa on kuntoliikuntaa ja matka kansamme sielun ilkikurisempiin syövereihin.

Seuraava makrokonsertti vie yleisön Martinniemen edustalle 1,5 tunnin merimatkan päähän Santapankki-särkälle Jukka Takalon ja Maakisen Mysteeri Trion keikalle 11. elokuuta. Suosikkipoppari Samae Koskinen puolestaan johdattaa makroyleisönsä musiikilliselle eväsretkelle 18. elokuuta, ja 25. elokuuta esiintyy Edu Kettunen Ahmosuon lentokentällä.

Makrokonserttisarjan ideassa on samaa kuin kameroiden makrolinsseissä. Kun mennään kuvaamaan tarpeeksi lähelle kohdetta, vaikkapa muurahaista, muurahainen näyttää valtavalta ja täyttää kuvan paljastaen itsestään ennennäkemättömiä yksityiskohtia.

Pääsymaksuttomien konserttien yleisöt valitaan kilpailuilla ja arvonnoilla. Kilpailut avataan noin viikko ennen konserttia Oulun juhlaviikkojen www- ja Facebook-sivuilla, voittajille lähetetään tarkemmat tiedot konserttia edeltävänä päivänä. Tapahtumasarja on osa uuden Oulun juhlavuotta.

Nuotin vieressä on tilaa

Oulun seudun vireää ja perinteikästä kuorotoimintaa tuodaan esille kuoromusiikin läänintaiteilija Mihkel Kolditsin johdolla 17. elokuuta. Nuotin vieressä on tilaa -tapahtuma kokoaa tuolloin Oulun seudun kuoroja suureen yhteiskonserttiin Rotuaarin lavalle klo 14, ja kuorot esiintyvät myös keskustan ravintoloissa ja kahviloissa pienempinä kokoonpanoina päivän aikana.

Kuoropäivän ohjelmisto täydentyy vielä, tällä hetkellä laulamaan on lupautunut parikymmentä kuoroa, ja mukana on kymmenkunta ravintolaa. Spontaaneja lauluesityksiä kuulunee myös Torinrannassa klo 18 kieppeillä. Pääsymaksuton tapahtuma on osa uuden Oulun juhlavuotta.

Aloituksessa jazzia, klassista musiikkia ja kaupunkiretkiä

Oulun juhlaviikkojen jäsenfestivaalien ohjelmiston aloittavat jazzin ja klassisen musiikin konsertit, kun Elojazz ja Oulunsalo Soi avaavat koko elokuun kestävän tapahtumien ketjun. Luvassa on jälleen koko kuukausi täynnä musiikkia, taidetta ja kulttuuria Oulussa ja lähiseuduilla.

25-vuotista taivaltaan juhliva Elojazz kerää kotimaisen jazzin kuumimmat nimet Rauhalaan. Festivaalin avaa torstaina tapahtumaa järjestävän Jazz 20 ry:n 40-vuotisjuhlakonsertti, jossa esiintyy Jukka Perko plays Simon & Garfunkel. Jazz- ja rytmimusiikista voi nauttia Rauhalan ympäristössä sekä keskustan ravintoloissa koko viikonlopun ajan, ohjelmistossa on lisäksi mm. Nicole Willis & the Soul Investigators, Dalindèo sekä perinteiset Lastenjatsit.

Myös Oulunsalo Soi – Oulun seudun musiikkijuhlat käynnistyvät torstaina. Festivaalin taiteellinen johtaja, mezzosopraano Virpi Räisänen on koonnut jälleen innostavan ohjelmiston, jonka kantavana teemana on lapsuus ja siihen liittyvät aito ilo ja taivaallinen ihanuus. Musiikkijuhlien kotiorkesterina toimii tänäkin vuonna Jousia Ensemble.

Ekstrat -tapahtumasarjan avaava Elämyspuisto Oulu 2013 luo Rotuaarin lavalle kolme päivää kestävän mielikuvituksellisen pop up -klubin nimeltä Info-Kioski. Info-Kioskilta voi ostaa kokemuksellisia retkiä, jotka tarjoavat uudenlaisen mahdollisuuden kokea kaupunki. Elämyspuisto huipentuu Korttelibileisiin Rotuaarin lavalla ja Never Grow Oldissa lauantaina 3. elokuuta.

Oulun juhlaviikot jatkuvat elokuun viimeiseen päivään saakka. Ohjelmistossa on sanataidetta, elävää musiikkia, nykysirkusta, musiikkivideoita ja paljon muuta kymmenissä tapahtumissa jäsenfestivaaleilla sekä Ekstrat- ja Oulun juhlaviikot esittää -tapahtumasarjoissa.

www.oulunjuhlaviikot.fi