03.01.2017

Oulun juhlaviikot: Tapahtumien tehdas houkuttelee elävöittämään kotikaupunkia

Kuinka voisimme tehdä kaupunkielämästä hauskempaa, vapaampaa, kestävämpää ja vastuullisempaa? Yhteisöllisten tapahtumien ja uudenlaisen kaupunkikulttuurin primus motor, kaupunkiaktivisti Jaakko Blomberg saapuu Ouluun käynnistämään Tapahtumien tehtaan 20. tammikuuta. Muun muassa Siivouspäivän, Kallio Block Partyn ja Olohuonenäyttelyn taustalta tuttu ideanikkari nimitettiin Helsingissä Vuoden kaupunkilaiseksi 2016 viime maanantaina.

Kaikille kaupunkikulttuurista innostuneille avoimessa Tapahtumien tehtaassa tullaan työstämään uusia tapoja yhteisölliseen tekemiseen pitkin kevättä ja kesää. Aloituspäivänä 20.1. haetaan inspiraatiota käytännönläheisistä esimerkeistä ja ideoidaan, kuinka voisimme yhdessä elävöittää kaupunkikuvaa niin arjessa kuin festarihulinoissa.

Kokonaisuuden toteuttaa Tapahtumien Hubi -hanke yhteistyössä Kuntalaislähtöinen kaupunkikehittäminen -hankkeen KAAOS-toiminnan ja Oulun juhlaviikkojen kanssa. Tapahtumien tehtaalla syntyneitä ideoita voidaan rahoittaa molemmista hankkeista. Yhteisöllisestä kaupunkikulttuurista kiinnostuneita pyydetään ilmoittautumaan 11. tammikuuta mennessä.

Tammikuussa syntyviä ideoita työstetään ryhmissä pitkin kevättä, ensin projektisuunnitelmiksi, ja myöhemmin toteutukseen asti. Yhteisten osuuksien jälkeen projektit viimeistellään toteutettaviksi työryhmittäin. Tapahtumien tehtaan tuotokset voidaan toteuttaa joko itsenäisinä tempauksina tai Oulun juhlaviikkojen tai muiden Pohjois-Pohjanmaan festivaalien yhteydessä.

 

Tapahtumien tehdas, kevät 2017:

20.1. Jaakko Blomberg: Uusi yhteisöllinen kaupunkikulttuuri

8.2. Ideoista projektisuunnitelmiksi

14.3. Jaakko Blomberg: Joukkovoimaa! Kuinka saada ihmiset mukaan? Miten viestiä asioista ja mikä toimii sosiaalisessa mediassa? Entä mitä on joukkorahoitus ja mihin sitä voi käyttää?

5.4. Kadut haltuun ja muita käytännön järjestelyjä

Lisätiedot & ilmoittautumisohjeet: http://www.oulunjuhlaviikot.fi/tapahtumientehdas/

Tapahtumien Hubi on Euroopan aluekehitysrahaston EAKR-hanke, jonka päärahoittajana toimii Pohjois-Pohjanmaan liitto. Hankkeen päätoteuttaja ja -hallinnoija on Oulun kaupungin Sivistys- ja kulttuuripalvelut ja osatoteuttaja Oulun Kulttuuritapahtumayhdistys ry, joka tunnetaan elokuisia festivaaleja koordinoivana Oulun juhlaviikkoina. Kuntalaislähtöinen kaupunkikehittäminen -hankkeen päärahoittajana toimii Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ja sen hallinnoija on Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut.