26.08.2020

Oulun juhlaviikot: Pohjoinen kulttuurivirta sähköisen taiteen tulevaisuusvisioissa

Pohjoinen kulttuurivirta -kanava viihtyy tämän viikon sähköisen taiteen parissa Oulun Musiikkivideofestivaalien teemoissa. Perjantaina keskustellaan sähköisen taiteen tulevaisuudesta ja lauantaina koetaan legendaarinen Pumpeligaala.

Sähköisen taiteen tulevaisuus 28.8. kello 19
Perjantaina Pohjoinen kulttuurivirta tahdittaa musiikin ja videon yhteistanssia. VJ-taide on vakiinnuttanut paikkansa Oulun Musiikkivideofestivaaleilla. Perjantain VJ-seminaari, joka toteutetaan yhteistyössä Musiikin edistämissäätiön kanssa. Seminaarissa keskustellaan musiikin livevisualisoinnin nykytilasta ja tulevaisuuden näkymistä. Keskustelemassa Arttu Nieminen sekä Jenna Jauhiainen. Keskustelua moderoi itsekin VJ-keikkoja Random Doctors -kollektiivissa tehnyt taiteilija Antti Tenetz.

Pumpeligaala 29.8.kello 19
Oulun Musiikkivideofestivaalien Pumpeligaala sukeltaa Pimeään aineeseen epätilassa, jossa kaikki on mahdollista. Verkon välityksellä esitettävässä gaalassa nähdään vuoden palkitut musiikkivideot ja ohjelma on tuttuun tapaan yllätys kaikille tekijöistä kokijoihin. Koe Pumpeligaala sellaisena, jona et ole sitä vielä koskaan nähnyt!

Oulun juhlaviikkojen festivaalit tulevat tänä vuonna Pohjoisen kulttuurivirran suorina lähetyksinä yleisön luo.
Pohjoinen kulttuurivirta tuo elokuun perjantai- ja lauantai-iltoihin keskustelua taiteesta ja kulttuurista pohjoisesta näkökulmasta. Lähetyksissä on tarjolla myös kulttuurisisältöjä eri taiteenaloilta. Pohjoinen kulttuurivirta on Oulun juhlaviikkojen 10-vuotisjuhlien kunniaksi perustettu pohojosen telekkari, jota voi seurata Oulun juhlaviikkojen somekanavilla (Facebook- ja Youtube) sekä osoitteessa www.pohjoinenkulttuurivirta.fi.

Lähetyksiä on tehty 7.8.2020 alkaen ja ne ovat katsottavissa myös jälkikäteen.