12.06.2020

Oulun juhlaviikot perustaa elokuussa kulttuurikanavan

Oulun juhlaviikot täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi elokuussa nautitaan elämyksistä ja keskustellaan kulttuuriaiheista Oulun juhlaviikkojen omalla kulttuurikanavalla. Netissä lähetettävä ohjelmisto on maksutonta.

Oulun juhlaviikkoihin verkostoon kuuluu seitsemän festivaalia ja normaalitilanteessa satoja tapahtumia lähes joka elokuun päivälle. Koronaviruksen takia kuitenkin iso osa tapahtumista on joko peruttu, siirretty tai muutettu sähköisiksi etätapahtumiksi. Elämysten elokuusta voi silti nauttia tänäkin vuonna kulttuurikanavan kautta.

Oulun juhlaviikkojen Pohjoinen kulttuurivirta -kanavalla nähdään kaikkien festivaaliemme ohjelmiston lisäksi mm. taiteilijahaastatteluja, kulttuurikeskustelua ja kurkistuksia Oulun juhlaviikkojen 10-vuotiseen historiaan. Tuomme ruutuun kiinnostavia persoonia ja tavoitteena on herättää ajatuksia ja inspiroida, ehkä jopa provosoida.

Paikan päällä olevaa ohjelmistoakin on Oulun juhlaviikoille tulossa. Flow Productionsin immersiivinen teos Hylky esitetään Hiukkavaarassa kerrallaan noin 40 henkilön yleisöille 26.8.–19.9. Oulun juhlaviikot esittää sarjan esitykset ja mm. Oulunsalo Soi -festivaalin ja Muusajuhlien tapahtumat tarkentuvat lähiaikoina. Koronatilanteen takia Elojazz ja Koiteli Elää -festivaalit jäävät tänä vuonna väliin. Taiteiden Yö ja Oulun Musiikkivideofestivaalit järjestetään etätoteutuksella. Ilmakitaransoiton MM-kisojen 25-vuotisjuhlat pidetään loppuvuodesta ja seuraava maailmanmestari kruunataan Oulussa elokuussa 2021.

”Suomalainen kulttuurikeskustelu keskittyy mediassa pääkaupunkiseudulle. Pohjoinen ja muut reuna-alueet jäävät paitsioon näissä keskusteluissa. Koska näkyminen on olemassaolon ehto, asialle pitää tehdä jotain. Perustamme sähköisen kulttuurikanavan, joka katsoo maailmaa ja sen kulttuuria pohjoisesta näkökulmasta”, kanavaa ideoinut Oulun juhlaviikkojen hallituksen jäsen, taiteilija Jukka Takalo toteaa.

Oulun juhlaviikkojen kulttuurikanavan ensimmäinen lähetys on perjantaina 7.8. Ohjelmisto tarkentuu kesän kuluessa ja tiedotamme ohjelmistosta nettisivuillamme ja somekanavilla. Kulttuurikanavan lähetyksiin on mahdollista päästä myös paikalle yleisöksi. Yleisöpaikkoja tulee tarjolle rajoitettu määrä. Kanavan lähetyksiä voi seurata somekanavien kautta. Ohjelmisto ja aiheiden taustoitukset kootaan myös osoitteeseen www.pohjoinenkulttuurivirta.fi.

Oulun juhlaviikkoihin kuuluvat Elojazz, Oulunsalo Soi, Muusajuhlat, Oulun Taiteiden Yö, Koiteli Elää, Ilmakitaransoiton MM-kisat ja Oulun Musiikkivideofestivaalit sekä Flow Productions sekä muuta Ekstra-ohjelmistoa. Oulun juhlaviikkoja koordinoi Oulun kulttuuritapahtumayhdistys ry.