20.07.2022

Oulun juhlaviikot ovat pian täällä

Elämysten elokuu tarjoaa pitkän odotuksen jälkeen mielettömän määrän tapahtumia ja kulttuuria Oulun alueella!

Tarjontaa on tänäkin vuonna kaikenikäisille ja kaikenlaiseen makuun. Tutut tapahtumat kohtaavat uusia lisäyksiä, ja onpa mukana muutama comeback-ohjelmakin!

Ohjelmisto 2022

Elojazz 4.–6.8.

Elojazz 2022 tuo Ouluun värikkään jazzkattauksen!

Elojazzin säveliä on kuultu Oulussa jo yli kolme vuosikymmentä. Tänä vuonna elokuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävä festivaali yhdistää ohjelmassaan niin paikallisia jazz- ja rytmimusiikin kokoonpanoja, valtakunnallisen tason tähtinimiä kuin kansainvälistä taituruuttakin!

Festivaalin käynnistää aloituskonsertti tunnelmallisessa Tuiran kirkossa. Kolme muuta pääkonserttia kajahtelevat puolestaan Hupisaarten teatterilla. Lisäksi ilmaiskonserteista pääsee nautiskelemaan Jumprun patiolla – ja muutamia yllätysnumeroitakin tullaan kuulemaan.

Aikataulu on julkaistu ja liput ovat myynnissä nyt.

Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaali 10.–14.8.

Oulunsalo soi 2022 on yhtä kuin klassikoita ja syyttä unholaan jääneitä helmiä! Vuoden 2022 kamarimusiikkifestivaali järjestetään Oulussa ja sen lähialueilla 10.-14. elokuuta. Kahdeksan konsertin ja yhden taidenäyttelyn muodostama kokonaisuus tuo jälleen Oulun seudulle kamarimusiikin kärkinimiä ja nuoria lupauksia.

Oulunsalo Soi on ihmisläheinen, intiimi, monipuolinen ja korkeatasoinen kamarimusiikkifestivaali, jonka konsertit ja tapahtumat yllättävät, koskettavat ja tuovat hymyn huulille.

Konsertit kutsuvat perinteisempiin konserttisaleihin sekä uusiin tapahtumapaikkoihin. Ohjelmaa täydentää myös poikkitaiteellinen sisältö.

Aikataulu on julkaistu ja liput ovat myynnissä nyt. 

Oulun Muusajuhlat 16.-21.8.

Poikkitaiteellinen sanataidefestivaali Oulun Muusajuhlat tarjoaa jälleen kuuden päivän ajan kymmeniä tilaisuuksia, jotka pitävät sisällään kirjailijavierailuja ja kirjallisuuskeskusteluja, lisäksi mukana on myös musiikkia, teatteria ja runoesityksiä sekä kirjoittajapajoja.

Tapahtumat keskittyvät tänä vuonna erityisesti Ouluun Kulttuuritalo Valveelle ja ravintola Tubaan, mutta tapahtumia on myös eri puolilla kaupunkia ja muun muassa ympäristökuntien kirjastoissa.

Ohjelma on julkaistu. Valtaosa tapahtumista on ilmaisia.

Oulun Taiteiden Yö 18.8.

Oulun Taiteiden Yö tekee koko kaupungista yhden suuren kulttuuriareenan, jota kulkiessa voi törmätä uusiin valloittaviin elämyksiin minkä tahansa kulman takana. Yhden illan ajan Oulun seudun kulttuurintekijät tarjoavat kortteleittain ilmaista ja vapaata taidetta ja viihdettä kaikille kynnelle kykeneville sekä kykenemättömille. Yhteenlaskettu yleisömäärä kohoaa jopa 30 000:n yläpuolelle.

Ohjelmaa rakennetaan parhaillaan, ja mukaan voi edelleen ilmoittautua.

Ilmakitaransoiton MM-kisat 24.-26.8.

Ilmakitaransoiton MM-kisat tulevat jälleen!

Semiabsurdista performanssitaiteesta on 25 vuodessa kasvanut kansainvälisen yleisön ja median lemmikki, joka levittää sanomaansa eri puolilla maailmaa. Ilmakitaravuosi saa huipennuksensa Oulussa, kun kansalliset mestarit ja mustat hevoset saapuvat mittelemään maailmanmestaruudesta.

Maailmanmestaruus ratkaistaan pääsymaksuttomassa ja ikärajattomassa finaalispektaakkelissa. Edeltävänä iltana käytävässä Mustien hevosten karsinnassa palkintona on äkkilähtö MM-finaaliin. Lisäksi festivaali tarjoaa ilmakitara-aiheista lähiseutumatkailua kansainvälisille kisaturisteille.

Tarkka ohjelma aikatauluineen tulossa pian.

Oulun Musiikkivideofestivaalit 25.-28.8.

Oulun Musiikkivideofestivaaleja vietetään tänä vuonna 25.–28. elokuuta. Ohjelmisto rakentuu Hoiva-teeman ympärille, ja tiedossa on jälleen monipuolinen kattaus musiikkia, elokuvia ja jatkoklubeja vierailevine tähtineen.

Tarkka ohjelma aikatauluineen ja vierailijoineen on julki.

Flow Productions: VARIKKO 27.8-30.9.

Monitaiteellisilla ja moniaistillisilla teoksillaan hurmaava Flow Productions liittyy tänä vuonna Oulun juhlaviikkojen ohjelmistoon immersiivisellä VARIKKO-taideteoksellaan!

Teos sijoittuu historialliseen Oulun kaupunginvarikkoon, jonka jylhä ja ankara arkkitehtuuri tarjoaa esitykselle vaikuttavat puitteet. Yleisö pääsee esityksen myötä kulkemaan rakennuksen uumenissa, jossa VARIKKO koetaan. Jokaiselle katsojalle kokemus on erilainen, sillä katsojan omat valinnat määrittelevät hänen reittinsä ja elämyksensä VARIKOSSA.

VARIKON on luonut parikymmenhenkinen kansainvälinen työryhmä, joka koostuu tanssi- ja sirkustaiteilijoista, näyttelijöistä sekä musiikin ja visuaalisten alojen taiteilijoista. Teoksen on ohjannut tanssitaiteilija Pirjo Yli-Maunula.

Esitysaikataulut ovat julki, liput myynnissä.

Oulun juhlaviikot esittää -sarja

Puhelias Elias 5.-21.8.

Pohjoisen oopperakomppanian Puhelias Elias -musiikkinäytelmä avaa kauniisti lasten kokemusmaailmaa perheiden monimuotoistumisen keskellä. Esitys perustuu Essi Kummun samannimiseen lastenkirjaan, joka oli Finlandia-palkintoehdokkaana vuonna 2012.

Esityksen kesto on noin 30 minuuttia, ja se on suunnattu erityisesti 4–10-vuotiaille sekä heidän vanhemmilleen.

Esitysaikataulut ovat julki, liput myynnissä.

Hedera Helix 12.-14.8.

Ilmatila-ryhmän nykysirkusteos saa ensi-iltansa Oulun juhlaviikoilla Ainolan puistossa. Kiireetön ja meditatiivinen teos toteutetaan pienissä valaistuissa kasvihuoneissa myöhään illalla.

Teos on sanaton ja esityksiin on vapaa pääsy. Esityksen kesto noin 30 minuuttia.

Ekstrat

MIRIAM 13.-21.8.

Teatteri Quo Vadiksen teatteriteos MIRIAM tutkii muutoksen kourissa kamppailevien ihmisten erilaisia selviytymis- ja sopeutumiskeinoja. MIRIAM kurkottaa teatterin keinoin yli sukupolvien, kansallisuuksien ja maantieteellisten rajojen.

Esityksen tarinat on henkilökohtaisissa tapaamisissa kerrottu ja luovutettu esityskäyttöön. Kertojat ovat eri ikäisiä maahan- ja maastamuuttajia sekä hoivakotien kantasuomalaisia.

Esitysaikataulut ovat julki, liput myynnissä.

Kinokonsertti: Meren kasvojen edessä & Joona Hiltunen 19.8.

Oulun juhlaviikkojen kinokonserttiviikonlopun avaa kauhuelementtejä sisältävä Teuvo Puron ohjaama mykkädraama Meren kasvojen edessä. Aavemaisilla unijaksoilla ja pahaenteisillä tunnelmilla höystetty saaristolaismysteeri oli julkaisuvuonnaan Suomen katsotuin elokuva.

Elokuvan musiikin sävellyksestä ja livesäestyksestä vastaa oululainen musiikintekijä ja äänitaiteilija Joona Hiltunen, jonka työskentelyä äänen parissa kuvaavat elektronisuus, utuisuus ja samplemusiikki.

Esitysaikataulut ovat julki, liput myynnissä.

Kinokonsertti: Nummisuutarit & Tallari-duo 20.8.

Lauantaina 20.8. kello 18 Kiimingin Sykesalin valkokankaalla nähdään Aleksis Kiven näytelmään perustuva Erkki Karun ohjaama mykkäkomedia Nummisuutarit.

Epäonnisen kosioretken kansanmusiikkimaailman loihtii Tallari-duo Katri Haukilahti, viulu, ja Sampo Korva, harmooni. Kaustisella perustetun Tallarin tehtävänä on tuoda suomalaista perinnemusiikkia tunnetuksi, ja entisajan pelimannien tapaan yhtye esiintyykin missä vain musiikille on tarvetta.

Esitysaikataulut ovat julki, liput myynnissä.

Nuotin vieressä on tilaa -kuoropäivä 27.8.

Nuotin vieressä on tilaa -kuoropäivä kokoaa Oulun alueen kuorolaulajat jälleen yhteen, kolmen vuoden tauon jälkeen!

Maksuton tapahtuma tuo esiin alueen laadukasta kuoro- ja lauluyhtyetoimintaa. Päivän aikana kuorot ja lauluyhtyeet kiertävät Oulun ravintoloissa ja kahviloissa esittäen omaa ohjelmistoaan. Iltapäivällä laulajat kokoontuvat Mannerheimin puistoon, josta he siirtyvät laulaen kulkueena Rotuaaria pitkin Rotuaarin aukiolle noin kello 13.45. Kello 14 alkavassa yhteiskonsertissa kuullaan sekä kokoonpanojen omia esityksiä että kaikkien kuorojen yhteisnumeroita.

Tarkka ohjelma aikatauluineen julkaistaan myöhemmin.

Pride 2022

Oulu Pride on Oulun juhlaviikkojen kaveritapahtuma. Tänä vuonna Pride järjestetään Oulussa elokuun ensimmäisellä viikolla, 1.-7.8.

Oulun juhlaviikot elokuussa

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

15.03.2024

Oulun juhlaviikot tuottaa vuoden 2026 loppukesän huipentuman

Oulun juhlaviikot 2026 päättyy monitaiteelliseen, pääsymaksuttomaan ulkoilmaspektaakkeliin kaupungin syntypaikalla. Delta Life -projektin huipentuma on yksi suurimmista Oulun Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden tapahtumista. Oulun juhlaviikkoja koordinoiva Oulun Kulttuuritapahtumayhdistys on tehnyt Oulun kulttuurisäätiön kanssa sopimuksen suurtapahtuman tuottamisesta elokuun viimeisenä…