11.07.2024

Oulun juhlaviikot: Oulun Muusajuhlilla lähes 40 tapahtumaa sanataiteen ystäville

Sanataidefestivaali Oulun Muusajuhlien ohjelmistossa 13.–18.8. on yhteensä lähes 40 tapahtumaa.

Muusajuhlien ohjelmatarjontaa on runolounasajasta iltamyöhään. Kymmenien esiintyjien joukossa on kiinnostavia puhujia ja esiintyjiä kaikenlaisilta kirjallisuuden aloilta.

Tietokirjailijoista vieraana ovat mm. Jessikka Aro, joka on tullut tunnetuksi Venäjän trollitehtaiden paljastajana sekä Jari Kupila, joka on tutkinut suomalaisen urheilumaailman poliittisuutta 1900-luvulla.

Keskustelemassa ovat mm. kaksinkertainen Finlandia-voittaja Jukka Viikilä uuden rakkautta tutkivan romaaninsa Hiekkalinnat aiheista sekä kiitetyn Subutex-kaupungin kasvatit kirjan tekijä Laura Juntunen, jonka uusi kirja Tyttö joka en pureutuu mielenterveyteen, väkivaltaan ja tyttönä olemisen vaikeuteen.

Lapset pääsevät sanataiteen pariin lauantaina erityisesti kalevalaisen runolaulun mukana livepiirustuskonsertissa. Lasten omia runoja juhlistetaan keväällä käydyn Muusajuhlien runokilpailun voittajien palkitsemisella.

Festivaaliyleisö voi itsekin osallistua sanataiteen tekemiseen esimerkiksi sutturunotyöpajassa tai kauhutarinapajassa.

Erityisesti iltaisin Muusaklubeilla Tubassa ja Klonkassa sanataidefestivaali ottaa hanakan poikkitaiteellisen otteen monologeista musiikkiin ja burleskiin. Näyttämötaidetta nähdään myös teatteri Saagan iltamissa.

Eniten tapahtumia on Oulussa, muun muassa Tubassa, Oulun kirjallisuuden talossa, kulttuuritalo Valveella, Pop-up näyttämö Klonkassa, Tähtitornin kahvilassa ja tietenkin kirjastoissa. Muusatapahtumia on myös Iissä, Kempeleessä, Pyhäjoella, Limingassa ja Hailuodossa.

Tapahtumista suurimpaan osaan on vapaa pääsy. Kaikki ohjelma- ja lipputiedot löytyvät osoitteesta www.muusajuhlat.fi Tapahtuman tuottaa Huutomerkki ry ja se on osa Oulun juhlaviikkoja.

Oulun juhlaviikot järjestetään 31.7.-25.8.2024.

Etusivu – Oulun juhlaviikot

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

17.06.2024

Oulun juhlaviikot: Uusi ääninovellien sarja alkaa – Sanan ja runon malja kuplii kohti vuotta 2026

Oulun kirjailijaseuran Sanan ja runon malja herää eloon Pohjoinen kulttuurivirta -kanavalla. Alueen kirjailijat ovat luoneet tunnelmia vesireittien varrelta ja nyt ne on luettu myös ääninovelleiksi. Kirjailijat ovat lukeneet tekstejä enimmäkseen itse. Osan lukee oululainen näyttelijä…

14.06.2024

Oulun juhlaviikot: Oulun Taiteiden Yön tekijäksi mahtuu vielä

Oulun Taiteiden Yö tapahtuu taas torstaina 15.8.2024 elävänä Oulun keskustassa ja sen ympärillä, osana Oulun juhlaviikkoja. Ohjelmailmoituslomake on avoinna Oulun juhlaviikkojen verkkosivuilla, ja tilaisuuksien järjestäjät ja kaikenlaiset taiteilijat voivat ilmoittaa halukkuutensa suoraan Oulun taiteiden yö…

18.04.2024

Oulun juhlaviikot seuraa kuuden nuoren taiteilijan matkaa kohti kulttuuripääkaupunkivuotta

Oulun juhlaviikkojen Taiteilija syntyy suistoon -dokumenttisarjaan vuosille 2024–2026 on valittu kuusi nuorta taiteilijaa. Delta Life -projektiin kuuluvassa sarjassa seurataan taiteilijoiden matkaa kohti Oulun kulttuuripääkaupunkivuotta 2026. Dokumenttisarjassa ovat mukana Ida Remsu, Marianne Kauppila sekä Duo Emilia ja Joonatan Oulusta, Helsingissä…