29.08.2022

Oulun juhlaviikot: Kirill ”Guitarantula” Blumenkrants on uusi ilmakitaransoiton maailmanmestari!

Maailmanlaajuinen ilmakitarayhteisö on jälleen saanut uuden maailmanmestarinsa, kun Kirill ”Guitarantula” Blumenkrants kruunattiin ilmakitaransoiton herruudella tänään perjantaina 26.8. Oulun Rotuaarilla nähdyn ikimuistoisen finaalin seurauksena.

Guitarantula matkusti Ouluun Ranskasta. Mahtipontinen ja omaperäinen esitys hurmasi tuomariston ja yleisön täysin. Kisa oli todellakin tasaväkinen – toiselle sijalle ylsi ranskalainen Frederic ”French Kiss” Reau, mutta kolmas palkinto jaettiin peräti kolmen kilpailijan kesken: Charles Kariuki ”Slim”  Ndung’u (Kenia), Alex ”Ninja Assasin” Roberts (Australia) ja Apolline ”Lady Attila” Andreys (Ranska) jakoivat sijoituksen keskenään.

Kilpailu käytiin kahden kierroksen taktiikalla. Ensimmäisellä kierroksella mukana oli yhteensä 18 kilpailijaa, joista toiselle tiensä selvitti kahdeksan.

Mahtipontista ilmakitarailtaa oli paikalla seuraamassa noin 3500 uteliasta katsojaa. Lisäksi tapahtumaa ihasteli monituhatpäinen joukko ympäri maailmaa, sillä se lähetettiin myös reaaliaikaisena stream-lähetyksenä.

Iltaa isännöivät yhdysvaltalainen ilmakitaralegenda Justin ”Nordic Thunder” Howard sekä Jani Kortti.

Finaalin tuomaroivat Eppu Normaali -yhtyeen kitaristi Juha Torvinen, Oulu2026 -toimitusjohtaja Piia Rantala-Korhonen, Oulu Pride -tuottaja Martu Väisänen sekä Akseli Klonk -teatterin johtaja Janne Kuustie.

Ilmakitaransoiton maailmanmestaruudesta kilpailtiin Oulussa tänä vuonna peräti 25. kertaa. Alkujaan absurdiksikin mielletty laji on nykyään äärimmäisen suosittu maailmanlaajuinen ilmiö, joka vetää vuosi toisensa jälkeen kansainvälisiä ilmakitaratähtiä pohjoiseen kamppailemaan lajin herruudesta.

Ilmakitaransoiton MM-kisojen tarkoitus on edistää maailmanrauhaa. Kisan ideologian mukaan sodat loppuvat, ilmastonmuutos pysähtyy ja pahat asiat katoavat, jos kaikki maailman ihmiset soittavat ilmakitaraa.

Ilmakitaransoiton MM-kisoja järjestää oululainen Airnest Productions Oy.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

30.08.2022

Oulun juhlaviikot tekivät elokuusta elämyksellisen

Kahden poikkeusvuoden jälkeen Oulun juhlaviikot pääsivät jälleen täyteen kukoistukseensa, kun elokuuta värittivät lukuisat kulttuurintäyteiset festivaalit, tapahtumat ja esitykset. Perinteisten Elojazzien, Oulunsalo Soin, Muusajuhlien, Taiteiden Yön, Oulun Musiikkivideofestivaalien, Ilmakitaransoiton MM-kisojen ja Flow Productionsin esitysten ohella mukana…

Lue lisää

29.08.2022

Oulun juhlaviikot: Ilmakitaransoiton MM-finaalista saatiin nauttia lämpimässä säässä

Perjantaina 26.8. Oulun Rotuaarilla nautiskeltiin maailmanluokan ilmakitara-show’sta ja loppukesän lämpimästä illasta, kun ilmakitaransoiton 25. MM-finaali valtasi lavan. Iltakahdeksalta startannut finaali veti Rotuaarin ääriään myöten täyteen, ja järjestäjien mukaan menossa olikin mukana noin 3500 innokasta ilmakitarafania.…

Lue lisää

20.07.2022

Oulun juhlaviikot ovat pian täällä

Elämysten elokuu tarjoaa pitkän odotuksen jälkeen mielettömän määrän tapahtumia ja kulttuuria Oulun alueella! Tarjontaa on tänäkin vuonna kaikenikäisille ja kaikenlaiseen makuun. Tutut tapahtumat kohtaavat uusia lisäyksiä, ja onpa mukana muutama comeback-ohjelmakin! Ohjelmisto 2022 Elojazz 4.–6.8.…

Lue lisää