20.08.2019

Oulun juhlaviikot: Ilmastonmuutos ja maailmanrauha -symposium kokoaa nuoret ja asiantuntijat keskustelemaan kiertotaloudesta

Ilmakitaransoiton MM-kisat ja Oulun juhlaviikot järjestävät 23. elokuuta 2019 Oulussa toista kertaa Ilmastonmuutos ja maailmanrauha -symposiumin. Teemoinamme on tänä vuonna kiertotalous sekä nuorten näkökulma. Tapahtuma yhdistää tietoon tunteita koskettavaa kulttuuria ja karnevaalia. Kaiken kansan tapahtumassa etsitään käytännön ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi niin tieteen ja taiteen näkökulmista kuin uusien ideoiden etsimisessä.

Ohjelma:

14.00 Tervetuloa

14.05 Puhujavieras prof. Ph.D. Nønne Prisle (in English)

14.30 Paneelikeskustelu: Nuoret! Nyt, prkl!

15.20 Puhujavieras eurooppaministeri Tytti Tuppurainen

15.45 Paneelikeskustelu: Kiertotalous, tule ja pelasta?

16.30 Pirjo Yli-Maunula: La Mer (tanssisoolo teoksesta The Secret Garden)

16.40 Maailman pelastava ideakilpailu: finaali

17.30 Musiikkia: Ylva Haru

18.00 Kiitos

 

Ilmakitaransoiton MM-kisafinaalia edeltävä symposiumi sekoittaa kulttuuria, tiedettä ja päätöksentekoa. Rotuaarin aukiolla kuullaan ja nähdään muun muassa mielenkiintoisia keskustelijoita, sekä taide-esityksiä. Tapahtuman juontaa Kati Jurkko.

Päivän ensimmäisessä paneelissa ruoditaan nuorten vaikuttamismahdollisuuksia. Nuorisopanelisteina edustavat Nuorisovaltuusto ONE:n Kalle Kääriäinen, Sadankomitean Nora Luoma, Saamelaiskäräjien Nuorisoneuvoston Ánte Veijola sekä AIESEC:in Hilla Mettovaara.

Toisessa paneelikeskustelussa keskustellaan kiertotaloudesta ja etsitään omakohtaisia ratkaisuja maailmanrauhan edistämiseksi ja ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Mukana keskustelemassa ovat lumilautailija Antti Autti, ilmastoasiantuntija Oras Tynkkynen, Oulun Energian Heikki Harju-Autti ja näyttelijä Terhi Suorlahti.

 

Ideakisassa ilmastoystävällisiä innovaatioita

Maailmanpelastavassa ideakilpailussa etsitään parasta ideaa, joka pelastaa maailman ja pysäyttää ilmastonmuutoksen. Tänä vuonna finaaliin päässeet ideat liittyivät mm. käymälöiden ympäristöystävälliseen kehittämiseen, kylmäkompostointiin, verkkomainonnan verotukseen ja ympäristötietoisuuden levittämiseen. Ideakilpailun finaali käydään Ilmastonmuutos ja maailmanrauha -symposiumissa kello 16.30.

Ideakilpailun raadissa on ideoinnin, bisneksen ja ratkaisujen ammattilaisia: yhteisön ja liiketoiminnan kehittäjä Niina Karvinen Business Kitcheniltä, ruoka-asiantuntija Kaisa Myllykangas ProAgrialta sekä Oulun kaupungin hallintojohtaja Ari Heikkinen. Kilpailun juontaa Simo Kekäläinen.

Koko tapahtuman ajan Rotuaarin aukiolla on kansalaistori, jossa voi tutustua eri järjestöjen ja toimijoiden ilmastonmuutosratkaisuihin. Mukana ovat mm. AIESEC in Finland, Sadankomitea, Akavan Erityisalat, Dodo ry, Naisten Pankki, Oulu2026 sekä ProAgria Oulu. Kahvitarjoilu.

Pääyhteistyökumppanina on Oulun Energia. Yhteistyössä myös Oulun Innovaatioallianssi, Osuuskauppa Arina, Metsähallitus ja Kontio.

Ilta jatkuu kello 20 Ilmakitaransoiton MM-finaalilla.

 

Oulun juhlaviikot on putiikkifestivaalien ja lisäohjelmiston elokuinen kokonaisuus, josta nauttii vuosittain 55 000–60 000 kävijää. Oulun juhlaviikkoihin kuuluvat Elojazz, Oulunsalo Soi, Muusajuhlat, Taiteiden Yö, Koiteli Elää, Oulun Musiikkivideofestivaalit ja Ilmakitaransoiton MM-kisat. Vaihtuvassa ohjelmistossa nähdään eri vuosina makrokonsertteja, paikallisia kykyjä Oulun juhlaviikot esittää -sarjassa sekä muun muassa nykysirkusta ja kuoropäivä. Yhdeksännet Oulun juhlaviikot järjestetään 1.–31.8.2019. Oulun juhlaviikkoja koordinoi Oulun kulttuuritapahtumayhdistys ry.

www.oulunjuhlaviikot.fi