31.05.2018

Oulun juhlaviikot: Festivaalien näyteikkuna Festaario avataan kesäkuussa Oulussa

Pohjois-Pohjanmaan festivaalit ovat tänä kesänä erityisen hyvin esillä Oulussa.  Vakuutustornin akvaariona tunnetussa tilassa avataan kesäkuussa Festaario, joka markkinoi maakunnan erilaisia festivaaleja oululaisille ja Oulussa vieraileville. Festaarion avajaisia vietetään perjantaina 8. kesäkuuta kello 11–16. Avajaisissa on mukana mm. Qstock jäätelövaunuineen sekä esitykset juhlavuosiaan viettäviltä 30-vuotiaalta Elojazzilta ja 25-vuotiaalta Oulun Musiikkivideofestivaalilta.

Festaario on kaikille avoin tila, jossa järjestetään kesän aikana erilaisten festivaalien maksullisia ja maksuttomia markkinointitapahtumia ja -tempauksia. Festaariosta voi myös hakea tapahtumien esitteitä ja flaijereita. Festaario on auki pääasiassa arkisin kello 11–17 ja viikonloppuisin erillisinä tapahtuma-aikoina. Festaarion osoite on Hallituskatu 9.

Kesäkuun kahdella ensimmäisellä viikolla torstaista lauantaihin Festaariossa esitetään Jojon – Oulun Tanssin Keskuksen tuottama Last Supper -tilataideperformanssi kello 20. Liput ovat myynnissä Ticketmasterissa ja kulttuuritalo Valveen lippumyymälässä.

Raahelaisen festaritarjonnan maistiaisia päästään nauttimaan juhannusviikolla 20. kesäkuuta. Voit tavata itsensä Raahen Wanhan Herran nuoremman pikkuveljen ja muita raahelaisia hahmoja, ja kuulla Eetu Viinikka & Varttuneet duoa.

Kesän ajan keskiviikkoisin kello 17 Festaariossa on Taiteiden Yön suunnitteluklinikat, joissa voi tavata muita tekijöitä, suunnitella omaa tapahtuma-aihiotaan tai etsiä sopivia kumppaneita ja tiloja esitykselleen. Klinikat vetää Oulun Taiteiden Yön taiteellinen johtaja Paavo J. Heinonen. Oulun Taiteiden Yötä vietetään tänä vuonna 16. elokuuta.

Heinäkuussa Festaariossa näkyy Oulun Pride ja kuun viimeisellä viikolla tilassa voi käydä vaihtamassa Qstockin rannekkeita. 27. heinäkuuta Festaariossa vietetään Oulun juhlaviikkojen avajaisia. Oulun juhlaviikkojen tapahtumat näkyvät Festaariossa ja sen ympäristössä koko elokuun ajan.

Jatkuvasti päivittyvä tapahtumakalenteri yleisön käyttöön löytyy osoitteesta festaario.fi. Tapahtumat voivat varata Festaariota promootiokäyttöön.

Festaario on Tapahtumien Hubi -hankkeen järjestämää toimintaa. Tapahtumien Hubi on Euroopan aluekehitysrahaston EAKR-hanke, jonka päärahoittajana toimii Pohjois-Pohjanmaan liitto. Hankkeen päätoteuttaja ja -hallinnoija on BusinessOulu ja osatoteuttaja Oulun Kulttuuritapahtumayhdistys ry, joka tunnetaan elokuisia festivaaleja koordinoivana Oulun juhlaviikkoina.