25.10.2019

Oulun juhlaviikot etsii taidetta esitettäväksi elokuussa 2020

Oulun juhlaviikot esittää -tapahtumasarja nostaa festivaalitarjonnan rinnalla esiin Oulun ja pohjoisen taiteilijoiden ja taideorganisaatioiden osaamista. Haku sarjaan on auki 8.12. asti. Valinnat tehdään 18.12.

Kuudetta kertaa toteutettava tapahtumasarja nähdään Oulun juhlaviikkojen ohjelmistossa joka toinen vuosi. Sarjassa on ollut mukana mm. nuorallatanssia, ilma-akrobatiaa, mediataidetta, teatteria, oopperaa, immersiivisiä monitaiteellisia teoksia, kaupunkiseikkailua ja katuteatteria.

Oulun juhlaviikot esittää -sarjan valintakriteerit 2020:

– Hakija on Oulun, pohjoisen alueen tai pohjoisesta lähtöisin oleva ammattimainen taiteentekijä tai ryhmä.

– Tuotanto toteutetaan Oulun juhlaviikoilla 30.7.–30.8.2020 Oulussa tai lähialueella.

– Hakuun voivat osallistua kaikki taiteenalat.

– Hakemuksessa arvioidaan teoksen taiteellisesti korkeaa tasoa, vetovoimaisuutta, ajankohtaisuutta ja tuoreutta sekä pohjoisuutta.

– Sarjaan valitaan toisiaan täydentävä kokonaisuus.

– Ohjelmisto voi olla kertaluonteinen esitys tai pidempiaikainen (esim. näyttely).

– Uusi teos: Teos esitetään ensi kertaa Oulun juhlaviikoilla. Sen jälkeen teoksen voi viedä esitettäväksi muuallekin.

– Teoksella on omarahoitusta ja se on toteuttamiskelpoinen.

Oulun juhlaviikot valitsee tapahtumasarjaan 1–2 teosta. Teoksen tuotantovastuu on kokonaan teoksen tekijällä/työryhmällä, Oulun juhlaviikot tukee tuotantoa yhteismarkkinoinnillaan ja ostopalveluna taloudellisesti joko 5000 eurolla yhdelle tuotannolle tai 2500 eurolla kahdelle tuotannolle. Jos esitykseen/esityksiin on pääsymaksu, liput voidaan laittaa myyntiin Oulun juhlaviikkojen kautta, lipputulot tulevat tekijälle/työryhmälle. Muusta avusta (viestintä, aikataulut, kontaktit) sovitaan produktiokohtaisesti.

Haku tapahtuu lomakkeella (bit.ly/OJV_esittää2020), johon liitetään teoksen työsuunnitelma ja budjetti. Hakulomake on auki sunnuntaihin 8.12. kello 23.59 asti.

Teosten valinnasta päättää Oulun kulttuuritapahtumayhdistyksen hallitus kokouksessaan 18.12. ja valinnoista ilmoitetaan hakijoille henkilökohtaisesti.

Kuvagalleriassa pääsee aiempien vuosien sarjan teosten tunnelmiin:

–       2018: www.oulunjuhlaviikot.fi/galleria/oulun-juhlaviikot-esittaa-2018

–       2016: www.oulunjuhlaviikot.fi/galleria/oulun-juhlaviikot-esittaa-2016

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Pia Alatorvinen pia(at)oulunjuhlaviikot.fi, p. 044 7232676.

Kuvissa otoksia vuoden 2018 Oulun juhlaviikot esittää -sarjaan kuuluneesta Flow Productionsin immersiivisestä teoksesta The Secret Garden. Kuvaaja Inkeri Jäntti.

Oulun juhlaviikot on putiikkifestivaalien ja lisäohjelmiston elokuinen kokonaisuus. Oulun juhlaviikkoihin kuuluvat Elojazz, Oulunsalo Soi, Muusajuhlat, Taiteiden Yö, Koiteli Elää, Oulun Musiikkivideofestivaalit ja Ilmakitaransoiton MM-kisat. Vaihtuvassa ohjelmistossa nähdään eri vuosina makrokonsertteja, paikallisia kykyjä Oulun juhlaviikot esittää -sarjassa sekä muun muassa nykysirkusta ja kuoropäivä. Oulun juhlaviikot järejstetään jo kymmenennen kerran 30.7.-30.8.2020. Oulun juhlaviikkoja koordinoi Oulun kulttuuritapahtumayhdistys ry.