04.01.2018

Oulun juhlaviikot esittää -sarjan ohjelmistohaku 2018 on auki

Oulun juhlaviikot etsii taidetta esitettäväksi elokuussa 2018.

Oulun juhlaviikot esittää -tapahtumasarja nostaa festivaalitarjonnan rinnalla esiin Oulun seudun taiteilijoiden ja taideorganisaatioiden osaamista. Oulun seudun taideorganisaatioille, taiteilijoille sekä alan harrastajille suunnattu haku yhteistuotannoista päättyy 25. helmikuuta.

Ohjelmistohaussa huomioidaan kaikki taiteenalat. Valinnoissa painotetaan mm. taiteellisesti korkeaa tasoa, vetovoimaisuutta, ajankohtaisuutta tai pohjoisuutta. Vuonna 2018 Oulun juhlaviikot hakee Ekokompassi-sertifikaattia, joten ympäristöteema on läsnä tässä ohjelmistohaussa vähintään tuotannollisesti. Sisältöön luontevasti sopiva ympäristöteema on etu, mutta ei välttämättömyys ohjelmistosarjaan valitsemiseksi. Haluamme valita sarjaan toisiaan täydentävän kokonaisuuden.

Tuotanto toteutetaan Oulun juhlaviikoilla 28.7.–2.9.2018. Teoksen tuotantovastuu on työryhmällä, Oulun juhlaviikot tukee tuotantoa yhteismarkkinoinnillaan ja hieman myös taloudellisesti. Resurssien jako sovitaan produktiokohtaisesti.

Viidettä kertaa toteutettava tapahtumasarja nähdään Oulun juhlaviikkojen ohjelmistossa joka toninen vuosi. Elokuussa 2016 tapahtumasarjassa nähtiin ilma-akrobatiaesitys Porvarillinen Hämärä, mediataideteos Paikka sekä teatterikantaesitys Sankarihymni ja musiikkinäytelmä Uppo-Nalle löytää ystävän. Aiempina vuosina sarjassa on nähty muun muassa ilma-akrobatiaa ja immersiivisiä teoksia, kaupunkiseikkailua ja katuteatteria, ympäristötaidetta ja rock-oopperaa – joukossaan lukuisia kantaesityksiä.

Oulun juhlaviikot valitsee tapahtumasarjaan 2–5 teosta, ja valituille ilmoitetaan henkilökohtaisesti 16.3.2018 mennessä.

Hakulomake: http://bit.ly/ohjelmistohaku2018

Lisätietoja toiminnanjohtaja Pia Alatorvinen pia(at)oulunjuhlaviikot.fi, p. 044 7232676.

Oulun juhlaviikot on kahdeksan festivaalin ja kymmenien oheistapahtumien elokuinen kulttuurin juhla. Oulun juhlaviikkojen kokonaiskävijämäärä on noin 60 000. Tapahtumaverkostoa koordinoi Oulun Kulttuuritapahtumayhdistys.