02.02.2021

Oulun juhlaviikot esittää 2022 -sarjan haku on auki

Oulun juhlaviikot etsii taidetta esitettäväksi elokuussa 2022

Oulun juhlaviikot esittää -tapahtumasarja nostaa festivaalitarjonnan rinnalla esiin Oulun ja pohjoisen taiteilijoiden ja taideorganisaatioiden osaamista. Haku vuoden 2022 sarjaan on auki 2.5.2021. asti. Valinnat tehdään viikolla 19. Valintaa on aikaistettu entisestä, jotta tekijät voivat hakea päärahoitusta projekteilleen myös muista lähteistä.

Tapahtumasarja nähdään Oulun juhlaviikkojen ohjelmistossa joka toinen vuosi. Sarjassa on ollut mukana mm. nuorallatanssia, ilma-akrobatiaa, mediataidetta, teatteria, oopperaa, immersiivisiä monitaiteellisia teoksia, kaupunkiseikkailua ja katuteatteria.

Oulun juhlaviikot esittää -sarjan valintakriteerit 2022:

  • Hakija on Oulun, pohjoisen alueen tai pohjoisesta lähtöisin oleva ammattimainen taiteentekijä tai ryhmä.
  • Tuotanto toteutetaan Oulun juhlaviikoilla elokuussa 2022 Oulussa tai lähialueella.
  • Hakuun voivat osallistua kaikki taiteenalat.
  • Hakemuksessa arvioidaan teoksen taiteellisesti korkeaa tasoa, vetovoimaisuutta, ajankohtaisuutta ja tuoreutta sekä pohjoisuutta.
  • Sarjaan valitaan toisiaan täydentävä kokonaisuus.
  • Ohjelmisto voi olla kertaluonteinen esitys tai pidempiaikainen (esim. näyttely).
  • Uusi teos: Teos esitetään ensi kertaa Oulun juhlaviikoilla. Sen jälkeen teoksen voi viedä esitettäväksi muuallekin.
  • Teoksella on suunnitelma kokonaisrahoituksesta ja se on toteuttamiskelpoinen. (Tuotannosta voidaan tehdä aiesopimus, jos teoksen valmistuminen on ehdollinen muuhun, myöhemmin varmistuvaan rahoitukseen.)

Oulun juhlaviikot valitsee tapahtumasarjaan 1–3 teosta. Teoksen tuotantovastuu on kokonaan teoksen tekijällä/työryhmällä. Oulun juhlaviikot tukee tuotantoa ostopalveluna taloudellisesti 2000–5000 eurolla. Jos esitykseen/esityksiin on pääsymaksu, liput voidaan laittaa myyntiin Oulun juhlaviikkojen kautta, lipputulot tulevat lipunmyyntikustannusten jälkeen kokonaisuudessaan tekijälle/työryhmälle.

Teos pääsee osaksi Oulun juhlaviikkojen yhteismarkkinointia, jota tekee ammattilaisten tiimi ja johon kuuluu monipuolista kampanjointia eri välineissä. Lisäksi teoksen luonteesta riippuen on mahdollista esittää teos myös Pohjoisella kulttuurivirta -kanavalla (www.pohjoinenkulttuurivirta.fi) ja/tai tehdä esityksestä/teoksesta tallenne.  Pohjoisen kulttuurivirran näkyvyydestä sovitaan valittujen kanssa erikseen.

Muusta avusta (viestintä, aikataulut, kontaktit, tuotantosparraus) sovitaan produktiokohtaisesti.
Haku tapahtuu lomakkeella (bit.ly/ojv_esittaa2022), johon liitetään teoksen työsuunnitelma ja budjetti. Hakulomake on auki 2.5.2021 kello 23.59 asti.

Teosten valinnasta päättää Oulun kulttuuritapahtumayhdistyksen hallitus ja valinnoista ilmoitetaan hakijoille henkilökohtaisesti.