30.07.2019

Oulun juhlaviikot alkaa torstaina, kulttuuritapahtumia lähes joka elokuun päivälle

Oulun juhlaviikot tuo yhdeksättä kertaa Ouluun ja lähiseudulle elämysten elokuun. Seitsemän festivaalin ja satojen tapahtumien kuukauden aloittaa tuttuun tapaan Elojazz 1.–4. elokuuta. Ensimmäisenä viikonloppuna on ohjelmassa on myös mykkäelokuvaa ja teatteria.

Oulun juhlaviikoilla nähdään monitaiteellista kulttuuriohjelmaa paikallisista kyvyistä kansainvälisiin tähtiin. Ohjelmistossa on valinnanvaraa monen ikäisille ja iso osa tapahtumista on pääsymaksuttomia. Myös Kaikukortti käy osaan tapahtumista. (Kaikukortti on tarkoitettu kaupungin sosiaali- ja terveysalan asiakkaille, jotka ovat tiukassa rahatilanteessa.)

Verkostoon kuuluvien festivaalien lisäksi ohjelmistossa on vuosittain vaihtuvia Ekstroja. Tänä vuonna uutuutena on sunnuntaina Valvesalissa alkava mykkäelokuvien sarja, joiden musiikin näytöksissä loihtii paikalla oleva elävä orkesteri. Elokuvaklassikoita säestävät The Corridoors of Sound (Charles Chaplinin Kultakuume 4.8. kello 16), Radiopuhelimet (Jean Epsteinin Usherin talon häviö 12.8. kello 19) ja trio Lau Nau, Topias Tiheäsalo ja Hermanni Ylitepsa (Robert Wiene: Tri Caligarin Kabinetti 18.8. kello 16).

Viikonloppuna Kokardiklubilla nähdään tanssillista teatteria. Kaksin käsin -esityksen pohjalla on tuiralaisten lasten, nuorten ja vanhusten kertomukset.

Oulun juhlaviikkojen satojen tapahtumien viidakossa suunnistamiseen on tarjolla Oulun juhlaviikkojen mobiilisovellus. Sovelluksesta löytyy ajantasainen ohjelmisto, sinne voi merkitä omia suosikkejaan, löytää tapahtumapaikat kartalta. Sovellus on lataajalleen ilmainen ja se löytyy AppStoresta ja Google Play -kaupasta.

OULUN JUHLAVIIKOT 1.–31.8.2019

Elojazz 1.–4.8.
Jazzia ja rytmimusiikkia Prunnitorilla ja kaupungin puistoissa ja ravintoloissa kansainvälisistä huipuista paikallisiin tähtiin.

Oulunsalo Soi 8.­–11.8.
Tunnelmallinen kamarimusiikkifestivaali täynnä yllätyksiä.

Oulun Muusajuhlat 13.–18.8.
Poikkitaiteellinen sanataidefestivaali tuo kirjailijat, runoilijat, muusikot, sarjakuvataiteilijat ja muut kirjallisen kulttuurin taitajat kymmeniin tapahtumiin Oulun ja seudun kirjastoihin ja kuppiloihin.

Oulun Taiteiden Yö 15.8.
Oulun seudun kulttuurintekijät tarjoavat kortteleittain ilmaista ja vapaata taidetta ja viihdettä kaikille. Koe Yö tai tee se itse!

Koiteli Elää 17.8.
Suomen kaunein festivaali! Loppuunmyyty

Ilmakitaransoiton MM-kisat 21.–23.8.
Oulun kansainvälisesti tunnetuin tapahtuma rokin, rauhan ja rakkauden asialla pysäyttämässä ilmastonmuutosta. Finaalin etkoilla Ilmastonmuutos ja maailmanrauha -symposiumi. Make air not war!

Oulun Musiikkivideofestivaalit 22.–25.8.
Musiikkivideoita, elokuvia, popkulttuurin kiehtovia ilmiöitä maailman vanhimmalla musiikkivideofestivaalilla.

Ekstrat:

Mykkäelokuvakonserttisarja 4.8., 12.8. ja 18.8. (Valvesali)
Flow-sirkus: Flaque 28.­–31.8. (Valvesali)
Kaksin käsin: tanssillinen teatteriteos 3.–4.8. (Kokardiklubi)
Nuotin vieressä on tilaa -kuoropäivä 31.8. (Rotuaari ja keskustan kuppilat)
Koiteli Elää lapsille 31.8. (Koitelinkoski)

Makrokonsertit 2.8 ja 8.8.:
Intiimit konsertit lähellä artisteja. Lippuarvonta Oulun juhlaviikkojen somekanavilla.

Oulun juhlaviikkoverkostoa koordinoi Oulun kulttuuritapahtumayhdistys. Verkoston festivaaleja ja ohjelmistoa tuottavat Oulun kulttuuritapahtumayhdistyksen lisäksi Jazz20 ry, Huutomerkki ry, Oulun Taiteiden Yö ry, Koiteli Elää ry, Airnest Productions Oy, Oulun Musiikkivideofestivaalit ry ja Flow Productions.

www.oulunjuhlaviikot.fi

Oulun juhlaviikot on putiikkifestivaalien ja lisäohjelmiston elokuinen kokonaisuus, josta nauttii vuosittain 55 000–60 000 kävijää. Oulun juhlaviikkoihin kuuluvat Elojazz, Oulunsalo Soi, Muusajuhlat, Taiteiden Yö, Koiteli Elää, Oulun Musiikkivideofestivaalit ja Ilmakitaransoiton MM-kisat. Vaihtuvassa ohjelmistossa nähdään eri vuosina makrokonsertteja, paikallisia kykyjä Oulun juhlaviikot esittää -sarjassa sekä muun muassa nykysirkusta ja kuoropäivä. Yhdeksännet Oulun juhlaviikot järjestetään 1.–31.8.2019. Oulun juhlaviikkoja koordinoi Oulun kulttuuritapahtumayhdistys ry.