23.07.2018

Oulun juhlaviikot: Aku Hirviniemi, Merja Kyllönen, Esa Turunen, Tuija Kokkonen ja Olli Tuomivaara nousevat Rotuaarin lavalle pysäyttämään ilmastonmuutoksen

Ilmakitaransoiton MM-kisojen ja Oulun juhlaviikkojen Ilmastonmuutos ja maailmanrauha -symposiumin keskustelussa lavalle nousevat viihteen, taiteen, tieteen ja politiikan kärkinimet. Elokuun 24. päivä kello 15–18 Oulussa Rotuaarin aukiolla järjestettävä tapahtuma etsii keinoja ratkaista maailmanrauhaa syvimmin uhkaava ongelma, ilmastonmuutos.

Ilmakitaransoiton MM-kisafinaalia edeltävä symposiumi sekoittaa kulttuuria, tiedettä ja päätöksentekoa tuomalla Rotuaarin aukiolle mielenkiintoisia keskustelijoita. Paneelikeskustelussa mukana Aku Hirviniemi, europarlamentaarikko Merja Kyllönen, aurinkoenergian asiantuntija Olli Tuomivaara, taiteiden tohtori Tuija Kokkonen ja aeronomian dosentti Esa Turunen. Keskustelua moderoi Kati Jurkko ja kuvittaa livenä sarjakuvataiteilija Ville Ranta.

Keskustelun lisäksi tapahtumassa on ideakilpailu, jolla pelastetaan maailma sekä kansalaistori.  Tulevaisuudessa tapahtumasta halutaan kehittää kansainvälisesti tunnettu ja suuria kansanjoukkoja koskettava tilaisuus. Tapahtuman pääyhteistyökumppani on Oulun Energia. Yhteistyössä tapahtumassa myös Oulun Innovaatioallianssi ja Sitra.

Aikataulu pe 24.8.

15.00 Paneelikeskustelu
16.30 Maailman pelastava ideakilpailu
17.30 Musiikkia: Väisänen jne.

Kansalaistori avoinna koko tapahtuman ajan.

Maailman pelastava ideakilpailu etsii parasta ideaa ilmastonmuutoksen torjumiseen. Idea voi olla uusi toimintatapa, niksi, keksintö, jne. Kilpailuun voi siis osallistua ideoilla, jotka toimivat ilmastonmuutosta vastaan, niissä on uusi oivallus, ne ovat toteuttamiskelpoisia ja niillä on vaikutusta. Kilpailuun voi ilmoittautua 13. elokuuta saakka nettilomakkeella. Voittaja saa raadin asiantuntemuksen lisäksi 500 euron palkinnon idean jatkokehittämiseen.

Tapahtuma on pääsymaksuton ja kaikille avoin. Ilta jatkuu kello 20 Ilmakitaransoiton MM-finaalilla.

Tapahtuma Facebookissa

Tapahtuma Oulun juhlaviikkojen sivuilla

Oulun juhlaviikot on putiikkifestivaalien ja lisäohjelmiston elokuinen kokonaisuus, josta nauttii vuosittain 55 000–60 000 kävijää. Oulun juhlaviikkoihin kuuluvat Elojazz, Oulunsalo Soi, Muusajuhlat, Taiteiden Yö, Koiteli Elää, Oulun Musiikkivideofestivaalit ja Ilmakitaransoiton MM-kisat. Vaihtuvassa ohjelmistossa nähdään eri vuosina makrokonsertteja, paikallisia kykyjä Oulun juhlaviikot esittää -sarjassa sekä muun muassa nykysirkusta ja kuoropäivä. Kahdeksannet Oulun juhlaviikot järjestetään 27.7.–1.9.2018. Oulun juhlaviikkoja koordinoi Oulun kulttuuritapahtumayhdistys ry.

Ilmakitaransoiton MM-kisat järjestetään tänä vuonna 23. kerran. Yhtä Oulun kansainvälisesti tunnetuinta tapahtumaa järjestää Airnest Productions Oy.