20.05.2022

Oulun juhlaviikot: 34. Elojazz tuo Ouluun värikylläisen jazzkattauksen

Elojazz kutsuu jälleen ystäviään hyväntuuliseen jazztapahtumaan 2.-6.8.2022. Festivaalin päätapahtumat ovat upeassa miljöössä Hupisaarten teatterissa. Avajaiskonsertti on perinteisesti tunnelmallisessa Tuiran kirkossa. Ilmaiskonserteista nautitaan Jumprun patiolla. Lisäksi on luvassa muutamia yllätyksiäkin.

Elojazzin taiteellinen johtaja Jukka Eskola on koonnut jälleen kerran huippukattauksen yllätyksellisiä konsertteja nautittavaksemme. Mukana on kansainvälisiä huippuartisteja sekä valtakunnallisesti merkittävimpien artistien konsertteja.

Avajaiskonsertissa Tuiran kirkossa 4.8.2022 kello 18.00 kuullaan tilaan ja tunnelmaan virittävää musiikkia. Quartet Ajaton -yhtyeen jäsenten taustojen laaja kirjo barokista, jazzista ja kansanmusiikista aina kokeellisemman ja improvisoidumman musiikin suuntaan mahdollistaa kuulijalle erityisen taide-elämyksen. Panu Savolaisen Soiva Trio yhdistelee myös omintakeisesti värikylläisiä sointejaan kiinnostavan instrumentaation, vibrafoni, harmonikka ja basso, välityksellä.

Pääkonsertti 1 Hupisaarten teatterissa 4.8.2022. kello 20.15 esittelee Pete Parkkonen Jazz Orchestran. Monesta yhteydestä tuttu taiteilija tulkitsee niin jazzin ja muiden rytmimusiikin genrejen klassikoita suomalaisista huippumuusikoista koostuvan ison yhtyeen kanssa. Konsertissa on mukana myös nuorten oululaisten OYJO.

Pääkonsertti 2 Hupisaarten teatterissa 5.8.2022. kello 18.00 tarjoaa upean kattauksen jazzia maailman huipulta. OASBB:n (Oulu All Star Big Band) kansainvälisenä huippusolistina nähdään tanskalainen laulajatar Sinne Eeg. Orkesteria johtaa kovassa nosteessa oleva japanilais-amerikkalainen säveltäjä Miho Hazama. Amerikkalainen Yellowjackets on ollut yksi merkittävimmistä modernin jazzin kokoonpanoista kuudella vuosikymmenellä. Yhtye on julkaissut 25 albumia ja saanut Grammy-ehdokkuuden 17 kertaa. Riikka Keränen Group vie yleisön matkalle modernin vokaalijazzin maailmaan.

Pääkonsertissa 3 Hupisaarten teatterissa 6.8.2022. kello 18.00 päästään nauttimaan moderneista soinneista. John Hollenbeck, virtuoosimainen lyömäsoittaja ja jazzia uudistava konseptoija ja musiikillinen ajattelija tuo Elojazziin oman kvartettinsa. Timo Lassy Trio koostuu Suomen merkittävimmistä jazzartisteista. Monipuolinen ja ennakkoluuloton Sointi Jazz Orchestra saa solistikseen norjalaisen saksofonistin Marius Nesetin.

Elojazz järjestetään osana Oulun juhlaviikkoja. Tapahtumaa tuottaa Jazz-20 ry.
Festivaalin taiteellisena johtajana toimii trumpetisti Jukka Eskola.
Liput myynnissä Ticketmasterin verkkokaupassa ja myyntipisteissä.
Katso koko ohjelma: www.elojazz.com

Elojazz 2022 ohjelma

Elojazzin avajaiskonsertti Tuiran kirkossa
Torstai 4.8.
Quartet Ajaton
Panu Savolaisen Soiva Trio

Elojazzin pääkonsertti I Hupisaarten teatterissa
Torstai 4.8. 2022 kello 20.15
Pete Parkkonen Jazz Orchestra
OYJO

Elojazzin pääkonsertti II Hupisaarten teatterissa
Perjantai 5.8.2022. kello 18.00

OASBB feat. Sinne Eeg & Miho Hazama
Yellowjackets
Riikka Keränen Group

Elojazzin pääkonsertti III Hupisaarten teatterissa
Lauantai 6.8.2022. kello 18.00

Timo Lassy Trio
John Hollenbeck Quartet
Sointi Jazz Orchestra & Marius Neset

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

17.06.2024

Oulun juhlaviikot: Uusi ääninovellien sarja alkaa – Sanan ja runon malja kuplii kohti vuotta 2026

Oulun kirjailijaseuran Sanan ja runon malja herää eloon Pohjoinen kulttuurivirta -kanavalla. Alueen kirjailijat ovat luoneet tunnelmia vesireittien varrelta ja nyt ne on luettu myös ääninovelleiksi. Kirjailijat ovat lukeneet tekstejä enimmäkseen itse. Osan lukee oululainen näyttelijä…

14.06.2024

Oulun juhlaviikot: Oulun Taiteiden Yön tekijäksi mahtuu vielä

Oulun Taiteiden Yö tapahtuu taas torstaina 15.8.2024 elävänä Oulun keskustassa ja sen ympärillä, osana Oulun juhlaviikkoja. Ohjelmailmoituslomake on avoinna Oulun juhlaviikkojen verkkosivuilla, ja tilaisuuksien järjestäjät ja kaikenlaiset taiteilijat voivat ilmoittaa halukkuutensa suoraan Oulun taiteiden yö…

18.04.2024

Oulun juhlaviikot seuraa kuuden nuoren taiteilijan matkaa kohti kulttuuripääkaupunkivuotta

Oulun juhlaviikkojen Taiteilija syntyy suistoon -dokumenttisarjaan vuosille 2024–2026 on valittu kuusi nuorta taiteilijaa. Delta Life -projektiin kuuluvassa sarjassa seurataan taiteilijoiden matkaa kohti Oulun kulttuuripääkaupunkivuotta 2026. Dokumenttisarjassa ovat mukana Ida Remsu, Marianne Kauppila sekä Duo Emilia ja Joonatan Oulusta, Helsingissä…