17.05.2023

Oulun juhlaviikoille uusi lastenohjelmisto elokuussa

Oulun juhlaviikot toteuttaa tulevana kesänä uuden lastenohjelmiston, Lasten elämysten elokuun, joka tarjoaa matalan kynnyksen kulttuuritapahtumia lapsille ja perheille elokuun jokaisena lauantaina. Monitaiteellinen seitsemän tapahtuman kokonaisuus tuo mahdollisuuksia kokea erilaisia kulttuurielämyksiä Oulun juhlaviikkojen festivaalien yhteydessä. Luvassa on konsertteja, työpajoja, musiikkivideonäytös ja lasten runoraati. Tapahtumat järjestetään Oulun keskustassa kulttuuritalo Valveella, ja suurimpaan osaan niistä on vapaa pääsy.

Ohjelmisto alkaa lauantaina 5.8. koko perheen konsertilla, jossa Emma-palkittu lastenmusiikkiyhtye Megasakki säestää Zdeněk Milerin Myyrä-animaatioita sekä esittää omaa musiikkiaan. Konserttiteema jatkuu seuraavana lauantaina 12.8., kun Gylling Duo vie kuulijat musiikkimatkalle läpi vuosisatojen Kamarimusiikin aikakone -konsertissa. Aikakoneena toimii Pohjoisen oopperakomppanian taiteellinen johtaja ja dramaturgi Jenni Kinnunen.

Lauantaina 19.8. lapset pääsevät arvioimaan lavalla lausuttuja lastenrunoja runoraadissa sekä runoilemaan itse non-stop runopajoissa. Samana päivänä järjestetään Lumo Companyn ja Liina Leppänen & Co:n Valoa pimeässä -sirkusseikkailu, jossa kokeillaan vannetanssia led-vanteilla.

Elokuun viimeisenä lauantaina 26.8. nähdään ja tehdään animoituja musiikkivideoita animaationäytöksessä ja työpajassa, sekä hypätään ilmakitaristien saappaisiin Let’s Make Air -ilmakitarashow’ssa ja työpajassa. Ilmakitaransoiton saloihin opastavat maailman kaikkien aikojen parhaaksi ilmakitaristiksi valittu Justin ”Nordic Thunder” Howard, sekä TalentSuomi-ohjelmassakin menestynyt Aapo Rautio.

Mukana tapahtumia toteuttamassa ovat Oulun juhlaviikkojen jäsenet Elojazz, Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaali, Oulun Muusajuhlat -sanataidefestivaali, Flow Productions, Oulun Musiikkivideofestivaalit ja Ilmakitaransoiton MM-kisat, sekä Valveen sanataidekoulu ja elokuvakoulu.

Ohjelmistoa ovat tukeneet Alfred Kordelinin säätiö, Taiteen edistämiskeskus, Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Pohjanmaan rahasto sekä Oulun Energia.

Koko ohjelma on nähtävillä osoitteessa: www.oulunjuhlaviikot.fi/tapahtuma/lastenelokuu/

Lasten elämysten elokuu

Lauantaina 5.8. kello 14

Täältä tulee Myyrä ja Megasakki

koko perheen elokuvakonsertti
kulttuuritalo Valve, Valvesali
Liput: 7 € Valveen lippumyymälä ja Ticketmaster

Megasakki

lina Arlin / Säihky Suojeluskeiju – laulu
Riikka Keränen / Tea Telepaatti – laulu
Vesa Ojaniemi / Arvo Tarkka – basso, laulu, elektroniikka
Anssi Tirkkonen / Aake Aikapoika – rummut, laulu, elektroniikka

Lauantaina 12.8. kello 14

Kamarimusiikin aikakone

lastenkonsertti
kulttuuritalo Valve, kahvila-ravintola Valveen Paljetti
Vapaa pääsy

Gylling Duo

Dhyani Gylling, viulu
Kristoffer Gylling, piano
Jenni Kinnunen, aikakone

Lauantaina 19.8. kello 13

Lasten runoiltapäivä

kulttuuritalo Valve, kahvila-ravintola Valveen Paljetti
Vapaa pääsy

Lauantaina 19.8. kello 14 ja 15

Valoa pimeässä -sirkusseikkailu

kulttuuritalo Valve, tanssisali 2
Vapaa pääsy

Lauantaina 26.8. kello 11

Animaationäytös

kulttuuritalo Valve, elokuvateatteri Studio
Vapaa pääsy

Lauantaina 26.8. kello 11.45–16.30

Animaatiotyöpaja

kulttuuritalo Valve, Valveen elokuvakoulun videopaja
Vapaa pääsy
Ennakkoilmoittautumiset sunnuntaihin 20.8. mennessä

Lauantaina 26.8. kello 12

Let’s Make Air! -ilmakitarashow & työpaja

kulttuuritalo Valve, tanssisali 1
Vapaa pääsy

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

09.10.2023

Oulun juhlaviikot: Pirkko-kulttuuripalkinto Venla Aakolle

Oulun kulttuuritapahtumayhdistys jakaa tämän vuoden Pirkko-kulttuuripalkinnon käsikirjoittaja Venla Aakolle. Venla Aakko on kulttuuripersoona vailla vertaa. Ammatillisella urallaan hän on toiminut moninaisissa tehtävissä käsikirjoittajana, toimittajana, toimituspäällikkönä, päätoimittajana, tuottajana, tiedottajana ja kouluttajana. Valtakunnallisesti ja kansainvälisesti tunnetuimmaksi hän on tullut Kaikki Synnit…