17.07.2018

Oulun juhlaviikkojen oma sovellus julkaistu

Oulun juhlaviikot on julkaissut oman sovelluksen. Sovelluksen avulla voi suunnitella itselleen parin sadan tapahtuman joukosta elämysten elokuun aina ajantasaisin ohjelmatiedoin.

Sovelluksesta löytyy kaikkien seitsemän Oulun juhlaviikkoihin kuuluvan festivaalin sekä Oulun juhlaviikkojen muun ohjelmiston tapahtumat. Sovellukseen voi merkitä omat suosikit ja löytää helposti myös uusia elämyksiä kulttuurifestivaaleilta Oulusta ja Oulun seudulta. Sovelluksella voi lukea festivaalien uusimpia uutisia.

Sovellus helpottaa esimerkiksi Taiteiden Yönä 16.8. kiinnostavien tapahtumien löytämistä niin kartan avulla kuin aikataulun mukaankin. Sovellukseen saadaan päivitettyä myös viime hetken muutokset ohjelmistoon.

Vuonna 2018 Oulun juhlaviikkoja juhlitaan 27.7.–1.9.

  • Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaali 27.–31.7.
  • Elojazz 2.–5.8.
  • Sanataidefestivaali Muusajuhlat 14.–19.8.
  • Taiteiden Yö 16.8.
  • Koiteli elää 18.8.
  • Ilmakitaransoiton MM-kisat 22.–24.8.
  • Oulun Musiikkivideofestivaalit 23.–26.8.

Lisäksi Oulun juhlaviikkojen 2018 ohjelmistoon kuuluu Ekstroja, Nuotin vieressä on tilaa -kuorotapahtuma 18.8. ja Oulun juhlaviikot esittää -sarja. Oulun juhlaviikkojen tapahtumissa käy vuosittain noin 60 000 kulttuurin ja taiteen ystävää.

Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi App Storesta ja Google Playsta. Sovellus on yksi Tapahtumien Hubi -hankkeen kokeiluista. Kokeilussa saadaan tietoa, miten erilaisten festivaalien ohjelmien kokoaminen samaan paikkaan auttaa tapahtumakävijöitä löytämään itselleen sopivia uusiakin elämyksiä kattavasta tarjonnasta koko kuukauden ajalta. Tapahtumien Hubi on Euroopan aluekehitysrahaston EAKR-hanke, jonka päärahoittajana toimii Pohjois-Pohjanmaan liitto. Hankkeen päätoteuttaja ja -hallinnoija on BusinessOulu ja osatoteuttaja Oulun juhlaviikot.

Oulun juhlaviikot on putiikkifestivaalien ja lisäohjelmiston elokuinen kokonaisuus, josta nauttii vuosittain 55 000–60 000 kävijää. Oulun juhlaviikkoihin kuuluvat Elojazz, Oulunsalo Soi, Muusajuhlat, Taiteiden Yö, Koiteli Elää, Oulun Musiikkivideofestivaalit ja Ilmakitaransoiton MM-kisat. Vaihtuvassa ohjelmistossa nähdään eri vuosina makrokonsertteja, paikallisia kykyjä Oulun juhlaviikot esittää -sarjassa sekä muun muassa nykysirkusta ja kuoropäivä. Kahdeksannet Oulun juhlaviikot järjestetään 27.7.–1.9.2018. Oulun juhlaviikkoja koordinoi Oulun kulttuuritapahtumayhdistys ry.

www.oulunjuhlaviikot.fi