27.07.2021

Oulun juhlaviikkojen makrokonserteissa kulttuuri ja luonto kohtaavat

Vuoden 2021 makrokonserteissa testataan uudenlaisia moniaistisia elämyksiä. Oulun juhlaviikkojen kulttuurimelontaretkelle Oulujoen suistoon 8. elokuuta ja metsäretkelle Sanginjoelle 12. elokuuta pääsee osallistumalla arvontaan Oulun juhlaviikkojen somekanavilla.

Arvonta kulttuurimelontaan on auki 27.7.–4.8. ja metsäretken arvontaan voi osallistua 5.–9.8.

Oulun juhlaviikkojen makrokonserteissa yksittäisen ihmisen elämys kasvaa suureksi, aivan kuten kameran makrolinssillä pääsee lähelle kohdetta – tässä tapauksessa taiteilijaa. Pienet, yleensä noin kymmenhenkiset konserttiyleisöt valitaan arvonnalla, ja yllättävät tapahtumapaikat paljastuvat usein vasta yleisön saapuessa kohtaamispaikalle.

Kulttuurimelonta 8.8. kello 12–15

Kulttuurimelonta on yllätyksellinen elämys Oulujoen suistossa. Oulun juhlaviikot tekee elokuusta satojen tapahtumien kuukauden. Myös melontaretkellä on kulttuurikuorrutus. Lähde mukaan!

Tähän makrokonserttiin arvotaan viisi lippua Oulun juhlaviikkojen somekanavissa. Arvontaan voi osallistua Facebookissa tai Instagramissa. Liput arvotaan keskiviikkona 4.8. kello 12.

Retki sopii myös ensikertalaisille, koska käymme aluksi maissa melonnan perusasiat ja turvallisuuden. Retki melotaan rauhallisella tahdilla ryhmän mukaan ja syömme myös eväät. Retken kesto on noin 3 tuntia ja lähtöpaikka kerrotaan päiväkohtaisesti.

Jos onni ei satu potkaisemaan, retkelle on tällä kertaa lippuja myös myytävänä. Retken hinta on 50 e / hlö sisältäen oppaan palvelut, melontavarusteet ja eväät (juoma ja eväsleipä). Liput ostetaan Oulun Melontakeskuksen kautta: https://fi.doerz.com/oulu/seikkailusunnuntai?list_id=113

Konsertti on retki 12.8. kello 14–15

Makrokonsertissa testataan uudenlaista kulttuurimatkailukonseptia ja tapahtumaa kuvataan myöhempään markkinointikäyttöön.

Makrokonsertissa suuntaamme Sanginjoen suojelualueelle valokuva- ja huuliharpputaiteen pyörteisiin. Yhteistyössä Metsähallituksen Luontopalvelujen kanssa järjestettävässä tapahtumassa mukana on valokuvataidetta, huuliharppumusiikkia ja kiehtovia keskustelijoita nuotion ääressä.

Tapahtumassa mukana on valokuvaaja Joel Karppanen, jonka Nature Expedition -sarja pohtii ihmisen luontosuhdetta kuvakerronnan kautta. Miksi reissata ottamaan selfie ikonisissa luontokohteisssa, joista on tehty kuuluisia maalauksia ja otettu jo tuhansittain kuvia?

Karppasen kuvasarjan innoittamassa keskustelussa mukana ovat Pohjanmaa-Kainuun aluejohtaja Pirkko Siikamäki Metsähallitukselta, tietokirjailija, toimittaja Jenni Räinä. Keskustelua johdattelee kulttuuripersoona ja luovien alojen asiantuntija Petri Sirviö. Keskustelussa etsitään erilaisia näkökulmia niin luonnon kuin ihmisenkin kannalta katsottuna.
Tapahtuman musiikista vastaa Jouko Kyhälä. Kyhälä on musiikin tohtori, jonka pääinstrumenttina on huuliharppu. Kansanmusiikkitaituri Kyhälä soittaa monissa suosituissa kokoonpanoissa ja tekee myös sooloesityksiä. Sekä Kyhälä että Karppanen ovat tämän vuoden Oulunsalo Soi -festivaalin taiteilijoita.

Tapahtumaan voi voittaa liput Oulun juhlaviikkojen somekanavien kautta arvonnassa. Tapahtuma kuitenkin taltioidaan katsottavaksi myös jälkikäteen.

Osallistuminen lippuarvontaan 5.–9.8. Oulun juhlaviikkojen somekanavilla. Linkki arvontapäivityksiin päivitetään myös tälle tapahtumasivulle.

Tapahtuman järjestävät Oulun juhlaviikot ja Metsähallitus yhdessä. Tapahtumalla testataan uudenlaista Konsertti on retki -konseptia. Sanginjoen suojelualue siirtyi alkuvuonna 2021 Oulun kaupungilta Suomen valtiolle ja Metsähallituksen Luontopalvelujen hoitoon