11.08.2022

Oulun juhlaviikkojen kinokonserteissa kotimaisia mykkäelokuvia

Oulun juhlaviikkojen tämän vuoden kinokonserteissa nähdään kotimaisia mykkäelokuvia elävän musiikin säestyksellä 19.–20. elokuuta kulttuuritalo Valveen Valvesalissa sekä Sykesalissa Kiimingissä.

Valvesalissa luvassa on kauhuelementtejä sisältävä Teuvo Puron ohjaama mykkädraama Meren kasvojen edessä perjantaina 19.8. klo 19. Aavemaisilla unijaksoilla ja pahaenteisillä tunnelmilla höystetty saaristolaismysteeri oli julkaisuvuonnaan 1926 Suomen katsotuin elokuva.

Elokuvan musiikin sävellyksestä ja säestyksestä vastaa oululainen musiikintekijä ja äänitaiteilija Joona Hiltunen, jonka työskentelyä äänen parissa kuvaavat elektronisuus, utuisuus ja samplemusiikki. Meren kasvojen edessä -elokuvaan Hiltunen teki musiikin ensimmäistä kertaa IIK!!-kauhuelokuvafestivaalilla Iissä vuonna 2020. ”Elokuvassa minua inspiroivat piinaava tietämättömyys, aggressiivisuus sekä henkilöiden väliset kemiat”, Hiltunen kertoo.

Lauantaina 20.8. klo 18 Kiimingin Sykesalin valkokankaalla nähdään Aleksis Kiven näytelmään perustuva Erkki Karun ohjaama mykkäkomedia Nummisuutarit vuodelta 1923. Klassikkoelokuvan kansanmusiikkimaailman luo Tallari-duo, jonka muodostavat viulisti Katri Haukilahti ja harmonisti Sampo Korva.

Kaustisella perustetun Tallarin tehtävänä on tuoda suomalaista perinnemusiikkia tunnetuksi, ja entisajan pelimannien tapaan yhtye esiintyykin missä vain musiikille on tarvetta. Nelihenkisen peruskokoonpanonsa lisäksi Tallaria kuulee usein yhteistyöprojekteissa vierailevien muusikoiden kanssa ja myös supistetulla koonpanolla.

Yhteistyössä: Oulun Energia, Oulun kaupungin kulttuuripalvelut sekä Iik!!-kauhuelokuvafestivaali

Festivaalin sivuille