16.07.2020

Oulaisten Musiikkiviikkojen ennakkokonsertti järjestetään 5.8. klo 18 Oulaisten seurakuntakodissa

Kesäillan sävelet -sarjassa Oulaisten Musiikkiviikkojen ennakkokonsertissa konsertoi
Henri Uusitalo, bassobaritoni ja Mirva Helske, piano.
Henri Uusitalo (s. 1989, Haapavesi) opiskelee tällä hetkellä Sibelius-Akatemialla laulumusiikin maisterin tutkintoa oopperalaulaja Kristjan Mõisnikin johdolla. Aiemmin Uusitaloa ovat opettaneet mm. Marita Kaakinen, sekä oopperalaulajat Aki Alamikkotervo ja Jaakko Ryhänen. Laulumusiikin kandidaatiksi Sibelius-Akatemiasta Uusitalo valmistui joulukuussa 2019.
Uusitalo on laulanut useita ooppera-rooleja Sibelius-Akatemian, Helsingin oopperayhdistyksen ja Suomen Kansallisoooperan tuotannoissa. Mm. Peter Quince (Britten, Midsummernights Dream), Publio (Mozart, La clemenza di Tito), Monterone (Verdi, Rigoletto), Vanginvartija (Puccini, Tosca), Leupold ja Suruairue (Pacius, Die Loreley), Palvelija (Massenet, Thais), Masetto (Mozart, Don Giovanni).
2019 Lappeenrannan laulukilpailuissa Uusitalo äänestettiin yleisön suosikiksi.
Joensuulaislähtöinen pianisti Mirva Helske on opiskellut maisterinopintonsa Viron musiikkiakatemiassa Ivari Iljan johdolla ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa Eero Heinosen, Ilmo Rannan ja Niklas Pokin johdolla. Mirva on tehnyt laulusäestyksen, solistisen pianon ja instrumenttipedagogiikan maisterintutkinnot vuosien 2012 ja 2017 välillä Tallinnan ja Helsingin väliä seilaten.
Esiintyvänä taiteilijana Mirva on keskittynyt kamari- ja liedmusiikkiin. Viime vuosina Mirva on laajentanut ohjelmistoaan enenevissä määrin oopperaan, sillä häntä kiehtovat ohjelmalliset ja dramatisoidut konserttikokonaisuudet. Mirva on kysytty pianisti laulumusiikin konsertteihin ja hän onkin konsertoinut aktiivisesti muusikkokollegoiden kanssa Suomessa, Virossa, Ruotsissa ja Itävallassa mm. erilaisissa laulukilpailuissa ja musiikkifestivaaleilla.
Illan konsertin ohjelmistossa kuullaan mm. Oskar Merikannon Haudoilta -sarja ja maistiaisia Franz Schubertin Schwanengesang-sarjasta.
Järjestäjinä Oulaisten Musiikkiviikot ja Oulaisten seurakunta.
Vapaa pääsy!