13.08.2012

Orkesterivierailu päätti Rauma Festivon

Lauantaina päättynyt 29. Rauma Festivo ihastutti monipuolisella ja eri aikakausien musiikkia sisältäneellä ohjelmallaan. Viikon teemoina olivat Rauman kaupungin 570-juhlavuosi ja aika. Festivo halusi omalla panoksellaan myös osallistua Rauman Pyhän Ristin kirkon 500-vuotisjuhlallisuuksiin.

Musiikkiviikko saavutti 2.500 kävijän tavoitteensa. Klassisen musiikin kuulijoita riitti kiitettävästi konserttisaleihin, kahvilamatineoihin ja Carpe diem –musiikkihetkiin Vanhassa Raumassa.

Rauma Festivoa vietettiin 5.-11.8. Viikon mittaiseen festivaalin mahtui 30 ilmaistapahtumaa ja 12 konserttia, joista suosituimpia olivat loppuunmyyty iltapäivän kahvikonsertti Grand Tour ja kirkkokonsertit Eurajoen ja Rauman kirkoissa.

Uutena taiteellisena johtajana tänä vuonna aloittanut viulutaiteilija ja kapellimestari Jan Söderblom summaa mennyttä viikkoa. ”Viikko oli onnistunut ja hieno kokemus sekä menestys taiteellisesti. Yleisö otti vaihtelevan ohjelman innokkaasti vastaan. Ilmapiiri konserteissa ja kaupungilla oli hyvä. Sääkin suosi meitä”, Söderblom sanoo.

Musiikkipäivien kohokohdiksi nousivat Rauman kirkkokonsertti, jossa Keskiaikaisen Musiikin Yhtye Oliphant esitti 1100-luvulla sävellettyä musiikkia aikakauden soittimilla ja Straumr-lauluyhtye Kaija Saariahon Echon! elektroniikalla tehostettuna, Baccano-barokkiyhtyeen johdattelema konserttimatka Grand Tour sekä Pori Sinfoniettan ja sopraano Piia Komsin vierailu päätöskonsertissa.

Rauma Festivo viettää 30-vuotisjuhlia ensi vuonna 4.-10.8.2013. Viikon teemana on Itämeri ja sitä ympäröivien maiden kulttuuri.

http://www.raumanfestivo.fi