06.05.2010

Opera By You – Savonlinnan Oopperajuhlat käynnistää maailman ensimmäisen Internet-yhteisön luoman oopperaprojektin

Savonlinnan Oopperajuhlat käynnistää ainutlaatuisen projektin, jossa kuka tahansa voi osallistua oopperan luomiseen. Internetissä toimiva yhteisö saa kirjoittaa, säveltää, ohjata, puvustaa ja lavastaa oopperan alusta loppuun.

Savonlinnan Oopperajuhlat puolestaan antaa yhteisön käyttöön maailmanluokan solistit, 80 hengen oopperakuoron sekä sinfoniaorkesterin ja koko tuotantokoneistonsa. Yhteisön suunnittelema ooppera nähdään maailman ensi-illassa kesän 2012 Oopperajuhlilla.

”Oopperateoksen tekstin ja musiikin luomiseen on perinteisesti osallistunut vain muutama ihminen, samoin sen visuaaliseen suunnitteluun. Nyt haluamme suuren joukon ihmisiä mukaan jo alkumetreiltä tähän ainutlaatuiseen luomisprosessiin. Uskon, että tämän projektin myötä innostamme uusia ihmisiä oopperan rikkaan ja värikylläisen maailman pariin,” kertoo Savonlinnan Oopperajuhlien johtaja Jan Hultin.

Oopperan valmistumista netissä on avustamassa Heimoneuvosto, joka koostuu oopperan ammattilaisista: Savonlinnan Oopperajuhlien tuotantopäällikkö Jukka Pohjolainen, säveltäjä Markus Fagerudd, oopperaohjaaja Jere Erkkilä ja projektipäällikkö Sivi Uitto. Yhteisöoopperan ajatusta on kehitetty ja viedään eteenpäin yhdessä mainostoimisto hasan & partnersin kanssa. Projektin pääyhteistyökumppaneina toimivat Helsingin Sanomat ja Nokia.

”Odotamme erittäin innostuneina, mitä yhteisö saa aikaan. Toivottavasti jotain, mitä Olavinlinnassa ei ole koskaan aikaisemmin nähty,” iloitsee oopperan lopullisesta tuotannosta vastaava Jukka Pohjolainen.

Kaikki halukkaat pääsevät mukaan luomaan oopperaa osoitteessa www.operabyyou.com.

Savonlinnan Oopperajuhlat järjestetään tänä vuonna 2.-31.7.2010.

Etusivu